Vertaalspot

verdwenenSinds kort adverteert het bedrijf Vertaalspot.nl op het internet.

Vertaalspot strooit op haar website met aantrekkelijke teksten zoals “Opdrachten uit de hele wereld” en geeft leuke voorbeelden van vacatures:”Vertaal bijvoorbeeld ondertiteling van tv-programma’s,  films, reclames. Of mini-boeken, enquetes, enz.”

Genoeg keus dus in het soort werk dat je kunt gaan verrichten als vertaler.

 

Hoge vergoeding

De vergoeding is ook erg interessant. Vertaalspot spreekt over een gemiddelde van € 100,- per opdracht. Een opdracht zou gemiddeld een uur in beslag nemen en je kunt 2-3 opdrachten per dag verwachten. Dat zou neerkomen op een gemiddeld inkomen van € 250,- per dag voor slechts 2,5 uur werk!

Alsof dat nog niet genoeg voordeel is: de vertalingen hoeven niet per se foutloos te zijn:

“De opdrachten komen in drie moeilijkheidsgraden. Dit geeft u de kans om bijvoorbeeld te kiezen voor de makkelijkste vertalingen, waarbij het niet uitmaakt als de
vertaling niet volledig foutloos is. Hierdoor zijn diploma’s niet verplicht en krijgt iedereen de kans zich te bewijzen.”

 

Komt u dit bekend voor?

Precies. Enkele maanden geleden berichtten wij al over Vertaalbaan.nl. Het mag duidelijk zijn dat men na alle negatieve berichten over Vertaalbaan hetzelfde kunstje opnieuw uit wil halen, maar dan onder de nieuwe naam Vertaalspot. Ook hier moet weer € 17,49 inschrijfgeld worden betaald. En er staat nog steeds geen KvK-nummer op de website, wat verplicht is voor bedrijven.

 

Ervaringen

Heeft u zich aangemeld voor thuiswerk bij Vertaalspot.nl? Dan zijn wij erg benieuwd naar uw ervaringen.

Edit: De website Vertaalspot.nl is inmiddels offline

 
Bekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en meld je aan op ons Telegram kanaal.

31 Comments

 1. Het Kvk nummer dat vermeld staat op deze site onder het kopje contact(meer gegevens) bestaat niet.
  Trap dus niet in deze oplichting u bent uw geld zeker kwijt en krijgt er niets voor terug.

 2. Toen ik op vertaalspot.nl zag dat er geld eerst geld overgemaakt moest worden om aan opdrachten te komen, werd ik al een beetje achterdochtig. Het hele aanbod was trouwens ook te mooi om waar te zijn….. Bedankt voor de waarschuwing zodat ik me niet aangemeld heb. Gewoon maar weer verder op zoek naar vertaalwerk Frans-Nederlands.
  Carla

 3. Er staat zelfs al een fout op de home-pagina: “Een hele mooie baan”, wat natuurlijk moet zijn: “Een heel mooie baan”. 😉

  • @Said: tenzij het gaat om een mooie baan die ook volledig is, dus een hele baan. 😉

   Mijn vriendin waarschuwde me NET voordat ik op aanmelden wilde klikken…

 4. Vertaalwereld.nl gaat op dezelfde manier te werk als vertaalspot. je moet 24.95 overmaken om direct vertaalwerkzaamheden te kunnen doen. het verhaal is precies hetzelfde als van vertaalspot. kortom ik denk dat dit ook oplichterij is.

 5. Ja, weer gespot: Udesigned.nl
  Ook ik ben erin gestonken.
  Intussen al diverse telefoontjes gepleegd met Fraudehelpdesk, Consuwijzer, K.v.k. en Stichting Derdegelden. Dat is trouwens waar je moet zijn als je wil proberen je geld terug te krijgen. Wat je nl. betaalt gaat niet rechtstreeks naar de rek. van dat malafide bedrijf maar naar een tussenrekening. Als deze tussenrek. erachter komt dat een bedrijf malafide is, sommeren ze dat bedrijf het geld terug te betalen en stoppen ze ook de verdere akties met dat bedrijf.
  Ben er wel achter dat je een laaaange adem moet hebben.

  • Beste G. Cuijpers,

   zojuist je bericht gelezen over het soort malafide bedrijven… ik vroeg me af of je aan je geld bent gekomen?

   Heb namelijk dergelijke telefoontjes gepleegd, echter is het niet meer dan dat ze een melding opnemen 🙁

   Met vriendelijke groet,

   Sultan Erkmen

  • Bij wie moet ik zijn om mijn geld terug te krijgen- je noemt er een stel op: stichting derdengelden? Ik ben er ook ingetrapt en behoorlijk boos dat ik niet alleen het geld zou kwijt kunnen zijn maar vooral mijn vertrouwen.
   Graag verneem ik waar ik me het best kan wenden om te zorgen dat deze mensen worden aangepakt en dat ik die paar tientjes terug krijg.

   Dank je voor je hulp alvast.

 6. Zojuist de domme fout gemaakt om mij voor vertaalspot aan te melden. Na betaling kreeg in uiteraard geen inloggegevens en naar aanleiding van jullie reacties ziet het er naar uit dat het een en al oplichting is.

  • ik heb hier dus hetzelfde! kreeg geen aanmeldgegevens en ben eens op internet gaan kijken naar recensies.. en tot grote schrik zie ik hier dus dat het oplichterij is.. dag geld! beetje jammer dat ik niet eerst heb gekeken naar recensies en toen ben gaan inschrijven..

