Geld verdienen naast je baan

bijverdienen

Wanneer je een fulltime baan hebt wil dat niet meteen zeggen dat je ook genoeg geld hebt. Het kan dan handig zijn om wat extra geld te verdienen naast je baan.

Gelukkig is er veel mogelijk. We hebben hieronder een aantal flexibele bijverdiensten voor je opgezocht die je vanuit huis kunt uitvoeren.

Je kunt dan zelf bepalen wanneer je werkt en hoeveel je werkt. Hierdoor kom je niet in de knoop met de eisen van je huidige baan en kun je in drukke periodes ook wat ruimte voor jezelf creëren om even niet met werk bezig te zijn.

Hoe kun je geld verdienen naast je werk?

Kies hieronder de manier die bij jou past.

Enquêtes invullen

Eén van de meest eenvoudige manieren om geld te verdienen naast je baan is het invullen van enquêtes. Dit werkt als volgt:

  • Schrijf je (gratis) in bij online panels
  • Ontvang uitnodigingen per e-mail
  • Vul een vragenlijst in en krijg betaald

Dit is een leuke manier van extra bijverdienen. Het nadeel is dat je niet meer dan zo’n 100 euro per maand kunt verdienen. Maar gelukkig zijn er nog meer manieren.

Affiliate marketing

Affiliate marketing bestaat al ruim 20 jaar in Nederland. Het is een prachtige manier om geld te verdienen via het internet. Bij affiliate marketing tip jij mensen over handige producten. Dit kan overigens volledig anoniem als je dat wilt.

Je krijgt vervolgens betaald over elke verkoop. En je kunt over van alles en nog wat tippen: vakanties, leuke boeken, cursussen om af te vallen, hondenspeeltjes, babyluiers, spelcomputers, enzovoort. Voor bijna elk product bestaat wel een affiliateprogramma.

Geld bijverdienen met affiliate marketing kan op verschillende manieren. De meest bekende (en ook meest lucratieve manier) is met een eigen website. Door het schrijven van artikelen kun je veel geld verdienen. En het mooie is dat jouw artikelen geld op blijven leveren, ook als je een tijdje niet schrijft. Want jouw website blijft voor jou doorwerken: 24 uur per dag, 7 dagen in de week.

Door regelmatig nieuwe stukjes te schrijven voor je website bouw je aan een steeds groter maandinkomen. Steeds meer Nederlanders verdienen inmiddels een fulltime inkomen met affiliate marketing.

En wil je stoppen met affiliate marketing, dan kun je vaak nog behoorlijk wat geld krijgen wanneer je je website verkoopt.

Teksten schrijven

Wil je naast je werk graag geld bijverdienen met schrijven, maar trekt affiliate marketing jou niet zo? Je kunt dan ook teksten schrijven in opdracht van anderen. Het is prima mogelijk om hier minimaal € 10,- per geschreven artikel mee te verdienen.

Producten testen

Ben je nieuwsgierig en onderzoekend aangelegd? Dan kun je ook geld bijverdienen met het testen van nieuwe producten. Dit kan gaan om producten zoals een nieuwe smaak chips of een nieuw wasmiddel, maar ook om het testen van medicijnen.

Daarnaast kun je ook producten testen via het internet, zoals websites. Hierbij gaat het niet om de technische aspecten van een website, maar meer of deze handig is in het gebruik ervan. Kun je bijvoorbeeld makkelijk vinden wat je zoekt? Dit is informatie die website ontwikkelaars graag willen weten bij het ontwerpen van een nieuwe website.

Geld verdienen met YouTube

YouTube wordt meestal gebruikt voor het bekijken van leuke filmpjes. Minder bekend is dat je met YouTube flink wat geld kunt verdienen door zelf filmpjes online te zetten.

Het mooie is dat je dit werk volledig anoniem kunt doen en er tegelijkertijd een fulltime inkomen uit kunt halen.

Als je weinig tijd hebt naast je baan

Heb je weinig tijd over naast je fulltime baan, maar wel wat extra geld? Overweeg dan eens om te gaan investeren.

Investeren

Het doel van investeren is dat je meer geld terugkrijgt dan dat je erin stopt. Bovendien hou je met investeren meer tijd over. Jouw geld werkt voor jou. Hierdoor hou jij meer tijd over om leuke dingen te doen, terwijl je tegelijkertijd aan het bijverdienen bent!

Er zijn verschillende manieren van investeren mogelijk:

Investeren in vastgoed

Eén van de meest bekende manieren is het investeren van geld in vastgoed. Door het pand vervolgens weer te verhuren krijg je vaste inkomsten per maand.
Om te kunnen investeren in vastgoed hoef je helemaal geen kapitalen te bezitten. Een paar honderd/duizend euro is al voldoende startkapitaal om mee te beginnen.

Investeren in websites

Iets minder bekend, maar minstens net zo winstgevend, is het investeren in websites.
Als je het goed aanpakt dan kun je met een website veel geld verdienen. En om geld te kunnen verdienen met een website heb je nauwelijks technische kennis nodig.

Vaak gestelde vragen over geld verdienen naast je baan

Betaal je ook belasting over je bijverdiensten?

Ja, als je geld verdient naast je normale fulltime baan, dan moet je dit ook opgeven bij de Belastingdienst.

Hoeveel mag je belastingvrij bijverdienen?

Dat je de inkomsten moet opgeven bij de Belastingdienst wil nog niet zeggen dat je er ook belasting over moet betalen. Afhankelijk van jouw situatie geldt er een grens waaronder je geen belasting hoeft te betalen. Kijk voor de juiste bedragen op de website van de Belastingdienst.
https://www.belastingdienst.nl

Moet je je ook inschrijven bij de KvK?

Als je structureel geld bijverdient kan het verstandig zijn je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Kijk voor de voorwaarden op de website van de KvK.
https://www.kvk.nl/advies-en-informatie/bedrijf-starten/moet-ik-mijn-bedrijf-inschrijven-bij-kvk/

Conclusie

Er zijn verschillende manieren om extra geld te verdienen naast je huidige werk. Heb je weinig tijd, maar wel geld, dan kun je overwegen om dit te investeren.

Je kunt natuurlijk ook een meersporenbeleid volgen door enerzijds je geld te investeren in een project. En daarnaast je tijd te investeren door op een andere manier wat bij te verdienen.
Bekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en meld je aan op ons Telegram kanaal.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.