Lees dit als je je opgelicht voelt

opgelicht

Daar zit je dan, op de bank. En je voelt je opgelicht.

Misschien heb je een veel te hoog bedrag betaald voor een cursus Snel Geld Verdienen en kom je er achter dat het helemaal niet zo makkelijk is om de hoge bedragen te verdienen die in de verkoopvideo werden voorgespiegeld.

Of je blijkt ineens vast te zitten aan een of ander maandelijks abonnement voor een webshop of een franchise formule, waarbij je keihard moet werken om enkel je abonnementskosten terug te verdienen. Er blijft het komende jaar dus geen geld voor jou of voor je schulden over.

En dat terwijl jou in één of meer video’s was beloofd dat je nu eindelijk weer eens op vakantie kon, dat je je schulden kon afbetalen, die rotbaan kon opzeggen, je gezin kon onderhouden, met daarnaast een hoop extra vrije tijd.

Hoe heeft het zover kunnen komen?

Want je was zo zeker van jezelf. Je wist heus wel dat niet elke manier van geld verdienen betrouwbaar is. Dat je altijd moet oppassen als je eerst geld moet betalen om aan werk te komen. Dáárom ben je zelfs eerst nog op zoek gegaan naar de naam van het bedrijf of de verdienmethode, om te kijken wat daarover geschreven was.

Heel verstandig.

Maar wat je niet wist is dat er slimme trucs worden gebruikt om ervoor te zorgen dat negatieve ervaringen niet of nauwelijks te vinden zijn.

En dat er slimme verkooptrucs worden gebruikt om jou over te halen tot het betalen van geld.

Alleen maar positieve ervaringen

Hoe kan het nou, dat er over bepaalde methodes om geld te verdienen zo veel positieve ervaringen te vinden zijn, hoewel de methode aan alle kanten rammelt?

Dit komt doordat mensen betaald worden om de methode te verkopen. Zij ontvangen een deel van de prijs die een nieuw slachtoffer betaalt.

Dus ook al is een bepaalde cursus over snel geld verdienen nog zo waardeloos, als het verkocht wordt met een goed verhaal dan zijn er altijd wel mensen te vinden die zo’n waardeloos product willen aanprijzen, om de simpele reden dat ze daar wat mee kunnen verdienen.

Waarom zijn negatieve ervaringen niet of nauwelijks vindbaar?

Mensen schamen zich vaak als ze zich opgelicht voelen. Ze schamen zich omdat ze de kleine lettertjes niet goed gelezen hebben. Ze schamen zich omdat het anderen blijkbaar wèl lukt om op deze manier geld te verdienen. Ze schamen zich omdat ze de cursus veel te ingewikkeld vonden en voelen zich daarom dom. Kortom: mensen leggen de schuld vaak bij zichzelf.

Een enkeling durft zijn of haar verhaal anoniem te posten op het internet. Maar zodra de verkoper daar lucht van krijgt probeert hij dergelijke negatieve informatie uit de lucht te halen middels een aangetekende brief aan de eigenaar van de website.

Aangetekende brief

Webmasters van sites over thuiswerken en geld verdienen die de negatieve kanten van een programma durven te belichten lopen de kans een aangetekende brief te ontvangen waarin dringend wordt verzocht om de betreffende artikelen of reacties per direct van hun website te halen. Doen ze dat niet dan wordt er gedreigd met een schadevergoedingseis.

Hieronder een voorbeeld van een dergelijke brief, gericht aan de domeinnaamhouder van deze website:

(adres verwijderd)

AANGETEKEND VERSTUURD

Den Haag, 2 januari 2015

Betreft: smaad op uw website thuiswerkvacatures.nl

Beste (naam verwijderd),

U bent houder van de domeinnaam www.thuiswerkvacatures.nl

Aan deze domeinnaam is een website gekoppeld waarin de volgende artikelen zijn gepubliceerd:
https://www.thuiswerkvacatures.nl/ervaringen/franchise-formules-the-spray-tan-company-tapijtenreiniger-etc/ & https://www.thuiswerkvacatures.nl/ervaringen/het-groene-gras/ met de onderwerpen “Franchise formules – The Spray Tan Company, Tapijtenreiniger, etc.” en “Het Groene Gras.”

In deze artikelen worden valse beschuldigingen geuit jegens The Spray Tan Company BV, Marketing Maven BV, (namen verwijderd).

De artikelen doen voorkomen dat genoemde partijen zich schuldig maken aan oplichting.

Het beschuldigen van genoemde partijen van oplichting, wetende dat dit in strijd is met de waarheid is, levert de strafbare feiten smaad en laster op alsook schending van de eer en goede naam en belediging hetgeen strafbaar is gesteld bij de artikel 261, 262 en 266 Wetboek van strafrecht.

De betrokken partijen lijden schade door de gepubliceerde artikelen en de reacties van gebruikers daaronder. Als domeinnaamhouder van thuiswerkvacatures.nl bent u verantwoordelijk voor de inhoudt daarvan. Om die reden stellen wij u hierbij aansprakelijk voor het onrechtmatig handelen jegens genoemde partijen en voor alle dientengevolge door hen geleden en te lijden schade.

Door deze verzoeken wij u dan ook zo spoedig als mogelijk doch

uiterlijk dinsdag 6 januari 2015 16:00

Schriftelijk aan ons te bevestigen dat u de artikelen en de bijbehorende reacties van het internet heeft verwijderd en verwijderd zal houden. Bij gebreke waarvan wij zulks in rechte zullen vorderen, waarbij eveneens een schadevergoeding zal worden gevorderd.

