Veel mensen willen graag vanuit huis bijverdienen met productiewerk, inpakken of licht administratieve werkzaamheden. De vraag naar dit soort thuiswerk is helaas groter dan het aanbod. Hier wordt handig op ingespeeld door sommige bedrijven die zich voordoen als “thuiswerkcentrale” en doen voorkomen alsof ze tientallen vacatures hebben op het gebied van leuk inpakwerk of stickerwerk.

Vaak wil zo’n bedrijf eerst geld zien voordat je daadwerkelijk thuiswerk aangeboden krijgt. En dan blijkt vaak dat deze bedrijven helemaal geen thuiswerk aan te bieden hebben. Of in ieder geval niet het leuke inpakwerk of productiewerk dat in eerste instantie werd aangeboden. Je wordt dus misleid.

Onderstaan dit artikel vind je een lijst van websites en bedrijven met een twijfelachtige reputatie. Vaak bestaan er connecties tussen de verschillende bedrijven; nadat een bepaalde website een slechte naam heeft opgebouwd en er veel klachten over te vinden zijn op het internet start men gewoon weer een nieuwe website.

Hoe weet je nou of een bepaalde vorm van thuiswerk betrouwbaar is?

 • Neem onderstaande lijst door
 • Kijk via internet of er ervaringen bekend zijn van andere thuiswerkers met deze werkgever
 • Lees het artikel “Tips bij het vinden van betrouwbaar thuiswerk

En de belangrijkste tip: betaal geen geld om aan thuiswerk te komen. Je betaalt toch ook geen geld aan een uitzendbureau om een baan te krijgen?

Betalen voor thuiswerk

Een aantal websites biedt betaalde thuiswerkinformatie aan. Je komt bijvoorbeeld op een website met interessante vacatures op het gebied van thuiswerk. Wanneer je meer informatie wilt over een vacature dan moet je eerst geld betalen voor een abonnement om in contact te kunnen komen voordat je kunt solliciteren.

Ook worden dit soort services per sms aangeboden. Je ontvangt dan vacatures op het gebied van thuiswerk per (betaalde) sms.

Er is over het algemeen niets op dit soort diensten tegen. Het is echter wel zo dat de vacatures die op deze manier worden aangeboden niet uniek zijn, maar elders op het internet gewoon gratis te vinden zijn. Ook betreft het vaak vacatures die niet meer actueel zijn. Wij hebben nog nooit gehoord dat er speciale serieuze vacatures zijn die alleen maar tegen betaling verkrijgbaar zijn.

Het advies: betaal niet om aan thuiswerk te komen, je wilt immers geld verdienen!

MLM

Via social media word je lekker gemaakt voor een product dat een gat in de markt lijkt. Er lijkt heel veel geld mee te verdienen. Maar om het product te mogen verkopen moet je eerst geld betalen voor een zogenaamd ‘startpakket’. Bovendien moet je maandelijks een minimum aantal producten afnemen, anders krijg je niks betaald.

Laat je niet gek maken. Deze producten zijn niet uniek en worden voor veel te veel geld verkocht. Wanneer je kiest voor affiliate marketing dan mag je gewoon lekker zelf bepalen welke producten jij promoot en kies je natuurlijk voor producten waar jij zelf achter staat – zónder dat je zelf iets hoeft te verkopen (dat doet de webwinkel voor je). En zonder dat je vastzit aan allerlei voorwaarden.

Symbolisch bedrag van € 1,-

Een geweldig aanbod voor een complete website/webshop/software waarbij je slechts een symbolisch bedrag van € 1,- hoeft te betalen. Dat dacht je maar. Op de betaalpagina dien je akkoord te gaan met de algemene voorwaarden. Wanneer je op het linkje naar de algemene voorwaarden klikt dan kun je lezen dat je met je betaling akkoord gaat met het afschrijven van maandelijkse abonnementskosten.

Simpel vertaalwerk

De afgelopen maanden zijn er een paar bedrijven opgedoken die op zoek zijn naar thuiswerkers die geld willen verdienen met het vertalen van teksten. Ervaring is niet nodig en de verdiensten zijn bizar hoog. Wel dien je eerst een bedrag over te maken voordat je kunt beginnen met werken. Op onze website vind je diverse ervaringen van mensen met deze bedrijven. Zij voelen zich opgelicht omdat zij na betaling niet het beloofde vertaalwerk hebben gekregen. Dus nogmaals: betaal geen geld om aan thuiswerk te komen!

