Thuiswerk vanuit het buitenland

Werken op afstand is steeds normaler geworden. Maar waarom vanuit huis werken als je ook vanuit het buitenland kunt thuiswerken? Bijvoorbeeld vanaf je vakantieadres. Of rondreizend als digital nomad.

Hier vind je alle informatie over remote werken en verwijzen we je naar vacatures voor online werk vanuit het buitenland. 

Thuiswerk vanuit het buitenland

Voordelen van remote werken vanuit het buitenland

Als je werkt voor een Nederlands bedrijf ontvang je een salaris naar Nederlandse maatstaven. Wanneer je een goedkoper land bezoekt, heb je in verhouding veel meer geld te besteden.

Veel digital nomads werken dan ook vanuit hotels. Deze luxe zouden ze zich in Nederland vaak niet kunnen veroorloven. 

Het kan bij emigratie zorgen voor een zachte landing. Je kunt emigreren met behoud van loon, dat scheelt stress.

Tijdens een workation kun je het nuttige met het aangename combineren. Boek je all-inclusive dan hoef je alleen maar aan te schuiven tegen etenstijd.

Tijdens zo’n werkvakantie ben je geen tijd kwijt aan huishouden, koken en boodschappen doen. En in de middagpauze kun je een heerlijke strandwandeling maken.

Hierdoor ben je meer ontspannen en gaat werken je een stuk lekkerder af. 

Nadelen

Zoals we al eerder aangaven kan het werken in een andere tijdzone een nadeel zijn. Als ochtendmens nog tot laat in de avond moeten werken kan vermoeiend zijn. Andersom ook. Vanuit Spanje zal dit geen probleem zijn, vanuit Suriname wordt het een ander verhaal.

Het contact met collega’s kan alleen online. Dit kan door sommige mensen als een gemis worden ervaren. 

Soms kun je wantrouwen ervaren van je werkgever. Als je hier gevoelig voor bent dan kun je extra hard gaan werken om te bewijzen dat je echt niet alleen maar zit te lanterfanten aan het strand.

Hou je grenzen in de gaten en maak duidelijke afspraken over wensen en verwachtingen. Je hoeft niet harder te werken dan dat je normaal in Nederland zou doen. 

Workation – tijdelijk thuiswerken vanaf je vakantieadres

De workation wordt steeds populairder: het combineren van een vakantie met parttime of fulltime thuiswerken. Er is genoeg keuze tussen leuke vakantieadressen die beschikken over een goede internetverbinding en een fijne werkplek zoals een goed bureau. 

Af en toe een workation op zijn tijd is een mooie afwisseling als je gewend bent om steeds thuis te werken. 

Je kunt je workation in Nederland houden, maar je kunt ook prima een vakantieadres in het buitenland kiezen.

Digital Nomad – werken waar je wilt

Een digital nomad trekt als een echte nomade van bestemming naar bestemming. Als digital nomad ben je langere tijd van huis, als je al een huis hebt. 

Vacatures voor thuiswerk vanuit het buitenland

Voor de onderstaande thuiswerkvacatures vanuit het buitenland heb je wel een internetverbinding nodig, maar deze hoeft niet altijd per se van goede kwaliteit te zijn.

Geld verdienen met een blog

Als je (af en toe) over een internetverbinding kunt beschikken, dan kun je geld verdienen met bloggen. Je kunt stukjes schrijven op je laptop en online zetten zodra je internetverbinding hebt.

De verdienmogelijkheden zijn zeer groot, als je dit serieus aanpakt kun je hier een parttime of zelfs een fulltime inkomen uit halen.

Alles weten over hoe je een website start en daar geld mee kunt verdienen? Lees meer in het artikel Geld verdienen met een eigen website

Betaalde enquêtes

Heb je af en toe een momentje vrij om te werken? Meld je dan aan bij betaalde enquêtes. Het is gratis en je bepaalt zelf welke vragenlijsten je wilt invullen. Je krijgt betaald per ingevulde vragenlijst.

Met dit werk kun je geen fulltime inkomen verdienen, maar 100-250 euro per maand is prima mogelijk.

Vertaalwerk vanuit huis

Heb jij een goede kennis van twee (of meer) talen? Dan kun je vanuit huis aan de slag met het vertalen van teksten. Je hoeft hiervoor geen goede internetverbinding te hebben. Je hebt het internet namelijk alleen maar nodig voor het ophalen van de teksten en het opsturen van je vertaling.

Meer informatie vind je hier: Vertalers gezocht.

