InfoNu gestopt – lijst van alternatieven

Infonu is een bekende informatiebibliotheek waar je tot voor kort geld kon verdienen met het schrijven van artikelen.

‘Kon’, want InfoNu is gestopt en gaat verder als archief. Hieronder vind je in het kort de werkwijze van InfoNu en een overzicht van alternatieven waarmee je nog steeds geld kunt verdienen met schrijven.

Wat is InfoNu?

InfoNu is een site bomvol artikelen die door verschillende mensen zijn geschreven. Wat InfoNu bijzonder maakte was het verdienmodel. Als schrijver kreeg je namelijk niet een éénmalig bedrag per geschreven tekst; je deelde mee in de advertentie-inkomsten.

Hierdoor kon je bouwen aan een maandelijks inkomen wat continu door bleef lopen.

Als je een handjevol artikelen schreef, dan verdiende je een paar euro per maand. Maar de schrijvers die het serieus aanpakten konden er een leuk maandinkomen uit halen!

Op InfoNu zijn in totaal zo’n 90.000 artikelen geschreven, door ruim 3000 zogenaamde ‘infoteurs’ – zoals de schrijvers op InfoNu genoemd worden.

InfoNu is gestopt

Inmiddels is InfoNu gestopt. De website is verder gegaan als archief. Het is helaas niet meer mogelijk om nieuwe artikelen toe te voegen.

De geschreven artikelen blijven wel online staan. Dus de inkomsten van de schrijvers zullen nog een tijdje doorlopen. Maar omdat de website stil blijft staan, zullen de artikelen steeds minder goed bezocht worden via Google. Want Google geeft de voorkeur aan websites die af en toe aangepast worden. Zo weet Google dat de informatie niet verouderd is.

Alternatieven voor InfoNu

Hou je van schrijven en wil je graag geld blijven verdienen met het schrijven van artikelen? Er zijn genoeg alternatieven! Hieronder vind je een overzicht van mogelijkheden, met voor- en nadelen.

#1 Schrijven in opdracht

Hierbij ontvang je een opdracht voor het schrijven van een tekst. Zodra jouw tekst is goedgekeurd ontvang je een vast bedrag.

De voordelen van het schrijven in opdracht zijn:

  • je hoeft zelf niet eerst na te denken over een onderwerp
  • zodra je je werk af hebt ontvang je direct een vergoeding
  • je hebt geen eigen website nodig

Het nadeel van het schrijven in opdracht is dat je alleen maar geld verdient in de periodes dat je schrijft. Krijg je de komende maand geen opdrachten, dan verdien je dus ook geen geld.

Een tweede nadeel is dat er niet altijd schrijfopdrachten beschikbaar zijn.

#2 Teksten te koop aanbieden

Een andere mogelijkheid is om je zelf geschreven teksten te koop aan te bieden. Is daar dan belangstelling voor? Jazeker.

Want het internet groeit. Dagelijks komen er veel nieuwe websites bij, ook in Nederland. Al die websites moeten ook van teksten worden voorzien en niet iedereen kan goed schrijven.

Veel ondernemers zijn dan ook op zoek naar goed geschreven artikelen voor hun website. Eén van de bekendste websites die vraag en aanbod bij elkaar brengt is SiteDeals.

Er zijn 3 manieren om geld te verdienen met het aanbieden van je teksten op SiteDeals.

  • losse teksten per stuk verkopen
  • een bundel teksten te koop zetten
  • jezelf aanbieden voor opdrachten

Bij een bundel schrijf je een setje van bijvoorbeeld 5 of 10 artikelen die samen onder dezelfde noemer vallen. Bijvoorbeeld 7 artikelen over de opvoeding van honden. Voor een ondernemer is dit een prachtig contentpakket waarmee deze gelijk een leuke (aan)vulling heeft voor op zijn of haar website.

Toch is ook deze manier van geld verdienen vrij onzeker. Want er zal niet altijd interesse zijn in jouw teksten. Dit houdt dus in dat je ze voor niets hebt geschreven.

#3 Elke maand extra geld op je rekening

Bij de voorbeelden hierboven ontvang je eenmalig geld voor jouw artikelen. Wil je net als bij InfoNu stap voor stap bouwen aan een maandelijks inkomen, dan kun je overwegen om een eigen artikelenwebsite te beginnen.

Een eigen website staat 24 uur per dag online en kan dus ook 24 uur per dag geld opleveren. Hoe meer je schrijft, hoe meer je verdient.

Een bijkomend voordeel is dat je met een eigen website helemaal zelf bepaalt waar je over schrijft. Dus die vrijheid heb je ook.

Ben je bang dat het regelen van een eigen website technisch ingewikkeld is? Dat was vroeger wel zo, maar valt tegenwoordig reuze mee. Binnen een paar klikken staat je eigen website online en kun je direct beginnen met schrijven.

Wil jij leren hoe je elke maand extra geld verdient op je rekening met het schrijven van artikelen? Bekijk dan eens deze cursus.
Bekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en meld je aan op ons Telegram kanaal.