Bij deze vragen wij tevens de gegevens op van de volgende gebruikers zodat wij aangifte tegen deze personen kunnen gaan doen:

(gebruikersnamen verwijderd)

Graag uw spoedige reactie. Dit mag op (e-mail adres verwijderd)

Met vriendelijke groet,

(naam en adres verwijderd)

Je begrijpt dat het dus erg moeilijk is om je een duidelijk beeld te vormen van een methode om geld te verdienen als er op deze manier geprobeerd wordt om negatieve informatie van het internet te halen.

Wat te doen als je je opgelicht voelt?

Voel je je opgelicht? Onderstaande tips kunnen erg nuttig zijn:

 • Je bij koop op afstand altijd een bedenktermijn, ook al wordt er anders gesuggereerd in de voorwaarden
 • Voel je je opgelicht? Eis je geld terug. Doe dit per aangetekende brief
 • Wordt er automatisch geld van je rekening afgeschreven? Blokkeer deze afschrijvingen dan direct via je bank
 • Een online afgegeven machtiging is niet geldig en kan dus worden teruggedraaid. Zie deze informatie van de Consumentenbond. Vraag je bank om het geld terug te boeken via een Melding Onterecte Incasso (MOI-procedure). Hiermee kun je afgeschreven incasso’s tot 13 maanden na die tijd laten terugboeken
 • Wordt er aan jou verteld dat je niet onder de overeenkomst uit kunt komen? Ontvang je dreigementen of incasso’s? Wees niet bang. Ze kunnen je niets maken en een rechtszaak aanspannen zullen ze al helemaal niet doen, aangezien hun verkooppagina’s over het algemeen niet voldoen aan de wettelijke eisen. Neem als je twijfelt contact op met een rechtswinkel of een juridisch adviseur
 • Deel je ervaringen op internet, rapporteer videos bij youtube.

Veel succes!
Bekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en meld je aan op ons Telegram kanaal.

6 Comments

 1. Goed stuk, webmaster. Ikkreeg van Eduard Kelderhuis en zijn vriendjes zelfs een ‘Verzoek tot Strafvervolging’. Dit was naar aanleiding van mijn medewerking aan het TV programma RamBam, en het adviseren van de honderden slachtoffers die hij heeft gemaakt met zijn oplichting.

  Dit was (en IS) alleen maar intimidatie. Het ‘verzoek tot strafvervolging’ was bewust bij de verkeerde instantie ingediend (hoewel mevrouw Van Koningsveld van Hammerstein advocaten geen fantastische reputatie heeft, is ze slim genoeg om te weten dat je zo’n brief naar de politie moet sturen, en NIET naar de Officier van Justitie.

  Ondanks herhaaldelijk aandringen van mijn zijde om de zaak ‘door te zetten’, is dit nooit gebeurd. Ook mensen als [Naam op verzoek verwijderd door Redactie] /Dennis Rademakers (alias van Eduard) bedienen zich van deze methode.

  Het is pure, misselijkmakende, laag bij de vloerse oplichting van de meest zwakken. Het goede nieuws is dat sharepay, paypro en deze oplichters momenteel onder grote belangstelling staan van verschillende instanties (hier kan ik niets over zeggen, maar het is een kwestie van tijd).

 2. LS,IK HAD MIJ IDERDAAD INGESCHREVEN BIJ DEZE BELOFTES VOOR HET MAKEN VAN DE SIERADENSHOP, EN DE EROTIKA SHOP EN DE AUTOMATISCHE PILOOT, ECHTER NOOIT EEN LEVERING GEZIEN VAN HET BELOOFDE LEVERING WEBSHOP bedank voor al de berichtgeving wil

 3. de beloofde sieraden webshop ien de eurotica webshop en de automatische piloot is nooit gerelativeerd, heb de incasso dan ook retour geboekt, en geblokkeerd met vriendelijke groet en bedankt VOOR DE VOORLICHTING WIL

 4. Ook ik ben erin getrapt met een gratis speelgoed webshop. Ik heb nu 10 maanden betaald en gisteren net een afschrijving terug laten boeken. Na een aantal mailtjes te hebben verstuurd naar mij bekende adressen die gewoon weer terug kwamen heb ik nu een mail kunnen versturen naar webshopmaniabv, waar ik inderdaad gisteren een reactie van terug kreeg dat ik verplicht was mijn jaar af te maken en dat ik zelf akkoord was gegaan door middel van het betalen van 1 euro. Ook stond er in de mail dat alles duidelijk was verteld in de video’s die ik had gezien.
  Ik ben er ondertussen achter dat gratisspeelgoedwebshops.nl, daarna world of webshops en nu webshopmania een en dezelfde zijn.

 5. Grappig, als je nu zoekt op Tom Dingjan of Eduard Kelderhuis dan krijg je allerlei vreemde websites te zien. Filmpjes en afbeeldingen met teksten als “Eduard Kelderhuis is toegewijd aan het helpen van zijn klanten te vinden die vonk die zij hebben verloren in hun leven.” ???

  Het lijkt erop dat deze heren proberen de zoekresultaten wat te verfraaien.

  Want het was natuurlijk niet zo fraai wat er allemaal over deze heren is geschreven. Ze hebben in korte tijd flinke bakken met geld verdiend maar uiteindelijk is het doek voor ze gevallen.

  Ze zeiden met pensioen gegaan te zijn. Ik weet niet of dat waar is, maar ik hoop dat ze beiden hun leven gebeterd hebben en gewoon weer fijne muziek gaan maken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.