Geld verdienen met chatten

Voor deze vacature moet je over een grote portie fantasie beschikken. Maar dan is het ook een leuke en goed betaalde manier van geld verdienen. Wel moet je ouder zijn dan 18 jaar omdat de gesprekken vaak een erotisch karakter hebben. En je moet een goede internetverbinding hebben.

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op Geld verdienen met chatten.

Aan de slag als Virtueel Assistent

Als VA help je een ondernemer door hem of haar werk uit handen te nemen. Dit kan van alles zijn, denk hierbij aan werkzaamheden als teksten schrijven, video’s bewerken, beheren van bepaalde online tools of taken op het gebied van communcatie/klantenservice.

Voor meer informatie kijk je op Thuiswerken als VA.

Affiliate marketing

Bij affiliate marketing stuur je mensen door naar interessante websites (zoals Bol.com). Als zij dan iets kopen krijg jij automatisch geld.

Affiliate marketing is één van de meest laagdrempelige manieren van online geld verdienen. Je kunt er zelfs mee beginnen als je helemaal blut bent.

Ook is het mogelijk om een zogenaamd passief inkomen te verdienen. Dit betekent dat je zelfs geld kunt verdienen op momenten dat je niet aan het werk bent.

Remote werken in het buitenland voor een werkgever (tips)

Wanneer je voor een werkgever op afstand werkt, moet je het officieel melden als je gaat werken vanaf een andere locatie dan je thuisadres. 

Hieronder vind je een lijstje met zaken waar werkgevers zich vaak zorgen over maken als je wilt thuiswerken in het buitenland. Zorg dat je van tevoren al een oplossing bedacht hebt voor de volgende bezwaren:

Tijdzone – Voor contact met collega’s en klanten is het belangrijk dat je op hetzelfde moment online bent. Wanneer je vanaf de Canarische Eilanden werkt dan is het tijdsverschil slechts 1 uur. Maar heb je je oog op Bali laten vallen, dan moet je wel kunnen beloven dat je bereid bent tot laat in de avond door te werken. Het tijdsverschil is namelijk 6-7 uur. Eventueel kun je overleggen over een aanpassing van de werktijd. 

Internet – Om goed online te kunnen werken moet je kunnen beschikken over een goede kwaliteit internetverbinding. Vaak zal dit een WiFi-netwerk zijn. 

Gefocust werken – Veel werkgevers vinden het spannend als hun personeel wil gaan thuiswerken. Het wordt nog spannender wanneer dit vanaf een vakantieadres gebeurt. Want kun jij je op die exotische werkplek wel goed concentreren?

Wil je voor langere tijd werken in het buitenland, maak dan met je werkgever goede afspraken over zaken als sociale zekerheid en vakantiedagen

Zelfstandig thuiswerken vanuit het buitenland

Wanneer je voor jezelf werkt hoef je niet te overleggen met een werkgever. Je bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt. 

Wat ook belangrijk is om te weten: je hoeft niet per se online te werken. Er zijn genoeg alternatieven denkbaar waarbij je vanuit huis werkt en tegelijkertijd in het buitenland verblijft.

Denk bijvoorbeeld aan het runnen van een camping. Of als je de ruimte hebt: het organiseren van retreats of workations in jouw huis of ontvangstruimte.

Verricht jij al thuiswerk vanuit het buitenland?

Wij horen graag hoe het je bevalt. Met jouw ervaringen help je anderen die op zoek zijn naar thuiswerk vanuit het buitenland!
Bekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en meld je aan op ons Telegram kanaal.

34 Comments

 1. IK HEB INTERESSE OM VANUIT HET BUITENLAND (SURINAME)WERK TE VERRICHTEN. IK BEN REEDS WERKZAAM ALS CHATOPERATOR VOOR EEN ANDER BEDRIJF MAAR WIL EEN ANDERE UITDAGING AANGAAN. HOPELIJK LUKT HET BIJ JULLIE .

 2. goedemiddag ja ik ben geintreseert mag ik aub meer info en ook iets waarbij ik snel kan verdienen mvg.

  • Ik wil graag vanuit het buitenland werken, kan ook vertalen, Nederlands naar Armeens, heb 3 jaar werkervaring, als jullie iets anders hebben hoor ik graag

 3. Reclame bekijken vanuit het buitenland kan je niet doen als je niet woonachtig bent in Nederland.
  Zie de voorwaarden bij elke website.

  • Hallo Gempie, je moet inderdaad een Nederlands (post)adres hebben voor dit werk. Bedankt voor je opmerking, we zullen dit in het artikel vermelden.

