27 ideeën voor een eigen zaak aan huis

Eigen zaak ideeen

Op zoek naar thuiswerk maar nog steeds niet die leuke vacature gevonden die bij jou past? Dan creëer je toch gewoon je eigen werk! Tegenwoordig is het namelijk niet zo moeilijk om een eigen zaak aan huis te beginnen.

Ook kost een eigen zaak aan huis minder geld, omdat je bespaart op huur (van een pand) en vervoer.

Hieronder vind je een lijst van 37 ideeën voor een eigen zaak aan huis.

Zelfgemaakte producten verkopen

Ben je creatief en handig dan kun je je eigen creaties verkopen. Bijvoorbeeld in een webshop of op websites als Etsy. Dit kunnen tekeningen of schilderijen zijn, maar ook zelfgemaakte sieraden of kleding.

Geld verdienen met een website

Geld verdienen met een eigen website wordt ook in Nederland steeds bekender. Met een eigen website schrijf je over onderwerpen die jou interesseren. Je kunt zelf bepalen wanneer je aan je site werkt.

Degenen die dit serieus aanpakken verdienen er meer dan een fulltime inkomen mee. Het is niet moeilijk, je moet alleen even weten hoe het werkt.

Alles weten over hoe je een website start en daar geld mee kunt verdienen? Lees meer in het artikel Geld verdienen met een eigen website

Boekhouder

Ondersteunen van zzp-ers bij hun financiën. Omdat je vanuit huis werkt en zelfstandig werkt kun je lagere prijzen vragen dan een boekhouder die voor een bedrijf werkt.

Virtueel assistent

Agendabeheer, correspondentie, bijhouden van sociale mediakanalen. Dit zijn maar zo een paar werkzaamheden die een Virtueel Assistent zou kunnen verrichten. Je ondersteunt ondernemers en neemt ze een aantal taken uit handen zodat zij zich kunnen concentreren op het werk waar zij goed in zijn. Meer informatie vind je in het artikel thuiswerken als virtueel assistent.

Beroepsfotograaf

Geld verdienen met foto’s maken. Hiermee kun je echt alle kanten op. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • bruidsfoto’s
  • zwangerschapsshoots
  • festivals/evenementen
  • verkopen van natuurfoto’s op fotowebsites
  • aanleveren van fotomateriaal voor tijdschriften, ansichtkaarten en kalenders

Wil je leren hoe je betaald krijgt voor het maken van foto’s? Kijk dan even bij deze cursus waarin je precies leert hoe je geld kunt verdienen met fotograferen.

Gewichtsconsulent

Als gewichtsconsulent help je gezonde mensen met overgewicht of ondergewicht. Je helpt hen om een gezond gewicht te behalen en te behouden. Dit doe je door ze voor te lichten over gezonde eet- en leefgewoonten en ze motiveren om stapje voor stapje andere gewoontes aan te leren.

Life coach

Begeleiden van mensen met het veranderen van hun leven in positieve zin. Je helpt mensen hun eigen leven in handen te nemen en hun levensdoel en passie te (her)ontdekken.

Budgetcoach

Als budgetcoach help je mensen slim om te gaan met hun geld. Samen maak je een overzicht van hun financiële situatie en bepaal je een plan om eventuele schulden weg kunnen werken. Lijkt het je leuk om andere mensen te helpen hun financiën weer op orde te brengen en zou je daar graag je werk van willen maken? Via deze cursus leer je alles wat je nodig hebt om zelfstandig bugetcoach te worden en andere mensen te helpen hun eigen thuisadministratie te regelen.

PC-reparatie

Mensen helpen door kleine klusjes aan hun computer te verrichten. Zoals het verwijderen van overbodige programma’s/malware of het vervangen van onderdelen. Veel mensen hebben een computer, maar hebben er maar weinig verstand van. En niet iedereen heeft een handige buurjongen die het probleem even snel voor hen op kan lossen.

Imagostylist

Hierbij geef je stijl- en kleuradvies aan mensen. Je helpt ze met het uitzoeken van kleding die bij hun stijl en figuur past.

Kapsalon aan huis

Dit kun je zo groots aanpakken als je zelf wilt. Je kunt hiervoor speciaal een werkruimte bij je huis aan laten bouwen, maar je kunt je klanten ook gewoon knippen bij jou aan de keukentafel. Ook kun je bij mensen thuis langsgaan die niet naar de kapper toe kunnen of willen komen. Denk aan oudere mensen of moeders met jonge kinderen.

Nagelstudio

Verwen je cliënten met een complete nagel- en handverzorging.

Eigen zaak als cateringbedrijf

Hierbij verzorg je hapjes voor bijvoorbeeld (kinder)feestjes/partijen of vergaderingen

Taarten/cupcakes maken

Voor verjaardagen of andere speciale gelegenheden (denk aan bruiloften/geboortes) vinden mensen het prachtig om een speciale, voor hen gemaakte taart te kunnen serveren.

Je kunt hiermee vaak al snel meer klanten krijgen. Jouw creaties worden door veel mensen gezien en geproefd!

