Mirjam verdient grof geld met geheime thuiswerkbaan

In deze serie artikelen delen thuiswerkers hun persoonlijke ervaringen met de lezers van onze website.

geheime thuiswerkbaan

Je mailde ons dat je jouw ideale thuiswerkbaan hebt gevonden. Wil je iets vertellen over je zoektocht naar thuiswerk?

Tijdens mijn studie had ik een lening. En hoewel je deze na je studie naar draagkracht kunt terugbetalen vond ik het geen prettig idee. Ik hou er niet van om me in de schulden te steken dus ik ging op zoek naar een bijbaantje.

Flexibel werken

Dat bijbaantje vinden was best lastig, in combinatie met een studie. Mijn rooster wisselde steeds en het was moeilijk om werk te vinden wat daarbij paste. Ik heb werkelijk alles uitgeprobeerd. Als krantenbezorger ben ik wel eens tot laat in de avond op pad geweest om alles op tijd bezorgd te krijgen. Het was redelijk flexibel werk, maar het verdiende erg slecht.

Ook heb ik in een callcenter gewerkt. Dat verdiende beter, maar je moest wel 2,5 week van tevoren je beschikbaarheid doorgeven. Soms bleek ik dan ineens een belangrijk practicum te hebben, heel onhandig.

Chat operator

Ondertussen bleek ik maar doorzoeken, want de ideale bijbaan had ik nog niet gevonden. Ik zag regelmatig advertenties voorbij komen waarin chatoperators gevraagd werden. In die advertenties stond dat je er veel geld mee kon verdienen.

In eerste instantie leek me dat maar niks: chatten over seks en een paar eurocent per bericht ontvangen. Maar toch, ik wilde ook graag eens op zonvakantie en wat leuke kleren kopen. Met mijn studiebeurs en 2 dagen callcenterwerk ging dat toch echt niet lukken, daar kon ik nog maar net van rondkomen! Dus ik besloot het chatten eens te proberen. Ik kon er altijd weer mee stoppen toch?

Slecht betaald

In het begin vond ik het wel even spannend; was dit niet raar? Deed ik het wel goed? Ik kreeg gelukkig goede ondersteuning van het chatbedrijf waarvoor ik werkte. Het was even leuk toen het nieuw was, maar toch begon dit werk me ook al snel tegen te staan: ik zat vaak hele avonden en nachten achter de computer te wachten tot er weer iemand online zou komen om mee te chatten.

In de tussentijd probeerde ik wat te sturen en te whatsappen. Maar dat moest ik steeds weer onderbreken zodra er iemand online kwam. Niet echt ideaal.

Toch heb ik doorgezet en na hard werken kon ik op vakantie én heb ik mezelf getrakteerd op wat leuke, nieuwe kleding! Het chatten ben ik na de vakantie meteen mee gestopt. Omgerekend verdiende ik 4 euro per uur. Chatten is echt de slechtst betaalde baan in de erotische sector.

Baas over eigen tijd

Wat ik van het chatwerk geleerd heb is dat ik er geen moeite mee heb om intieme gesprekken met anderen te voeren. En wat ik ook erg prettig vond was het feit dat ik baas was over mijn eigen tijd.

Dus bleef ik zoeken naar thuiswerk en besloot na wat twijfelen om toch maar eens het webcammen te proberen. Ik was erg bang om herkend te worden (ook al is de kans klein, je weet maar nooit!). Een pruik, flink wat make-up en een spannend kledingsetje bleken wonderen te doen. Ik herkende mezelf bijna niet meer in de spiegel! Dat maakte dat ik me een stuk veiliger en zekerder voelde. En het werk viel me heel erg mee.

Ik merkte dat ik helemaal niet zo hard hoefde te werken. Er zijn veel mannen die uit nieuwsgierigheid inloggen op een webcamsite. Zij komen daar voor het eerst en vinden het superspannend en geweldig als je alleen al naar ze luistert en iets aan- of uittrekt als ze daarom vragen. Je wordt betaald per minuut, dus de kunst is om ze zo lang mogelijk geboeid te houden en ervoor te zorgen dat ze nog eens terugkomen. Al doende leer je vrij snel iemands interesses bepalen en daarop in te spelen.

Geheim geld verdienen

Niemand weet dat ik dit werk doe (op één vriendin na). Ik werk voornamelijk ´s avonds en daardoor kan ik overdag gewoon mijn studie volgen en met anderen afspreken. Het verdient enorm goed.

Soms moet ik echt mijn tong afbijten als een gesprek over geldproblemen gaat. Ik zou soms graag mijn ervaringen als webcammodel willen kunnen delen om zo anderen te kunnen helpen, maar dan loop ik het risico dat ik een bepaald beeld over mezelf afroep waar ik in de toekomst problemen mee ga krijgen. Daarom wilde ik op jullie site graag vertellen hoe ik mijn geld verdien, omdat ik denk dat dit voor sommigen een uitkomst kan zijn.

Wil je meer weten over geld verdienen met cammen? Kijk hier hoe veel je kunt verdienen.

De naam Mirjam is fictief om herkenbaarheid te voorkomen. Webcammen als thuiswerk is alleen toegestaan voor personen van 18 jaar en ouder.
Bekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en meld je aan op ons Telegram kanaal.