 4. Werk sinds een paar maanden vanuit Hongarije voor een toonaangevend bedrijf op het gebied CBD producten bevalt heel goed goede condities en een prima opleiding zo heb ik van mijn passie natuur producten mijn werk gemaakt.

 5. Ik zou graag online vertaalwerk (Spaans-Nederlands) willen verrichten. Maar ik heb geen Nederlands postadres noch een Nederlands bankrekeningnummer. Is dit mogelijk.

 6. Beste, ik ben Surinamer. Ik werk voor iemand als content writer, en ik wil graag meerdere teksten schrijven voor iemand anders. Om het werk iets spannender te maken. Zou dat kunnen? Ben Surinamer.

 7. Beste, ik ben Surinamer. Ik werk voor iemand als content writer, en ik wil graag meerdere teksten schrijven voor iemand anders. Om het werk iets spannender te maken. Zou dat kunnen?

 8. Ik ben geintreseerd om vanuit het buitenland te werken. Zou graag een reactie tegenmoet zien. Spreek trouwens 5 talen..

 9. Geachte,
  Ik woon in Griekenland en spreek Engels en Nederlands. Ik ben zeer geïnteresseerd in thuiswerk.
  Zie graag een antwoord tegemoet.
  In afwachting van respons.

 10. Woonachtig in Griekenland en geïnteresseerd in thuiswerk omdat er op de eilanden weinig werk te vinden is gedurende het winterseizoen.

 11. Beste,

  Woon te hongarije, spreek vloeiend Nederlands, Engels, Frans en schools Duits.
  Zoek thuiswerk IT of helpdesk gerelateerd. Echter GEEN verkoop.

  Graag meer informatie of mogelijlheden.

  Mvg

  J.

 12. Beste Thuiswerkvacatures.nl,

  Woon in Peru al bijna 5 jaar, spreek vloeiend Spaans en Nederlands, daarbij ook engels iets minder vloeinend dan. Voor de rest ben fotograaf, grafish ontwerper en de textiel handel, maar kan natuurlijk ook iets anders doen zoals helpdesk of telefonisch verkoop.

  Graag hoor ik van jullie wat de mogelijkheden zijn
  Groeten
  Gerrit

 13. Hallo, ik ben een jonge Surinaamse vrouw die opzoek is naar een baan. het liefst thuiswerk, zoals vertaler of editor. Andere online baantjes zijn ook welkom. Mits er iemand is die mij kan helpen, kan zich vrij voelen om mij een mail te sturen.

  • Ik woon momenteel in Hongarije en ik ben opzoek naar een thuiswerk baan (full-time). Ik heb afgestudeerd op het MBO managementassistent. Ik heb meerdere vakatures en websites gekeken. Nog steeds niets..
   Als u een openstaande vakature heeft heel graag.

 14. Dit zou me zo gaaf lijken! Ik vraag me alleen wel af of er in dit geval enigszins wordt geholpen (of dat er tips worden gegeven) bij het inrichten van je eigen thuiswerkplek.

  Ik merk nu al tijdens de Corona dat thuiswerken echt een hoop vraagt van je lichaam wanneer je niet de juiste meubels hebt..

  Carla

 15. Nou, Ik woon al 17 jaar op Mallorca en ben vanwege de coronacrisis zonder werk komen zitten.
  Ik ben al maanden op zoek naar thuiswerk wat ik vanuit hier kan doen. Echter is er maar heel weinig. ANWB gaat allemaal via DenHaag of Barcelona. Voor de meeste thuiswerkjobs moet je woonachtig zijn in NL. Chatoperator had ik vroeger gedaan toen je er nog geld mee kon verdienen. Nu krijg je maar 8 cent per bericht en er komen niet meer genoeg berichten binnen om een leuk daginkomen te maken. Vertaler moet je op alle sites een goede referentie hebben en ervaring voordat je wat werk krijgt aangeboden. En dit is maar eenmalig. Daarna moet je weer wachten en zoeken. En cosmetica,gezondheidsproducten herbalife shit,dat doen al miljoenen mensen en dat werkt niet meer goed.
  Dus vanuit het buitenland online thuiswerken met een normaal basis inkomen kan je gewoon vergeten.

 16. Beste, ik ben woonachtig in Suriname en zou graag een baan willen als klantenservice medewerker. Ik heb eerder gefungeerd als klantenservice manager voor Nederlandse opdrachtgevers

 17. beste,

  ik woon in Suriname en ben op zoek naar thuiswerk. heb uw website doorgenomen en ik vind het wel aantrekkelijke en wil de uitdaging aan.

  Nasje

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.