Geld verdienen – hoeveel kun je nou écht verdienen met thuiswerken?

geld verdienen

In veel thuiswerkadvertenties wordt gedaan alsof je honderden euro’s per week kunt verdienen…

Dit klinkt natuurlijk geweldig aantrekkelijk, maar deze bedragen zijn vaak niet juist. Voor veel mensen blijft het daardoor onduidelijk wat je nou precies kunt verdienen met de diverse soorten thuiswerk.

Wil je weten wat er mogelijk is en waar je ongeveer op moet rekenen qua inkomsten? Hieronder vind je een aantal bekende thuiswerkbanen en de gemiddelde jaarlijkse verdiensten die daarbij horen.

Artikelen schrijven€ 120 – € 3600
Reclamemails lezen€ 120 – € 250
Enquêtes invullen€ 460 – € 1440
Inpakwerk€ 1920 – € 3840
Chatten€ 600 – € 8000

Voor alle hierboven genoemde bedragen is uitgegaan van een actieve deelname. Bij hoge inzet liggen deze bedragen hoger. Bij lage inzet uiteraard lager. Hieronder een uitgebreidere uitleg over de verdienmogelijkheden per thuiswerkvorm.

Artikelen schrijven

Artikelen schrijven betekent vooral geld verdienen op de lange termijn. Een geschreven artikel levert niet onmiddellijk veel verdiensten op, maar wanneer je over de periode van een jaar kijkt dan kunnen de verdiensten aardig oplopen.

Licht actieve schrijvers publiceren 1 artikel per maand en verdienen na een periode van 2 jaar ongeveer 120 per jaar bij.

Actieve schrijvers verdienen enkele honderden euro’s per maand. Een actieve schrijver publiceert zo’n 5 artikelen per week en verdient na twee jaar ongeveer 300 euro per maand, wat neerkomt op € 3600 euro per jaar.

Het voordeel van deze vorm van thuiswerken is dat de verdiensten ook doorlopen wanneer je een periode niet werkt. De geschreven artikelen blijven namelijk inkomsten genereren. Een nadeel is dat deze vorm van thuiswerken niet voor iedereen is weggelegd; het schrijven moet je wel liggen, anders hou je het niet vol om regelmatig nieuwe artikelen te schrijven.

Bekijk de vacature Geld verdienen met artikelen schrijven.

Reclamemails lezen voor spaarprogramma’s

Regelmatig komen er vragen binnen van mensen die zich afvragen of deze manier van geld verdienen wel echt bestaat en of het niet te mooi is om waar te zijn. Het antwoord: geld verdienen met reclamemails is zeker mogelijk, maar de verdiensten die beloofd worden zijn vaak hoger dan in werkelijkheid het geval is.

Het is absoluut geen manier om slapend rijk te worden. Om geld te kunnen verdienen met reclamemails dien je behoorlijk actief te zijn, elk reclamemailtje te lezen en je goed te verdiepen in de extra verdienmogelijkheden van de website.

Een voordeel van deze manier van geld verdienen is dat het voor vrijwel iedereen mogelijk is om op deze manier wat bij te verdienen. Een nadeel is dat je, wanneer je het goed aanpakt, erg veel mail ontvangt en het veel tijd kost deze te verwerken. Je kunt de mails ook ongelezen verwijderen wanneer je er geen tijd voor hebt, maar dan ontvang je ook geen vergoeding.

Op het internet zijn betalingsbewijzen te vinden van mensen die hier enkele honderden euro’s per maand mee verdienen. Dat is wel mogelijk, maar dan moet je zeer actief zijn.

Je kunt namelijk meer geld verdienen door gebruik te maken van speciale acties. Deze acties verschillen per programma en worden altijd in de mails aangekondigd.

Een lijst van betrouwbare spaarprogramma’s en bijbehorende uitbetalingsbewijzen is te vinden via de website Betaald reclame kijken.

Enquetes invullen

Vragenlijsten invullen in ruil voor geld. Meestal gaan deze vragenlijsten over producten die je al gebruikt, maar bij sommige bedrijven krijg je ook (gratis) producten thuisgestuurd die je thuis kunt testen. De informatie wordt door bedrijven gebruikt om hun producten aan te passen.

Helaas is het aantal bedrijven dat dit aanbiedt niet groot genoeg om er een fulltime inkomen mee te verdienen. Wel is het mogelijk om op deze manier in totaal ruim €100,- per maand bij te verdienen (bij verschillende bedrijven).

Het voordeel van deze manier van bijverdienen is dat je zelf per onderzoek bepaalt of je mee wilt doen of niet en dat je af en toe leuke producten thuisgestuurd krijgt.

Nadeel is dat je vaak snel moet reageren om mee te kunnen doen. Sommige onderzoeken zijn erg populair en zitten al snel vol.

Een overzicht van bedrijven die jou betalen voor je mening is te vinden via deze vacature.

Inpakwerk

Inpakwerk vanuit huis is erg schaars en het verdient slecht vergeleken met inpakken bij een bedrijf. Toch is het erg populair omdat het een laagdrempelige vorm van thuiswerken is (geen opleiding vereist) en je het vanuit huis kunt verrichten. Dit kan handig zijn voor moeders met kinderen of voor anderen die om de één of andere reden thuis moeten/willen blijven.

Zoals eerder werd opgemerkt zijn de verdiensten vrij laag. Je wordt vaak per stuk betaald in plaats van per uur. Reken voor een ervaren thuiswerker op een uurloon van hooguit 4 tot 5 euro. Vaak moet je het werk zelf brengen en halen en zijn deze kosten voor eigen rekening. Vaak is het werk incidenteel, dit betekent dat je af en toe kunt werken en niet 40 uur per week. Voordeel is dat je het vanuit huis kunt doen, eventueel samen met anderen en dat je zelf je eigen tijd kunt indelen.

Juist omdat de vraag naar dit thuiswerk groot is en het aanbod klein zijn er een aantal “bedrijven” die hiervan willen profiteren en inschrijfgeld vragen. Laat je niet verleiden door teksten als “we hebben nog slechts 2 plaatsen vrij, snel aanmelden!!”. Het is niet normaal om geld te betalen om aan een baan te komen. Zodra er geld gevraagd wordt kun je ervan uitgaan dat er iets niet klopt.

Omdat er regelmatig spullen naar jouw huis en weer naar het bedrijf vervoerd moeten worden zijn dergelijke bedrijven meestal op zoek naar mensen die in een straal van hooguit 15-20 km rondom het bedrijf wonen.

Voor een overzicht van thuiswerkcentrales per provincie kun je terecht op ons overzicht Thuiswerk bij jou in de buurt.

Chatten

Chatten is een wat minder bekende vorm van thuiswerken en dat is jammer, want het kan erg goed verdienen. Chatten is alleen niet voor iedereen een geschikte vorm van thuiswerken. Je moet er namelijk goed in zijn om een gesprek lekker op gang te houden en niet iedereen kan dat.

Het voordeel van chatten is dat je helemaal zelf bepaalt op welke tijden je werkt. Dit hoef je niet van tevoren af te spreken. Het werk is 24 uur per dag beschikbaar en je wordt wekelijks uitbetaald.

Meer informatie vind je in de vacature Thuiswerk Chatten.

Bekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en meld je aan op ons Telegram kanaal.