Teksten

Thuiswerken met teksten nalezen en corrigeren, uittypen (transcriberen), schrijven en vertalen.

Vacatures

Spring snel naar de vacatures:

Teksten schrijven

infonu

Bij Infonu kun je geld verdienen met het schrijven van teksten. Na het bevestigen van je account kun je direct beginnen.

De teksten die je schrijft kunnen gaan over ieder onderwerp dat je interessant vindt. Je mag dus zelf bepalen waarover je schrijft. De enige eis die Infonu stelt is dat de artikelen uniek zijn.

Prima geschikt om als basis voor artikelen te gebruiken zijn bijvoorbeeld uittreksels, studieopdrachten en werkstukken.

Uniek gemaakte artikelen voor Infonu zijn natuurlijk ook welkom. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld recepten, reisverhalen, cd-recensies, je hobby’s enzovoort. Het maakt niet uit waarover je schrijft, als het artikel maar informatief is voor de bezoekers.

Bij je artikel worden automatisch bijpassende advertenties geplaatst. De opbrengsten daarvan worden met jou gedeeld. Je kunt 24 uur per dag je statistieken bekijken om te zien hoeveel je hebt verdiend.

Je kunt je gratis inschrijven via het inschrijfformulier.


Teksten nalezen en corrigeren

clickworker

Bij Clickworker kun je onder andere geld verdienen met het vertalen of corrigeren van teksten. Je kunt werken vanaf je laptop of pc, maar ook met je smartphone!

Als corrector zul je teksten gaan controleren en corrigeren indien nodig. Deze teksten zijn vrij kort en zullen gaan over verschillende onderwerpen. Ook kun je je opgeven voor het schrijven van enkele regels tekst bij een afbeelding of over een onderwerp.

De werktijden kun je zelf indelen. Op de website wordt aangegeven welke projecten er momenteel lopen. Je bepaalt per project zelf of je mee wilt doen of niet.

De opdrachten zijn in kleine stukjes gehakt. Hierdoor kun je makkelijk bepalen hoeveel tekst je wilt corrigeren. Voor elke door jou nagekeken tekst ontvang je een vergoeding.

Functie-eisen:

  • Goede schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal
  • Bij voorkeur een goede beheersing van de Engelse taal
  • De beschikking hebben over een computer of smartphone met internetverbinding

De website zelf is in het Engels, vandaar dat een goede beheersing van de Engelse taal erg handig is. De opdrachten zelf zullen echter uitgevoerd worden in het Nederlands. Je hoeft dus niet hele verhalen in het Engels te kunnen typen.

Meer weten? Kijk dan op de website van Clickworker.


Nakijken van scripties

Wil jij studenten helpen met het schrijven van hun scriptie? Scriptium is doorlopend op zoek naar mensen voor het nakijken op taal en/of inhoud van scripties, onderzoeksopzetten, stageverslagen en proefschriften.

Bij het nakijken op taal bestaat je werk uit het verbeteren van taalfouten en het herschrijven van stukken tekst.

Kijk je teksten na op inhoud, dan is het belangrijk dat je zelf kennis hebt van een bepaalde richting of opleiding. Het niveau van de teksten varieert van MBO/HBO tot WO/Master.

Heb jij aantoonbare ervaring met de Nederlandse en/of Engelse taal? Of heb jij vakinhoudelijke kennis op een bepaald studiegebied? Een combinatie van die twee mag natuurlijk ook. Dan kan dit een fijne manier zijn om vanuit huis te verdienen met het nakijken en corrigeren van teksten.

Neem contact op via het contactformulier van Scriptium.
Bekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.