Steeds meer callcenters laten hun klantenservice personeel vanuit huis werken. Meestal hybride (dan werk je deels op kantoor en deels thuis) en soms 100% volledig vanuit huis. Op deze pagina vind je enkel vacatures voor medewerker klantenservice die volledig vanuit huis uitgevoerd kunnen worden.

Klantenservice thuiswerk

Werkzaamheden

Als medewerker klantenservice help jij klanten met uiteenlopende vragen. Meestal start je als telefonisch medewerker klantenservice. Later kunnen daar ook mail en eventueel chat bij komen.

Training

Het thuiswerk als medewerker klantenservice start meestal met een training van 1-3 weken. In deze training leer je werken met de systemen en de meest voorkomende vragen. Deze training is vaak vanuit huis en fulltime. De uren die je nodig hebt om de training te volgen krijg je alvast betaald.

Daarna ga je ‘in het echt’ aan de slag. Uiteraard kun je hierbij altijd terugvallen op hulp.

Klantenservice vacatures – 100% thuiswerk

Voor deze klantenservice vacatures is men landelijk op zoek naar personeel. Het gaat hier om volledig thuiswerk. Je hoeft dus niet per se een standplaats dicht bij jouw woonplaats te kiezen.

Medewerker klantenservice Hollandsnieuwe

Als thuiswerk medewerker klantenservice ga je inkomende telefoontjes behandelen. Hierin beantwoord je administratieve vragen over abonnementen en facturen. Ook voer je wijzigingen door op verzoek van de klant. Je bent minimaal 16 uur per week beschikbaar. Ervaring met callcenterwerk is niet vereist. Startsalaris: € 12,- per uur.

Engels en Duits sprekende medewerker klantenservice

Je hebt een passie voor voeding en spreekt naast Nederlands ook nog eens goed Duits en Engels. De opdrachtgever is een grote importeur van Aziatische, Afrikaanse en Indiase voedingsproducten. Je gaat aan de slag als sales support medewerker en biedt ondersteuning aan het verkoopteam.

Webcare medewerker vanuit huis

Als webcare medewerker reageer jij op vragen die via social media binnenkomen.

Chat medewerker thuiswerk (18+)

Als chat medewerker 18+ zul je binnenkomende chatberichten gaan beantwoorden. Voor deze functie is het belangrijk dat je ruimdenkend bent en beschikt over een grote dosis creativiteit.

Thuiswerk medewerker klantenservice

Ga vanuit huis aan de slag als medewerker klantenservice bij Toto. Hierin behandel je vragen, je geeft informatie en behandelt eventuele klachten. Na een training van 5 werkdagen kun je aan de slag. Dit kan zowel parttime als fulltime (16-40 uur), binnen zeer ruime openingstijden (7:30 – 23:30). Als je wilt kun je na extra training ook aan de slag via e-mail, chat en webcare.

Klantadviseur

Je gaat binnenkomende telefoontjes beantwoorden van mensen die graag internet willen via glasvezel. Je checkt de beschikbaarheid in het systeem en adviseert klanten over mogelijke abonnementen.

Geen geschikte vacature gevonden en zou je ook wel hybride willen werken (deels op kantoor en deels vanuit huis)? Kijk dan ook even bij thuiswerk in jouw regio voor nog meer thuiswerk als medewerker klantenservice.

Salaris

Het salaris voor een medewerker klantenservice ligt zo rond de € 12 – € 17 per uur. Omgerekend komt dit neer op een maandsalaris van zo’n € 1500 – € 3000 (bij een fulltime werkweek).

Je uiteindelijke salaris hangt af van de hoeveelheid kennis en ervaring die je meebrengt. Ook geldt: hoe meer verantwoordelijkheden, des te meer je verdient.

Arbeidsvoorwaarden

Vaak worden er nog leuke extra’s geboden:

 • Betaalde training
 • Thuiswerkvergoeding
 • Laptop en headset
 • Internetvergoeding
 • Premievrij pensioen
 • Vergoeding voor een thuiswerkplek
 • Training- en opleidingsmogelijkheden
 • Reiskostenvergoeding
 • Flexibiliteit – je kunt vaak eenvoudig dagen wisselen met collega’s
 • Extra vakantietoeslag bovenop het salaris

De bovenstaande voordelen gelden niet voor alle werkgevers. Informeer jezelf en maak van tevoren duidelijke afspraken.

Functie-eisen

Gevraagd wordt een MBO+ opleiding. Mocht je niet over dit opleidingsniveau beschikken, maar wel werkervaring hebben in een functie met klantcontact? Solliciteer dan gewoon.

Afhankelijk van de openingstijden van de klantenservice kan het zijn dat je beschikbaar moet zijn op minder populaire dagen en tijden. Bijvoorbeeld 2 avonden of 1 weekend in de maand.

Verder dien je te beschikken over een rustige werkplek, een prettige telefoonstem en een goede internetverbinding.

VOG – Verklaring Omtrent het Gedrag

Werkgevers vragen vaak om een VOG. In sommige gevallen ga je namelijk werken met privacygevoelige data. De kosten voor het aanvragen van deze verklaring worden meestal vergoed.

Inbound of outbound

Bij outbound callcenterwerk ga je zelf mensen bellen. Denk bijvoorbeeld aan werkzaamheden als:

 • het bellen van bestaande klanten met een interessant aanbod
 • benaderen van nieuwe / potentiële klanten
 • inplannen van afspraken
 • klanten op de hoogte houden van de ontwikkeling van trajecten
 • mensen bellen om meer informatie te verkrijgen, zoals het GGD bron- en contactonderzoek

.Als inbound medewerker klantenservice bellen mensen jou. Jij beantwoordt dus inkomende gesprekken. Voorbeelden van inbound callcenter werkzaamheden:

 • beantwoorden van vragen
 • uitvoeren van administratieve handelingen
 • geven van abonnementsadvies
 • bieden van ondersteuning bij vragen (helpdesk)

Zo vind je callcenter thuiswerk

Hoe vind je callcenter thuiswerk?

Ook kun je een open sollicitatie indienen bij een bedrijf van jouw voorkeur. Opdrachtgevers met veel vacatures zijn meestal bedrijven in verzekeringen, mobiele telefonie en internet.
Bekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en meld je aan op ons Telegram kanaal.