Affiliate marketing voor beginners

Affiliate marketing is één van de meest ideale vormen van thuiswerk. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je werkt. Steeds meer mensen verdienen inmiddels een fulltime inkomen met affiliate marketing. Wil je weten hoe het werkt en hoe jij hier als beginner ook geld mee kunt verdienen? Lees dan snel verder!

Er is veel informatie te vinden over affiliate marketing. Maar voor beginners kan dit nogal overweldigend zijn. Gelukkig is het vrij simpel:

Om geld te kunnen verdienen met affiliate marketing heb je maar één ding nodig: een laptop of smartphone.

Je hoeft geen producten in te kopen of te maken. Je hoeft geen afspraken te plannen in je agenda en geen klantenservice te leveren. Klinkt dat goed? Welkom bij affiliate marketing!

In dit artikel lees je:

Hou je niet zo van lezen? Bekijk dan onderstaande video die alles uitlegt over affiliate marketing: (opent in nieuw scherm)

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing houdt in dat je een product van iemand anders aanbeveelt. Voor elke verkoop ontvang jij een vergoeding. Dit is meestal een percentage, maar kan ook een vast bedrag per verkoop zijn.

Waarom affiliate marketing?

Steeds meer mensen verdienen geld vanuit huis met affiliate marketing. En dat is niet voor niets. Want affiliate marketing heeft een aantal voordelen boven andere manieren van geld verdienen:

Laag risico

Als je een eigen bedrijf begint dan houdt dat vaak in dat je van tevoren veel geld moet investeren in personeel, een (huur)pand, materiaal, koopwaar, enzovoort. Bij affiliate marketing heb je alleen een eigen website of social media kanaal nodig. De kosten om te beginnen zijn dus erg laag.

En stel dat affiliate marketing het toch niet bij jou blijkt te passen, dan kun je er op elk moment weer mee stoppen, zonder dat je aan allerlei verplichtingen vastzit.

Veel groei- en uitbreidingsmogelijkheden

Je kunt zo groot groeien als je wilt. Omdat alles online en geautomatiseerd is, hoef je niet aanwezig te zijn om geld te kunnen verdienen. Jouw inkomsten worden 24 uur per dag, 7 dagen per week, automatisch bijgehouden.

Die tijd kun jij gebruiken om uit te breiden, als je dat wilt.

Zelf je eigen tijd indelen als affiliate

Bij affiliate marketing zit je niet vast aan bepaalde werktijden. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoe veel je werkt. Het is daardoor heel goed te combineren met een betaalde baan of met de zorg voor kinderen.

Hoe werkt affiliate marketing?

Zodra je start met affiliate marketing krijg je een speciale link (een affiliate link) waarmee je een product kunt aanbevelen. Deze link plaats je bijvoorbeeld op je website (tip: een affiliate website starten is niet technisch en heb je al binnen enkele uurtjes klaar).

Als een lezer op die link klikt en iets koopt, dan krijg jij een vergoeding.

Die vergoeding wordt betaald door de verkoper. De klant betaalt niets extra en merkt hier dus niks van. Dankzij die speciale link ‘weet’ de verkooppagina dat de koper via jou komt en dat de beloning voor jou is.

Nog leuker: als de klant op dat moment twijfelt en het product pas enkele dagen later koopt, dan krijg jij nog steeds de vergoeding!

Is affiliate marketing betrouwbaar?

Ja, affiliate marketing is betrouwbaar. Het wordt succesvol toegepast door bekende bedrijven als Bol.com en Coolblue.nl.

Hoeveel geld kun je verdienen met affiliate marketing

Het mooie aan affiliate marketing is dat er geen grens zit aan je verdiensten. Wanneer je meer bezoekers krijgt op je website, zul je ook meer geld verdienen.

Daarnaast is het toegestaan om meerdere producten aan te bevelen op je website. Wanneer je bijvoorbeeld een website over honden hebt dan zou je allerlei producten gerelateerd aan honden kunnen aanbevelen: boeken, voeding, manden en andere benodigdheden.

Er zijn overal affiliate programma’s voor: producten voor baby’s en kinderen, reizen, verzekeringen, cursussen en opleidingen, klusbenodigdheden, hobbymaterialen, kleding, elektronica, etc. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een affiliateprogramma voor.

Beginnen met affiliate marketing

Om te kunnen beginnen met affiliate marketing heb je een eigen website nodig. Heb je nog geen eigen website? Geen probleem. Tegenwoordig kun je je eigen website met een paar kliks in elkaar zetten.

Vervolgens kun je je aanmelden bij affiliate programma’s en netwerken die bij het onderwerp van jouw website passen. Na het plaatsen van de links kun je meteen beginnen met geld verdienen.

Wil je meer weten over affiliate marketing? Bekijk dan onderstaande video (opent in nieuw scherm):

Affiliate marketing videoBekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en meld je aan op ons Telegram kanaal.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.