 7. Zij zeggen zelf opdrachtgevers te hebben. ik heb me aangemeld, alles leek legit, maar blijkt dat ze doorsturen naar een andere (internationale) vacaturebank met grotere wachtlijsten en kanidatenpool. oftewel, dikke vette oplichting, maar je kan wel door via Freelance (wat niets kost). Als je wilt vertalen ga er niet voor betalen.

 8. Ik las de site, erg mooi en aantrekkelijk toen dacht ik “wat is het addertje?” want zoveel geld verdienen voor een tekstje vertalen tussen de 200-500 woorden zonder dat je diploma’s hebt, nee dat kan toch niet. En ja hoor, of je eerst even 17.49 betaald en dan kun je gebruik maken van hun systeem en vertellen ze je wie hun klanten zijn.
  En toen ik verder geen kijken naar reacties op deze site wist ik het helemaal zeker. Niet intrappen dus. Als het te goed om waar te zijn lijkt, dan is het te goed om waar te zijn….

 9. Toen ik zag dat ik geld moet overmaken bij de aanmelding, werd ik meteen achterdochtig. Even gegoogled en hoppa, nu blijkt inderdaad dat het oplichters zijn. Gelukkig net op tijd gezien! Dank voor de info!

 10. De mail is van Maarten Pieksma. Vandaag gevraagd om persoonlijke referenties van de mensen die op de site staan aangegeven en ca € 100.000, – verdienen. Nog geen antwoord

 11. Het gaat hier om http://www.vertaalwerk.net en de onderstaande e-mail Inschrijfgeld € 37, –

  Hey!
  Thanks voor je bezoekje aan de website van Vertaalwerk.net
  Wanneer je nog niet mee doet met het vertaalwerk programma
  meld je dan meteen aan want we hebben letterlijk honderden
  bedrijven die op zoek zijn naar mensen zoals jij!
  => Klik hier om je direct aan te melden.
  In de tussentijd stuur ik je af en toe nog wat handige tips over
  online geld verdienen met het vertalen of schrijven van teksten
  of andere handige manieren om snel geld te verdienen.
  Het lijkt me leuk om met je samen te werken!
  Groetjes,
  Maarten Pieksma

 12. Maarten Pieksma geeft inderdaad tegen betaling een paar gelikte pdf’jes.
  Opdrachten krijg je dus niet via Maarten Pieksma, hij zegt echter wel dat hij veel werk heeft.

  Niet dus!

  Maarten Pieksma met zijn http://www.vertaalwerk.net is dus in het leven geroepen door hem om mensen op te lichten.
  Na aanmelding krijg je ook een “geweldige bonus” voor een “zogenaamde gratis website”. Dit is ook gebakken lucht.

  De heer Maarten Pieksma zal ik wel dringend verzoeken mij een factuur te sturen voor het overgemaakte geld. 🙂
  Let wel: van die € 37,- lig ik helemaal niet wakker, ik vind het wel een sport om dit soort doortrapte lui, die van mensen die het geld juist moeilijk kunnen missen het geld stelen, aan de schandpaal te nagelen.

  Ervaringen en tips mag je rustig mailen naar abramvaneijk@gmail.com

  Lijkt me wel leuk en handig om hiermee naar een programma als Radar te stappen.
  Verder zal ik dit ook op zoveel mogelijk plekken op internet verspreiden.

  Met vriendelijke groet,

  Bram van Eijk

 13. De door Gina genoemde (wel betrouwbare) website Freelance.nl lijkt er ook te zijn ingetuind: een paar weken geleden stond hier een oproep die verdacht veel lijkt op de tekst die nu op Vertaalspot.nl staat. Ik heb me hiervoor aangemeld (maar gelukkig niets betaald), maar heb niets meer van de contactpersoon gehoord. Nu weet ik dus waarom. Ik ga Freelance.nl direct inlichten.

  • Ook ik ben er ingetrapt. 17,49 betaald. Mocht voor dat bedrag een PDF-bestandje downloaden, met een lijst van vertaalsites waar je gratis mocht inschrijven. Enige sites bestonden niet, sommige vroegen inschrijfkosten enz. Zal ik ze maar vriendelijk vragen me mijn geld terug te geven?

 14. ALTIJD en DIRECT Googlen als je dit soort sites of welke sites dan ook tegenkomt die vraagtekens oproepen. Zo werkt het: je ziet een fantastisch aanbod, eurotekens schitteren in je ogen en je trapt erin, óf je Googled eerst en direct op “meningen bedrijfsnaam”, “review bedrijfsnaam”, of nog een andere gerichte zoekterm. In onderhavig geval handelde ik zo en wist direct waar ik aan toe was. Wie volwassen is, hoort een fijne neus te hebben of te ontwikkelen voor momenten die verraden dat er kleuters aan het werk zijn.

 15. Tja, ook ik ben er met open ogen erin getrapt: 17,49 betaald en daarna nooit meer iets van hen gehoord. Op een e-mail waarin ik vroeg om mij alsnog inloggegevens te sturen, kreeg ik geen reactie. Nu weet ik waarom. Bedankt voor de info!

 16. Woow
  Ik wilde me bijna gaan aanmelden via vertalersgezocht.nl. Ik dacht leuk bijbaantje, maar vond het toch iets te aantrekkelijk allemaal. Even rondzoeken op het internet bracht me naar sites als deze.
  Dus:
  Bedankt voor de waarschuwingen!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.