Snel geld verdienen

Bakken met geld verdienen via internet, je baan opzeggen en vanaf je luie stoel dagelijks je verdiensten checken. Wie wil dat nou niet? Het klinkt te mooi om waar te zijn en natuurlijk is dat het ook. Toch zijn er een aantal internetondernemers gewiekste verkopers die zeggen dat het kan en grof geld vragen in ruil voor deze “geheime informatie”.

Trap hier niet in! Geld verdienen via internet is mogelijk, maar is een kwestie van hard werken. Er zijn geen speciale “internetgeheimen” waardoor jij wel rijk kunt worden en een ander niet. Wanneer jij geld moet betalen om geld te kunnen verdienen dan kun je ervan uitgaan dat hier maar één persoon is die geld verdient en dat is de verkoper.

Binaire opties

Handelen in opties is gewoon puur gokken. Ja je hebt kans op winst, maar de kans om al je geld te verliezen is minstens zo groot. Trap alsjeblieft niet in geheime methodes die gegarandeerd veel geld gaan opleveren. Degene die jou deze methode verkoopt verdient daar zelf geld aan. Lees ook de waarschuwing van de AFM. Gokken met opties moet je alleen doen als je geld over hebt!

Websites waarbij geld betaald moet worden voor vacatures

 • De Landelijke Thuiswerklijn – 0909 2003000
 • www.direct-thuiswerk.nl
 • www.thuiswerkcentrale.nl
 • www.thuiswerknu.net
 • www.thuiswerk.nl

Website met vacatures zonder contactgegevens

Dan hebben we nog de thuiswerk websites waarop allerlei leuke vacatures staan zoals aanstekers inpakken. “Solliciteer nu!” staat er heel uitdrukkelijk. Maar er is nergens een sollicitatieknop te vinden. Wel vind je precies daar waar je de sollicitatieknop verwacht een advertentie. Zodra je daarop klikt verdient de eigenaar van de ‘vacaturesite’ geld.

Websites die geen echt thuiswerk aanbieden, maar in plaats daarvan jou laten klikken op advertenties zijn:

 • Fulltime-vacatures.nl
 • Thuiswerken.net

Klachten melden

Gedupeerd door een van de hiervoor vermelde bedrijven of een nieuwe melding doen ?

 • Deel je ervaringen met anderen op zoveel mogelijk websites. Bijvoorbeeld via het thuiswerk ervaringen gedeelte van deze website.
 • Gedupeerd? Meld je aan bij het verzamelpunt slachtoffers
 • Voor tips voor het terugkrijgen van je geld lees je het artikel Als je je opgelicht voelt
 • Op Spamklacht.nl kunt je een klacht indienen wegens spam
 • Wanneer je door een “thuiswerkaanbieder” gedupeerd bent kun je melding maken bij de Fraudehelpdesk. Dit kan zowel telefonisch als via de website. Het telefoonnummer van de Fraudehelpdesk is 088-7867372 (op werkdagen van 9:00 – 17:00). Daarnaast kun je ook via de website je melding doorgeven: www.fraudehelpdesk.nl.
 • Verder kun je via ConsuWijzer melding maken indien je je onjuist behandeld of opgelicht voelt door een bedrijf.

Hoe meer mensen hierover aan de bel trekken des te meer kans bestaat er dat dergelijke praktijken eindelijk eens gestopt kunnen worden.
Bekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en meld je aan op ons Telegram kanaal.