Om klanten te krijgen kun je zelf adverteren, maar ook gratis via websites als Thuisbanket of Gebakplaats.

Luiertaarten maken

Een heel ander soort taart… Luiertaarten zijn helemaal hip als kraamcadeau. Maar niet iedereen heeft de tijd of de handigheid om er zelf eentje te maken. Als je geweldige ontwerpideeën  hebt dan kun je hier echt een succes van maken.

Eigen website

Wanneer je een eigen website maakt over een heel specifiek onderwerp dan kun je daar vrij gemakkelijk geld mee verdienen. Lees meer in Dagelijks geld verdienen met een eigen website.

Copywriter

Als copywriter schrijf je commerciële teksten die de lezer aanzetten tot actie, bijvoorbeeld om een product te kopen of om zich in te schrijven voor een nieuwsbrief.

Copywriters worden veel gevraagd. Lijkt het jou leuk om op deze manier geld te verdienen met schrijven in opdracht van bedrijven? Kijk dan even naar deze 30-daagse cursus.

Belastingadvies

Helpen van mensen met het invullen van hun aangifte.

Social media voor kleine bedrijven

Help kleine bedrijven bij jou in de buurt aan meer bereik met hun social media advertenties.

Bijles

Help scholieren met de vakken waar jij goed in bent. Als je online lesgeeft (bijvoorbeeld via Zoom) dan kun je een veel grotere klantenkring opbouwen dan wanneer je enkel in je eigen omgeving zou werken.

Muziekles

Kun je een instrument bespelen? Je hoeft niet per se een professional te zijn om les te kunnen geven. Je kunt er namelijk ook voor kiezen om les te geven aan mensen die minder ver zijn dan jij.

Masseur/masseuse

Voor deze vorm van thuiswerk heb je een geschikte ruimte nodig in je huis. Dit kan ook prima een speciaal ingerichte slaapkamer zijn. Er zijn erg veel verschillende soorten massages en je kunt zelf kiezen welke massages je zou willen geven aan je cliënten. Ook kun je ervoor kiezen om alleen een speciale doelgroep te masseren.

Weddingplanner

Neem het aanstaande bruidspaar het lastige regelwerk uit handen en bezorg hen een onvergetelijke bruiloft.

Ondernemingsplan schrijven

Steeds meer mensen willen voor zichzelf beginnen. Help mensen hun droom te realiseren door ze te ondersteunen met het schrijven een ondernemingsplan voor hun eigen zaak.

Hondenoppas

Mensen met een hond willen ook wel eens op vakantie. En honden zijn niet op elk vakantie-adres welkom. Daarom is het fijn als hun hond tijdens de vakantie in een huiselijke situatie kan worden opgevangen in plaats van in een kennel.

Hondentrimsalon

Hou je van honden en vind je het fijn om ze te verzorgen? Dan kun je overwegen om een hondentrimsalon aan huis te starten.

Gastouder

Veel ouders die hun eigen kinderen niet naar een opvang willen brengen kiezen ervoor om zelf gastouder te worden. Op die manier kunnen ze thuis zijn bij hun eigen kinderen en tegelijkertijd bijverdienen met het opvangen van andermans kinderen. Maar je hoeft natuurlijk niet zelf ouder te zijn om gastouder te kunnen worden. Wel is het belangrijk dat je goed met kinderen kunt omgaan. Een gastouder is gediplomeerd en moet aan diverse wettelijke eisen voldoen. Ouders hebben dan recht op een vergoeding van de kosten.

Oppas

Als oppas hoef je niet aan wettelijke eisen te voldoen. Je werkt niet met contracten en kunt erg flexibel werken. Bijvoorbeeld kinderen tussen de middag opvangen na schooltijd. Lees ook Bijverdienen met oppaswerk.

Bed & Breakfast

Geld verdienen met een eigen bed&breakfast aan huis. Gewoon een kamer met een logeerbed voldoet al. Maar je kunt ook helemaal uitpakken en een bed&breakfast in een bepaald thema oprichten.

Hoe nu verder?

Heb je in bovenstaande lijst inspiratie opgedaan en wil je graag ondersteuning bij het uitvoeren van je plannen? Van veel van de hierboven genoemde voorbeelden is een speciale cursus beschikbaar.

In zo’n cursus leer je naast de inhoudelijke kant ook precies welke stappen er nodig zijn om binnen korte tijd te kunnen beginnen met geld verdienen vanuit huis.

Kijk voor meer informatie op de volgende websites:
Bekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en meld je aan op ons Telegram kanaal.

6 Comments

  1. Super handige tips, die inderdaad goed zijn als thuiswerk. Ik zelf werk ook vanuit huis en haak bijv. portemonnee, die ik vervolgens verkoop via Facebook of Marktplaats.

  2. Je kunt er ook aan denken om zelfgemaakt gebak te verkopen. Zoiets is erg leuk om te doen. Maak reclame in je buurt of gebruik een gratis website als Gebakplaats en je kunt beginnen. Succes allemaal!

    • Dank voor de tip Fatih! Een eigen zaak als thuisbakker is een mooie manier om geld te verdienen vanuit huis. We hebben het artikel bijgewerkt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.