De 11 beste thuiswerkbanen in 2024

Dankzij internet is het steeds makkelijker om vanuit huis geld te verdienen. Als je vanuit huis werkt dan heb je geen last van reistijd en files. Ook ben je vrijer in het indelen van je eigen tijd en heb je meer tijd beschikbaar voor je gezin of andere bezigheden.

Hieronder vind je een overzicht van de beste thuiswerkbanen in 2024.

1. Affiliate marketing

Affiliate marketing is bij veel mensen nog onbekend. Dat gaat waarschijnlijk veranderen, want het is één van de snelst groeiende manieren van online geld verdienen in 2024!

Mocht je nog niet weten wat affiliate marketing inhoudt: bij affiliate marketing kun je geld verdienen met het geven van tips. Je tipt mensen over handige producten die online te koop zijn, bijvoorbeeld bij Bol.com. Bij iedere verkoop via jou ontvang je automatisch een vergoeding.

Het werk doe je vanuit huis. Je kunt daarbij zelf je eigen tijd indelen.

Affiliate marketing is heel makkelijk naast je huidige baan op te starten. Zodra je meer gaat verdienen kun je ervoor kiezen om minder te gaan werken en uiteindelijk zelfs je baan op te zeggen.

Affiliate marketing werkt het best met een eigen website. Het voordeel van een eigen website is dat deze 24 uur per dag online staat en dus ook geld voor jou verdient terwijl jij andere dingen doet.

Je kunt met affiliate marketing prima een fulltime inkomen verdienen, maar dit gebeurt niet van de ene op de andere dag. Je bouwt dit inkomen stap voor stap op.

Je hebt geen vooropleiding of technische kennis nodig om te kunnen beginnen met affiliate marketing.

Nieuwsgierig? Bekijk dan deze video om te zien hoeveel je kunt verdienen met affiliate marketing.

2. Teksten schrijven

Als tekstschrijver kun je vanuit huis werken, maar ook vanaf elke andere locatie. Je kunt zelf je eigen onderwerpen en opdrachten kiezen en hebt hiermee een grote vrijheid.

Er komen steeds meer websites bij op het internet. En al die websites hebben teksten nodig. De vraag naar online teksten is in 2024 alleen nog maar groter geworden. Dus hou je van schrijven, dan is hier zeker werk in te vinden!

Voorbeelden van schrijfopdrachten die je als tekstschrijver kunt aannemen:

 • Blogartikelen (bijvoorbeeld voor blogs over gezondheid, huisdieren, gadgets, opvoeding, psychologie, crypto, etc.)
 • Social media berichten (Facebook, Instagram, Twitter)
 • Verkooppagina’s
 • Nieuwsbriefteksten
 • Persberichten
 • …en nog veel meer

Kijk voor vacatures in het onderdeel Tekstschijvers Gezocht.

3. E-books schrijven

E-books zijn in opkomst. In Amerika is deze vorm van thuiswerken al helemaal ingeburgerd. In Nederland wordt het geld verdienen met e-books schrijven ook steeds bekender.

Het schrijven en verkopen van een eigen e-book gaat veel sneller en makkelijker dan bij een papieren boek. Je hebt geen uitgever of drukker nodig. En een ander voordeel is dat je een eenmaal geschreven e-book vrijwel onbeperkt kunt verkopen. De winstmarge is heel hoog omdat je niet met druk- of verzendkosten te maken hebt.

Rekenvoorbeeldje: als je jouw e-book voor € 17 aanbiedt en je verkoopt 3 e-books per dag, dan verdien je in één maand ruim € 1500,-!

Heb je eenmaal een tekst geschreven, dan is het omzetten in e-book formaat een fluitje van een cent. De betaling en verzending van het e-book kun je volledig automatiseren zodat je er verder geen omkijken naar hebt.

Het is zelfs mogelijk om anderen jouw e-book te laten verkopen. Zo heb jij je handen vrij voor andere bezigheden. Bijvoorbeeld voor het schrijven van een tweede e-book.

4. Vertaler

Zodra je twee of meer talen goed beheerst kun je vanuit huis aan de slag als vertaler. Er zijn veel vacatures voor vertalers te vinden. Meestal gaat het om het vertalen van websites en apps.

Thuiswerk vacatures voor vertalers kun je vinden op de volgende websites:

Kun je op dit moment geen opdrachten vinden voor de talen die jij beheerst? Op Fiverr kun je ook zelf een bericht plaatsen waarin je je diensten aanbiedt. Zo kom je eerder in contact met opdrachtgevers.

Meer thuiswerkopdrachten voor vertalers vind je in ons onderdeel Thuiswerk – Vertalers Gezocht

5. Virtueel assistent (VA)

Als Virtueel Assistent help je ondernemers bij verschillende klussen. Dit kan gaan om administratieve klusjes, zoals het verzorgen van de nieuwsbrieven en het afhandelen van inkomende e-mail.

Daarnaast omvat het werk van een VA vaak ook creatieve taken zoals het schrijven van teksten of het bewerken van afbeeldingen voor social media.

Het werk als VA kun je prima vanuit huis doen. Meestal kun je de werktijden zelf indelen waardoor een baan als VA prima te combineren is met een andere (deeltijd)baan of met de zorg voor kinderen.

Leestip: Hoe Word Ik Virtual Assistant?

6. Online cursus geven

In Amerika worden al jaren online cursussen verkocht. En sinds de afgelopen lockdowns heeft ook in Nederland de online cursusmarkt een grote sprong gemaakt.

Je kunt sinds kort steeds meer vaardigheden online leren, denk bijvoorbeeld aan:

Wat is een online cursus?