26 Comments

 1. hallo ik heb me aangemeld pas bij jullie voor thuis werk
  maar helemaal niks in huis gehad en jullie halen wel 10 euro van onze bank dit vind ik niet klopppen het gaat om Thuiswerkbank, Thuiswerkbank order
  536642 Maandabo vriedelijke gr

 2. ook ik ben hier ingetrapt met dagelijkseverzorgingswebsite en een erotische website die ze wel even voor me bouwen
  nu zie ik zoveel reacties over dit bedrijf dat ik er vanaf wil want ze komen achteraf ineens met dit spreken we af
  en voor je het weet zit je vast aan een abbonnement van 47 euro pm wat kan ik doen

 3. Ik ben erg geschrokken want world of webshops heeft een deurwaarder naar mij gestuurd het klopt niks van want ik heb alleen een euro betaald aan speelgoedwinkel en ik snapte er niks van hoe ik het moet doen ik heb al een uitleg gevraagd helaas geen antwoord ik voel me opgelicht ik moet 36 euro betalen ik heb geen geld meer omdat ik een lage uitkering heb ik ben erg overstuur en ik raak in paniek. Ik heb je hulp nodig!!

  • Inge, ze hebben geen poot om op te staan. De deurwaarder sturen ze alleen maar om jou af te schrikken. Als je daarop ingaat betaal je niet alleen aan world of webshops, maar ook nog eens deurwaarderkosten.

   Laat je niet intimideren! En mocht je toch bang zijn dat ze je wel wat kunnen maken, ga dan naar een rechtswinkel/juridisch loket bij jou in de buurt. Zij geven jou gratis advies. En dan weet je zeker dat je de deurwaarder niet hoeft te betalen.

  • Stuur een mail of een brief dat je hun aanklaagd bij rader voor oplichterij (schrijf je verhaal erbij bij rader en kopieerd het hele tekst en stuur je het op, en schrijf je snel uit!
   Jij bent hun inkomen!!!

 4. Zijn er ook wel betrouwbare aanbieders?
  Zo ja waar vind ik die..
  Zoek al weken maar vind alleen thuiswerk waar je voor moet betalen..

 5. Ik wil graag beginnen met thuiswerk.
  Weet iemand een betrouwbare aanbieder(s)van thuiswerk waarbij ik zeker weet dat ik niet wordt belazerd ????
  Als ik alle waarschuwingen lees dan is het oppassen geblazen.

  • Solliciteer bij uitzendbureau Unique daar hebben veel productiewerk voor vast.
   Thuiswerk verdienen van jouw geld (jij bent hun inkomen) inplaats andersoms!!!

 6. Wat!! ?? ik ben er van geschrokken wat ik lees!!! Ik ben er ook in getrapt en moest ook eerst betalen dan kon ik pas solliciteren, het was 1 malig betalen gelukkig! Ik solliciteerde me kapot en kreeg ook nooit terug koppeling van hun en werkgevers. (Als je op de vacature gereageerd heb staat er op “als je niks heb gehoord, blijf solliciteren) Met mijn domme hoofd bleef dat ook doen totdat er kwartje viel!
  Er staat ook geen contact gegevens op dat je ze kunt bellen of mailen!! Ik blijf Googlen totdat ik ze gevonden heb, stuur ik deze tekst naar hun toe en klaag ze aan bij rader al oplichters!
  Er bestaat helemaal geen thuiswerk in deze tijd alleen oplichters!!! Wat je het best kan doen is gewoon solliciteren naar uitzendbureaus, werk.nl, vrijwilligerswerk enz… !!!! Het duurt langer maar het verdient eerlijk geld!!!????
  Sta je ingeschreven bij ” thuiswerk” schrijf je snel uit!!!!

 7. Ben er ook in getrapt het is gewoon oplichting een keer betaald hen ook een bericht gestuurd maar krijg een onzin verhaal laat ze verrekken de oplichters

  • THUISWERK.NL!! Dit zijn grote oplichters. Ik was opzoek naar een vacature voor een bekende. Ze doen ALSOF ze vacatures hebben maar dat is een handjevol voor weet ik hoeveel mensen. De vacatures zijn zéér magertjes!! Wanneer een vacature is vervuld scheppen ze alsnog ermee op. Wettelijke bedenktijd doen ze niet aan!! Ondanks dat je meteen hebt opgezegd. 1 ster is nog te veel!! Ze communiceren alleen maar met aanmaningen. Ze maken misbruik van wanhopige mensen opzoek naar bijverdiensten.

 8. Focus Call, Rotterdam is momenteel bezig om Call agents te werven! Trap er niet in ze betalen je NOOIT! Ze beloven gouden bergen maar het enige doel is zelf snel veel geld verdienen.

