Zelfgemaakte spullen verkopen

Kun je een volledig inkomen verdienen met het verkopen van zelfgemaakte spullen? Ja dat kan zeker! Voor de meeste mensen is knutselen gewoon een hobby, een vorm van ontspanning. Iets wat je meestal voor jezelf doet.

Maar sommige mensen verdienen geld met hun hobby. Zij halen hier een leuke bijverdienste of zelfs een fulltime inkomen uit! Om geld te kunnen verdienen met zelfgemaakte spullen moet je niet alleen weten hoe je iets maakt. Je moet ook weten waar en hoe je deze spullen kunt verkopen.

Dingen die je zelf kunt maken en verkopen

Hieronder vind je een lijst ter inspiratie met de mogelijke verkoopprijs erachter. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. Heb je nog geen ervaring? Probeer het gewoon eens uit om te kijken hoe het bevalt.

ProductMinimale verkoopprijsMaximale verkoopprijs
Insectenhotels€ 10,-€ 250,-
Snoepboeketten€ 10,-€ 20,-
Kraamcadeaus€ 20,-€ 50,-
Producten van hout (meubels, speeltoestellen, etc.)€ 50,-€ 1.000,- of meer

Insectenhotels: €10 – €250 per stuk

Met insectenhotels help je de natuur een handje. Je kunt een ‘standaard’ insectenhotel maken, maar daar onderscheid je je niet echt mee. Wil je meer verdienen, maak dan gepersonaliseerde insectenhotels. Een insectenhotel met een naam of een wens erop is een uniek cadeau voor een speciale gelegenheid.

Daarnaast zie je ook steeds meer insectenhotels bij bedrijven, instellingen en scholen. Deze zijn stukken groter (en dus ook prijziger). Ook worden ze vaak cadeau gedaan.

Een insectenhotel kun je maken van natuurlijke materialen, zoals plantenresten en afvalhout. Aan materiaal hoeft het dus niet zoveel te kosten. Wel is het belangrijk dat je goed weet hoe je een insectenhotel ook echt bewoonbaar maakt voor insecten. Kijk op Hier vind je voorbeelden en prijzen (Bol.com).

Snoepboeketten: €10 – €20 euro per stuk

Door een snoepje op een satéprikker te steken creëer je een soort ‘bloemetje’. Als je die ‘bloemetjes’ bij elkaar bindt dan heb je een snoepboeket. Dit kan met alle zachte snoepjes waar je een prikker in kunt steken. Zo kun je snoepboeketten maken in allerlei kleuren.

Pak het boeket net zo in als een echte bos bloemen: in doorzichtige folie en een lintje eromheen. Hiermee heb je een bijzonder cadeau! Snoepboeketten doen het ook erg goed als relatiegeschenk of in een kerstpakket.

Je hebt maar een handvol snoepjes nodig om een prachtig boeket te maken. Deze snoepboeketten kun je dus gemakkelijk met winst verkopen. Hier vind je voorbeelden en prijzen (Bol.com).

Kraamcadeaus: €20 – €50 per stuk

Mensen willen graag een bijzonder kraamcadeau geven. Denk aan cadeaumandjes met diverse spulletjes voor mama en baby, zoals een bedrukt rompertje met naam. Of juist een cadeaumandje speciaal voor de vader (want daar wordt vaak niet aan gedacht!). Een luiertaart (of een wiegje, baby of kinderwagen) gemaakt van luiers doet het ook altijd goed.

Door leuke pakketten samen te stellen neem je mensen flink wat werk uit handen. Veel mensen hebben geen idee wat ze nou precies als kraamcadeau kunnen geven. Zij betalen jou graag voor het uitzoek- en inpakwerk.

Zelfgemaakte spullen van hout: €50 – €500 per stuk

Als je een beetje handig bent dan kun je het meeste geld verdienen met het verkopen van zelfgemaakte houten meubels, speelgoed en andere producten zoals vogelhuisjes of theedozen.

