Telefonisch thuiswerk

Telefonisch thuiswerk is in opkomst. Steeds meer callcenters zijn op zoek naar thuiswerkers voor het verrichten van allerlei telefonische werkzaamheden. Deze werkzaamheden kunnen onder andere bestaan uit de volgende taken:

  • Het aannemen van de telefoon, noteren van contactgegevens en het maken van een terugbelafspraak
  • Geven van informatie en adviezen
  • Bellen van potentiële klanten met een interessante aanbieding
  • Maken van afspraken voor bedrijven

Je kunt vanuit huis verdienen met outbound werkzaamheden, zoals het maken van afspraken voor bedrijven. Maar ook met inbound werk, zoals het beantwoorden van vragen als helpdeskmedewerker.

Rechtstreeks naar de vacatures:

Thuiswerken als call agent

Telefonische hulp- en advieslijnen

Telefonisch enqueteur vanuit huis

Eigen tijd indelen

Thuiswerken als telemarketeer heeft veel voordelen boven kantoorwerk. Je bent als thuiswerker namelijk erg flexibel in het indelen van je eigen tijd.

Natuurlijk heb je wel te maken met deadlines en vaste uren waartussen gebeld mag worden (meestal van 9:00 – 21:00). Maar daartussen ben je vaak helemaal vrij om je eigen werktijden te bepalen.

Dit is bijvoorbeeld erg handig voor mensen met schoolgaande kinderen; zij kunnen de tijden dat de kinderen op school zitten gebruiken om te werken en pauze nemen zodra de kinderen tussen de middag van school komen.

Wat door veel mensen ook als prettig wordt ervaren is dat je bij thuiswerk niet te maken hebt met bepaalde kledingvoorschriften. Omdat je enkel telefonisch contact hebt met klanten maakt het niet uit hoe je haar zit of wat je die dag aanhebt. Je kunt gewoon iets aantrekken waarin je je lekker voelt.

Verdiensten per uur

De meeste bedrijven betalen zo rond de € 7,50 – € 12,50 per uur. Daarnaast wordt er vaak een extra prestatiebonus uitgekeerd bij goede resultaten.

Aan welke eisen moet je voldoen?

Om in aanmerking te komen voor telefonisch thuiswerk is het erg belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst en dat je een prettige telefoonstem hebt.

Ook is het belangrijk dat je beschikt over een dosis doorzettingsvermogen: wanneer je thuis werkt heb je geen teamleider of collega’s om je heen. Je zult jezelf dus moeten kunnen motiveren om aan het werk te gaan.

Wat heb je nodig

Naast een rustige werplek heb je ook een goed werkende internetaansluiting nodig. De meeste bedrijven werken met een systeem waarin jij klantgegevens moet opzoeken en/of notities maakt.

Wil je serieus aan de slag met telefonisch thuiswerk, dan is het aan te raden om een headset aan te schaffen. Hiermee heb je je handen vrij om te typen. Ook is het beter voor je houding als je langdurig belt.

Tips bij het vinden van een baan

Omdat je vanuit huis werkt en dus moeilijker te controleren bent is het erg belangrijk om het vertrouwen van je toekomstige werkgever te winnen. Vermeld tijdens je sollicitatie vooral zaken waaruit je zelfstandigheid en doorzettingsvermogen blijken.

Vaak maakt een telefoongesprek onderdeel uit van de sollicitatieprocedure. Jouw stem is het visitekaartje van het bedrijf, zorg er dan ook voor dat je stem van tevoren goed is uitgerust en praat rustig en duidelijk aan de telefoon.

Werkgevers vereisen een rustige werkplek. Zorg ervoor dat je tijdens het bellen niet gestoord kunt worden door onverwacht bezoek, spelende kinderen of huisdieren.

Vacatures

Aan de slag als enqueteur of call agent? Op deze pagina vind je zowel inbound als outbound callcenter werk.

Telefonisch enqueteur vanuit huis

Via TNS NIPO kun je aan de slag als telefonisch enqueteur. Je neemt enquetes af bij consumenten en bedrijven. Het gaat om een parttime baan, soms is er veel werk en soms is er weinig werk. Je kunt zelf per week aangeven wanneer je beschikbaar bent en wanneer niet. Het werk is dus erg flexibel.

Voor meer informatie en aanmelding ga je naar de website van TNS NIPO.


Telefonische hulp- en advieslijnen

Heb je spirituele of paranormale gaven? Wil je graag andere mensen advies geven met behulp van astrologie of kaartleggen?

Onderstaande advieslijn is op zoek naar telefonisch medewerkers vanuit huis:


Telefonisch call agent

Robuz BV is op zoek naar zelfstandig werkende telefonisch verkopers / acquisiteurs / marketeers.

Je gaat bellen vanuit huis en verzorgt afspraken voor bedrijven. Hierbij werk je met een online marktcreatiesysteem. Je kunt hierbij je eigen tijd indelen. Wel dien je minimaal 10 uur per week beschikbaar te werken.

Je hebt bij voorkeur ruime ervaring met vergelijkbare werkzaamheden. Je bent resultaatgericht en beschikt over een ijzeren doorzettingsvermogen. Voor meer informatie bezoek je de website van Robuz.
Bekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.