 9. Hallo, we zijn vandaag naar een thuis centrale geweest in Echt in limburg maar helemaal niks te vinden op dat adres. Wil hier mee zeggen dat ik zwaar gefrustreerd ben na deze nutteloze aktie.
  Komt niet betrouwbaar over.

  Ed boshuis

 10. Ik heb nu al voor de 2e keer een sms ontvangen: “Hallo ..(mijn voornaam), Wij zoeken creatieve mensen om thuis te werken! Salaris is meer dan 150 per uur hebben. Slechts 5 vacatures (link verwijderd door redactie, verwijst naar een onveilige website)
  ” Afzender is Tim

 11. Is er toevallig ook iemand die bekend is met goede thuiswerk vacature site’s waar ik zonder dat ik een abonnement moet afnemen kan solliciteren op vacatures die mij aanspreken.??

 12. Ik deed thuiswerk van indat uit Groningen. Heb daar interview voor uitgetypt van 38 minuten. Dat was ongeveer 5 uur werk. Zou daar 57 euro bruto voor krijgen. Wel gemaild naar hun. Geen reactie op gekregen. Ga dus niet met hun in zee. Neppers.

 13. GA NIET IN ZEE MET LAMR HOLDING BV VAN LOLA VAN REE: https://drimble.nl/bedrijf/vlaardingen/41447298/lamr-holding-bv.html
  dit bedrijf is gevestigd in nederland maar er werken buitenlanders die zwaar uitgebuit, gekleineerd en onderdrukt worden. als je ook maar een paar minuten langer op de wc zit is het niet ged en lorette van ree dreigt je te ontslaan als je menselijke fouten maakt, een regel niet naleeft waar je het bestaan niet van wist en je niet betaalt omdat ze vindt dat je niet uitgebreid genoeg afmeldt en als je erop staat dat je je zuurverdiende geld wilt (je hebt zeer onprettig gebikkeld onder daar dictatuur), chanteert ze dat ze de politie zal laten weten dat je illegaal bent. uiteindelijk bepaalt ze dat ze JOU geld aan de politie betaalt voor de boete die zij dreigt te krijgen omdat ze zogenaamd niet wist dat je illegaal was terwijl er honderden buitenlanders ZONDER ook maar enige affiniteit met EUropa voor haar werken..het is een slavendrijver en dit soort praktijken zijn jaren geleden allang afgeschaft, maar zij waant zich een basja omdat de slachtoffers niet beter weten/enorm kwetsbaar zijn door mogelijke acties in de dubieuze sfeer in het verleden. maar de politie en arbeidsinspectie, de immigratie en naturalisatiedienst zijn inmiddels op de hoogte gebracht van dit mens en haar misselijkmakende praktijken

 14. Een waarschuwing voor iedereen. Nu is er veel aanbod van inpakwerk, trap er niet in. Of ze azen op je e-mail adres die ze door verkopen of je krijgt een sollicitatie formulier dat je terug moet maile met een kopie van voor en achterkant van je idee, heb ze verteld dat ze mijn Sofie nummer niet krijgen, zeggen ze dat zijn we als werkgever verplicht, dit is wel zo maar een reactie zie je niet meer van hun, alleen gaan ze dingen bestellen op jouw naam en je hebt geen poot om op te staan. Trap er niet in. Als je vraagt of je de info kunt langs brengen hoor je de raarste smoesjes met op nr 1 Corona.

 15. Ik heb wel zo lang en veel gezocht naar online thuiswerk vanuit spanje (daar woon ik). Maar behalve gaan chatten voor een datingsite waar alles fictief is en dus moet je mannen voor de gek houden voor 12cent per bericht. Verder is er niets te vinden. Voor al het thuiswerk wat je vind moet je woonachtig zijn in nederland. Het is dus niet mogelijk om voor een nederlands bedrijf thuiswerk te doen in het buitenland. Ook ander thuiswerk waarbij je wekenlijks of maandelijks een inkomen krijgt vind je niet. Kortom, vanuit het buitenland thuiswerken is niet mogelijk, tenzij je en eigen bedrijf hebt of online actief bent met reclame op facebook of andere social media. Voor een bedrijf werken is niet mogelijk.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.