Een online cursus bestaat meestal uit een aantal video’s waarin je stap voor stap kennis opdoet of een nieuwe vaardigheid leert. Deze video’s hoeven maar éénmalig opgenomen te worden. De cursus kan daarna in principe een onbeperkt aantal keren worden verkocht.

Hoeveel geld kun je verdienen met online lesgeven?

Een online cursus wordt meestal verkocht voor een prijs tussen de € 27,- en de € 97,-. Dit is makkelijk verdiend voor een éénmalig opgenomen serie video’s.

7. Thuis geld verdienen als blogger

Er zijn veel verschillende soorten bloggers. De meeste mensen denken bij bloggers aan hobbybloggers die een soort online dagboek bijhouden.

Maar daarnaast zijn er ook bloggers die van hun blog echt hun werk hebben gemaakt. Zij duiken in een onderwerp wat ze interessant vinden en delen alles wat ze daarover tegenkomen netjes en overzichtelijk op een eigen website. Zij maken er bij wijze van spreken een werkstuk van dat steeds verder wordt uitgebreid.

Zodra andere mensen op Google gaan zoeken naar informatie komen ze zo’n blog terecht. En daarmee verdient een blogger geld. Hiermee kun je prima een fulltime inkomen verdienen. Ook op momenten dat je niet werkt.

Er zijn veel verschillende manieren om geld te verdienen met een eigen blog. Kies de manier die bij jou past! Wil jij ook werken waar en wanneer je wilt en meer tijd overhouden voor familie en vrienden? Kijk dan vooral even naar Blog Secrets.

8. Social Media Manager

Als social media manager zorg je ervoor dat een bedrijf goed te vinden is op social media. Meestal gaat dit om het bijhouden van een Facebook- en/of een Instagram account.

Als social media manager kun je daarnaast eventueel zorgen voor het bijhouden van Facebook- en Instagram advertenties

Er is veel vraag naar social media managers, vooral onder zzp’ers, maar ook bij grotere bedrijven. De verdiensten kunnen behoorlijk hoog zijn.

Lijkt het je leuk om bedrijven hiermee te helpen? Vraag dan een gratis proefles aan van de thuiscursus Social Media Marketing en leer binnen 3 maanden hoe je een bedrijf laat groeien met behulp van social media. Bekijk de gratis proefles.

9. WordPress hulp

Een groot deel van de websites draait op WordPress. Het maken van een WordPress website is op zichzelf helemaal niet moeilijk, maar veel mensen vinden het toch spannend en technisch en vragen er graag hulp bij.

Als WordPress hulp kun jij zo’n €35,- (beginner) tot €75,- (ervaren) per uur verdienen.

Heb jij verstand van WordPress? Dan kun jij deze hulp tegen betaling aanbieden. Hierbij kun je denken aan taken als:

 • Het installeren van WordPress
 • Installeren en instellen van plugins
 • Plaatsen van teksten en afbeeldingen
 • Uitvoeren van updates
 • Veranderen van thema

Weet je nog niet genoeg van WordPress? Met deze uitgebreide cursus weet jij over 3 maanden voldoende om mensen te kunnen helpen met hun website. Vraag nu de gratis proefles aan.

10. Coach

Als coach ondersteun je mensen die van A naar B willen. Er zijn heel veel verschillende soorten coaches. Enkele voorbeelden van mogelijkheden:

 • Leefstijlcoach – Mensen helpen met het verbeteren van hun gezondheid en de kwaliteit van hun leven
 • Gewichtsconsulent – Helpt mensen naar een gezond gewicht
 • Mamacoach – Moeders helpen hun eigen weg in het moederschap te volgen
 • Budgetcoach – Helpt mensen met het creëren van overzicht over hun financiën
 • Dating coach – Mensen helpen die het lastig vinden de juiste partner te vinden

De term ‘coach’ is geen beschermde titel. Iedereen mag zichzelf in principe coach noemen. Maar voor je toekomstige klanten is het natuurlijk wel belangrijk dat je kennis en ervaring m.b.t. het onderwerp hebt en over goede coachvaardigheden beschikt.

Daarnaast is het ook belangrijk om je zaken (vraagprijs, facturering, etc.) goed voor elkaar te hebben op het moment dat je je eerste klant aanneemt. Een goede basis hiervoor bieden de vele thuiscursussen in coaching van NHA en CIVAS.

11. Webcam model (m/v)

Webcam modellenwerk is één van de best verdienende vormen van thuiswerk. Het is tegelijkertijd ook één van de minst bekende thuiswerkmogelijkheden, omdat veel modellen anoniem werken en dit graag zo houden. In het interview met ‘Mirjam’ lees je meer over geld verdienen met webcam modellenwerk.


Vragen over de beste thuiswerkbanen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen en antwoorden over thuiswerk:

Hoe kom ik aan thuiswerk?

Heel soms kun je via-via aan een thuiswerkbaan komen. Maar de beste manier om snel thuiswerk te vinden is via het internet. Deze twee overzichten kunnen je daarbij helpen:

Welk thuiswerk verdient goed?

Inpakwerk verdient het minst goed. Je wordt per stuk betaald en omgerekend naar een uurloon zit je vaak onder het minimumloon.

Met een thuiswerkbaan waarbij je per uur wordt betaald zit je op een redelijk salaris. Uiteraard afhankelijk van het aantal gewerkte uren.

En aan de top vind je vormen van thuiswerk waarbij je in principe onbeperkt kunt verdienen, zoals affiliate marketing en bloggen.

Een handig overzicht vind je in ons artikel Hoeveel kun je verdienen met thuiswerk?

Hoe verdien ik snel geld vanuit huis?

Er zijn verschillende mogelijkheden om snel geld te verdienen vanuit huis, zonde risico. Een handige lijst vind je op Snel geld verdienen vanuit huis.
Bekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en meld je aan op ons Telegram kanaal.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.