Thuiswerk voor in de avonduren

Ben je op zoek naar een bijbaantje voor thuis in de avond? Thuiswerk wat je thuis in de avonduren kan doen kan een mooie oplossing zijn voor mensen die om wat voor reden dan ook wat extra geld willen verdienen vanuit huis.

Naast de uren die je overdag maakt voor een baas kun je ’s avonds wat geld bijverdienen. Thuiswerk voor in de avonduren is daarnaast ook interessant voor vaders of moeders die overdag voor hun kroost moeten zorgen en ’s avonds nog wat uurtjes kunnen werken.

En misschien ben je wel gewoon een avondmens. Ook dan is avond- of nachtwerk geknipt voor jou.

Heb je geen zin om in de avonduren in de horeca te ploeteren en werk je liever vanuit huis? Lees dan gauw verder! Wij hebben het beste thuiswerk voor in de avonduren voor jou verzameld.

Thuiswerken op laptop in de avond

Vacatures

Let op: Belangrijk om te vermelden is dat het ‘ouderwetse’ thuiswerk zoals inpakwerk (en andere soortgelijke werkzaamheden) lastig te vinden is. Daar wordt vooral maar mee geadverteerd om mensen te lokken die op zoek zijn naar thuiswerk. Vervolgens moet je geld betalen voor een inschrijving. Trap daar niet in. Alle vacatures op deze site zijn gratis in te zien.

Thuis geld verdienen met avondwerk

Toch zijn er wel degelijk manieren om ’s avonds geld te verdienen vanuit huis. Vaak worden de avonduren ook nog eens beter betaald. Hieronder vind je de leukste ideeën om ’s avonds wat extra geld bij te verdienen. Ook zitten er tips bij om een fulltime inkomen te verdienen in de late uurtjes.

Teksten schrijven in de avond

Er is e-n-o-r-m veel vraag naar tekstschrijvers. Er komen steeds meer websites en webshops bij en de eigenaren daarvan hebben het druk met andere werkzaamheden. Zij besteden het schrijven van teksten graag uit.

Als je een beetje een vlotte pen hebt, dan kun je als beginner gauw 10 tot 20 euro verdienen per artikel. Geoefende schrijvers ontvangen zo’n 50 euro of meer per artikel. En voor het schrijven van een goede verkooppagina kun je makkelijk minstens €250,- rekenen.

Je bepaalt als tekstschrijver zelf wanneer je werkt. Dit maakt tekstschrijven prima avondwerk.

Wil jij elke maand extra geld op je rekening? Bouw een doorlopend maandinkomen op met jouw artikelen en verdien elke maand weer ‘royalties’ over jouw artikelen, ook lang nadat je ze hebt geschreven. Kijk hier voor meer info.

Verkopen via Marktplaats

Door je overbodige spullen te verkopen via Marktplaats ruim je de rommel op en tegelijkertijd verdien je extra geld. Je bepaalt zelf hoeveel tijd je erin steekt. Deze bijverdienste kun je natuurlijk niet eeuwig volhouden. Want op een gegeven moment ben je natuurlijk door je eigen spullen heen.

De meeste mensen stoppen op dat moment met verkopen via Marktplaats, maar… dan begint het juist! Ben jij een geboren handelaar? Lees dan hoe je veel geld kunt verdienen met Marktplaats.

Het verkopen van spullen kun je aan het begin van de avond doen. De extra werkzaamheden kun je daarna verrichten.

Strijken

Strijken? Jazeker! Behoorlijk veel mensen verdienen op deze manier ’s avonds wat geld bij vanuit huis. Strijkwerk kan je prima thuis doen. Hang bijvoorbeeld een briefje op bij supermarkten in jouw buurt. Laat weten dat je overhemden of andere kledingstukken wilt strijken voor een vast bedrag per stuk. Bijvoorbeeld 1,50 euro. Lekker muziekje erbij en strijken maar.

Klantenservice

Nog niet zo lang geleden werd al het klantenservicewerk in een callcenter verricht. Maar tegenwoordig is het ook heel makkelijk om vanuit huis aan de slag te gaan als medewerker klantenservice.

Juist in de avonduren zijn er vaak veel vacatures beschikbaar. Want het is moeilijker om personeel te krijgen dat op die tijdstippen wil werken. Het is een prima parttime functie met veel flexibiliteit en goede verdiensten.

Je kunt de klanten van zo’n bedrijf via e-mail helpen, maar vaak is het ook mogelijk om ze via een chatvenster te woord te staan. Ook kun je mensen via de telefoon helpen, mits je thuissituatie dat toestaat. Je moet dan wel een stille werkomgeving hebben.

Je zit qua werkuren vast aan de uren van het bedrijf. Een avonddienst duurt vaak van 17:00-20:00. Sommige klantenservices hebben zelfs werktijden tot 0:00. Het werk is vaak flexibel in te delen. Het is dus geen probleem als jij één of twee avonden die week niet kunt werken.