Producten van hout zijn ontzettend populair. Je kunt grote producten maken (zoals tafels, banken, buitenkeukens of speelhuisjes) maar ook kleinere producten zoals poppenhuizen of hobbelpaarden verkopen erg goed.

Wanneer je goedkoop aan hout kunt komen dan kun je je zelfgemaakte meubels en speelgoed makkelijk met winst verkopen.

Is dit iets voor jou? Pak dan onderstaande klusgidsen mee. Daarin vind je een enorme lijst van producten die je zelf kunt maken en verkopen, inclusief uitgebreide stap-voor-stap beschrijvingen met plaatjes.

Plus daarnaast een handige gids waarin je leert om goedkoop of zelfs gratis aan materiaal te komen en hoe je vanuit huis geld kunt verdienen met je zelfgemaakte spullen.

Bekijk hier de gidsen om zelf spullen met hout te kunnen maken. Plus de gids om aan goedkoop of gratis hout te komen.

Tips om je zelfgemaakte spullen te verkopen

Om geld te kunnen verdienen met zelfgemaakte spullen moet je ten eerste bepalen welke prijs je voor je spullen gaat vragen. Daarbij moet je niet alleen je materiaalkosten rekenen, maar ook de tijd die je aan het maken hebt besteed. Wat wil je per uur verdienen?

Mocht je nog twijfelen over je prijzen, kijk dan ook even naar vergelijkbare producten om na te gaan wat een redelijke prijs is.

Marktplaats

Marktplaats wordt voornamelijk gebruikt voor het verkopen tweedehands spullen, maar je kunt daar ook heel goed zelfgemaakte spullen aanbieden. Vooral de zelfgemaakte producten van hout verkopen heel goed op Marktplaats.

Plaatselijke markt

Op een plaatselijke markt of braderie kun je je producten verkopen aan mensen uit jouw omgeving. Neem visitekaartjes mee om uit te delen. Hiermee kunnen mensen jou ook na afloop van de markt bereiken zodat ze achteraf nog meer kunnen bestellen.

Zorg voor een eigen website waarop je foto’s kunt plaatsen van producten die je hebt gemaakt. En leg ook een map neer met foto’s waarin mensen kunnen bladeren.

Neem als het kan materialen mee zodat je ter plekke door kunt knutselen op rustige momenten. Mensen vinden het interessant om te zien hoe jij werkt!

Social media

Ben je bekend met social media? Maak dan een Facebookpagina en/of Instagram kanaal aan. Hierop kun je mensen laten meekijken met wat je maakt. Ook kun je verslag doen van reacties van tevreden klanten. Plaats een berichtje in lokale groepen met een aanbieding. Let wel even op de regels.

Briefje in supermarkten

In veel supermarkten hangen prikborden waarop je een flyer of advertentie kunt plaatsen. Let goed op de voorwaarden, dit voorkomt irritatie bij jou en bij de winkelier.

Plaatselijke (cadeau)winkels

Bied jouw producten aan bij plaatselijke cadeauwinkels. Zij kunnen het dan weer doorverkopen. Je kunt ook vragen of je flyers mag neerleggen.

Online handelsplaatsen

Naast Marktplaats heb je nog meer online handelsplaatsen waarop je zelfgemaakte spullen kunt verkopen, zoals Handwerkmarkt.nl en Handgemaaktplaats.nl en het Engelstalige Etsy. Ook hier is het handig om over een eigen website te beschikken. Zodra je herhalende klanten hebt dan kun je dit via je eigen website laten lopen. Dan heb je ales zelf in de hand en hoef je geen percentage af te staan.

Extra tips

Je kunt extra verdienen met je zelfgemaakte producten door in te spelen op actuele trends, seizoenen en feestdagen. Zoals kerststallen te koop aanbieden rond kerst. Of vader-/moederdagpakketten te koop aanbieden in de voorafgaande weken.

Zoals hierboven aangegeven kun je het meeste verdienen met zelfgemaakte spullen van hout. Wat ga jij maken en verkopen?
Bekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en meld je aan op ons Telegram kanaal.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.