Geld verdienen met een eigen website

Stel dat je elke maand 2000-3000 euro verdient met schrijven van teksten voor je eigen website, gewoon aan de keukentafel of op je zolderkamer. Hoe zou je dat vinden?

Vrouw werkt aan eigen website

Steeds meer mensen verdienen geld met het schrijven voor hun eigen website. Zoveel dat ze er prima van kunnen leven. Toch is het in Nederland bij veel mensen nog onbekend dat je hier geld mee kunt verdienen. Nieuwsgierig? Wij zochten voor je uit hoe dit precies werkt.

Hoe werkt het precies?

Als webschrijver schrijf je teksten op je eigen website. Het starten van een eigen website is tegenwoordig niet moeilijk of kostbaar meer. Je kunt binnen 30 minuten beginnen met schrijven.

Je kunt een eigen website het beste zien als een soort online tijdschrift. Websites zijn, net als tijdschriften, vaak gericht 1 onderwerp of 1 doelgroep. Zo kun je een website maken over gezondheid, klussen in huis, moederschap, tech/gadgets, gezonde leefstijl, moestuinieren, smart home producten, yoga, koolhydraatarm eten, persoonlijke ontwikkeling, een hobby, game reviews, het leven met een bepaalde aandoening, enzovoort.

Daarnaast zijn er ook websites die onderwerpen combineren. Het leuke is dat er geen vaste regels zijn. Jij bent de baas over jouw eigen website en mag helemaal zelf bepalen hoe deze eruit ziet en waar je over schrijft.

Goed. Dan heb je dus een aantal artikelen geschreven. Maar hoe verdien je daar dan geld mee? Dat kan op verschillende manieren. Deze kun je ook combineren, afhankelijk van wat jij het beste vindt passen bij jou of je website. Hieronder vind je de vijf meest gebruikte manieren om geld te verdienen met je eigen website.

Typen op laptop

Vijf manieren om geld te verdienen met een website

Het starten van een eigen website kost enkele tientjes per jaar. Als je het schrijven serieus aanpakt verdien je dat dus snel terug.

Geld verdienen met je website kan op verschillende manieren. Hieronder vind je de belangrijkste verdienmodellen. De meeste website-eigenaren passen wel één of meer van onderstaanden manieren toe:

1. Advertenties

Dit kun je vergelijken met advertenties in een tijdschrift. Zodra je advertenties op je website aanzet zullen er hier en daar advertenties op je website worden geplaatst. Dit wordt na 1x instellen allemaal automatisch geregeld. Hier heb je dus zelf verder geen omkijken meer naar.

Je krijgt betaald per klik op een advertentie of een vast bedrag per 1000 weergaves. Hoe meer goede artikelen je schrijft voor je website, hoe meer bezoekers je krijgt en hoe meer je dus ook verdient. Deze inkomsten worden maandelijks uitbetaald.

2. Affiliate marketing (doorlinken)

Als je artikelen schrijft dan om je lezers te informeren, dan zul je hen regelmatig tips willen geven. Bijvoorbeeld over goed materiaal dat jij aanraadt, of een goed boek wat ze echt moeten lezen.

Wist je dat je hiermee geld kunt verdienen? Je hebt hier een speciale link voor nodig, een zogenaamde affiliate link. Daarin zit een stukje code verwerkt dat precies bijhoudt of iemand via jouw link iets koopt. Zodra dat gebeurt krijg jij automatisch een vergoeding.

Deze vergoeding wordt betaald door de webwinkel, als dank voor het doorverwijzen. Jouw bezoeker merkt hier niks van en betaalt gewoon de normale prijs.

Hiermee is iedereen blij:

  • jouw bezoeker is blij met de tip
  • de webwinkel is blij met een extra klant
  • en jij bent blij met de vergoeding

3. Gesponsorde artikelen

Daarnaast kun je geld verdienen met het schrijven van gesponsorde artikelen. Je schrijft dan een artikel in opdracht en krijgt hier eenmalig een vast bedrag voor. Soms gaat dit om een review. Meestal mag je dan ook het product houden.

4. Eigen producten verkopen

Tenslotte kun je ook geld verdienen met het verkopen van je eigen producten. Dit kunnen zelfgemaakte producten zijn die je per post opstuurt. Daarnaast zijn er ook veel bloggers die zogenaamde digitale producten via hun website verkopen, zoals zelf geschreven ebooks of cursussen.

Je kunt de verkoop van jouw ebook of een cursus helemaal automatisch laten afhandelen. De bezoeker klikt op een link, doet een betaling en krijgt automatisch het ebook of de inloggegevens van de cursus in de mail. Eenmaal ingesteld hoef jij daar niks meer voor te doen. Dit gaat helemaal vanzelf.

5. Je website verkopen

Heb je geen zin of tijd meer om verder te schrijven voor je website, of heb je op korte termijn geld nodig? Je kunt je website ook verkopen. Hierdoor heb je er geen maandelijkse inkomsten meer van. Maar je hebt wel mooi een groot bedrag ineens.

Voor een goed gevulde website met aardig wat artikelen en bezoekers kun je een hoop geld vragen. Meestal is het verstandiger om je website zelf te houden en nog verder uit te breiden. Hierdoor verdien je uiteindelijk meer.

Aan de slag

Wil jij graag elke maand extra geld op je rekening? En stap voor stap leren hoe je een eigen website maakt en daar geld mee verdient? Bekijk dan de cursus van Karin waarin zij uitlegt hoe zij kan kan leven van de inkomsten van haar eigen websites en uitlegt hoe jij dat ook kunt doen.
Bekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en meld je aan op ons Telegram kanaal.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.