Start een eigen webshop

Waarom start je geen eigen webshop? Je schaft kant-en-klare webwinkelsoftware aan en hoeft deze alleen nog maar te vullen met producten. Oké. Geld verdienen gaat niet automatisch en je zult er iets voor moeten doen, maar het is in elk geval interessant genoeg om je hier eens in te verdiepen.

Je kunt zelf inplannen wanneer je aan je webshop werkt, dus als ’s avonds jou het beste uitkomt dan kun je die uren reserveren voor je webshop.

Thuis lesgeven

Ben je muzikaal, zit lesgeven in je bloed en bespeel je een instrument? Doe daar dan iets mee! Geef muziekles bij jou thuis. Je kunt al gauw € 12,50 vragen per 20 minuten. Muzieklessen bij een erkende muziekschool kosten al gauw het dubbele, dus aan goedkope muzieklessen aan huis is behoefte.

In plaats van muziekles geven aan huis zou je ook kunnen denken aan lesgeven in:

 • schilderen
 • online bijlessen voor scholieren en studenten
 • naailes
 • yogales
 • mediteren
 • opvoedtips geven aan ouders
 • etc.

Zorg voor een rustige plek waar je les kunt geven, met voldoende verlichting. Dit kan bijvoorbeeld aan de keukentafel of in de woonkamer.

Er is veel behoefte aan lessen in de avonduren. Juist omdat veel leslocaties alleen overdag open zijn. En veel mensen overdag andere bezigheden hebben.

Online lesgeven

Wanneer je thuis lesgeeft dan zijn je mogelijkheden om ’s avonds geld te verdienen beperkt. Want:

 • je hebt maar een paar uur per avond
 • in jouw omgeving woont een beperkt aantal mensen dat interesse heeft in jouw lesaanbod

Een week heeft maar 7 avonden. En waarschijnlijk wil je er graag ook nog één of twee voor jezelf houden.

Daarnaast komen jouw klanten uit de directe omgeving van jouw huis. Een oplossing om je klantenkring te vergroten is: online lesgeven.

Bij online lesgeven kun je in principe aan mensen over de hele wereld lesgeven. Dit kun je live doen. Bijvoorbeeld 1-op-1. Maar afhankelijk van wat voor lessen je geeft kun je ook een groep tegelijk helpen op een vast tijdstip.

Heel veel cursussen waar je normaal gesproken een zaaltje voor zou afhuren, kun je ook online organiseren via een videoverbinding zoals Zoom. En dankzij de afgelopen twee jaar zijn jouw klanten waarschijnlijk ook al behoorlijk gewend aan online bijeenkomsten.

Door online les te geven aan een groep kun je:

 • in hetzelfde tijdvak meerdere mensen tegelijk helpen
 • ook mensen lesgeven die niet direct bij jou in de buurt wonen
 • doorgaan met lesgeven, ondanks weersomstandigheden, lockdowns, etc.
 • ’s avonds thuis blijven en toch geld verdienen
 • lesgeven aan een groep mensen, zonder bijkomende kosten van zaalhuur

Online cursus maken

Wil je nog meer mensen bereiken met (bij)les geven, dan kun je overwegen om jouw lessen van tevoren op te nemen als video of geluidsbestand. Op die manier kunnen mensen jouw lessen in hun eigen tijd bekijken. Want niet iedereen heeft ’s avonds tijd om jouw cursus te volgen.

Het mooie van deze manier van lesgeven is dat het je éénmalig tijd kost om zo’n cursus te maken. En dat je deze vervolgens ‘onbeperkt’ kunt verkopen.

Het is bijzonder dat dit nog zo weinig wordt opgepakt. Er staat nog niet zo veel cursusaanbod online. Dit is dus een buitenkans! Het maken van een online cursus is technisch helemaal niet ingewikkeld.

Binnen 30 dagen heb je jouw eigen online cursus startklaar. Inclusief automatisch betaalsysteem en verkooppagina.

Het mooie is dat je die cursus in de avonduren kunt maken en jouw cursisten deze in hun eigen tijd kunnen volgen. Je kunt daarnaast eventueel maandelijks een online bijeenkomst houden waarin mensen hun vragen kunnen stellen.

Vragenlijsten invullen

Als je jezelf er ’s avonds wel eens op betrapt dat je doelloos op de bank zit te scrollen, dan is het invullen van vragenlijsten misschien wel iets voor jou. Het levert je geen fulltime inkomen op, maar kan voor een leuk extra maandinkomen zorgen.

Nadat je je hebt ingeschreven krijg je uitnodigingen voor vragenlijsten in je mailbox. Je kunt deze ’s avonds in je eigen tijd invullen. Per ingevulde vragenlijst ontvang je een vergoeding tot €5,- per vragenlijst.
Bekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en meld je aan op ons Telegram kanaal.