Vertaalbaan

verdwenenBen je op zoek naar vertaalwerk om vanuit huis te verrichten? Dan ben je vast al de website Vertaalbaan.nl tegengekomen. Vertaalbaan belooft hoge verdiensten en een snelle uitbetaling. De website oogt op het eerste gezicht zeer professioneel.

 

Veel geld verdienen

De werkzaamheden zouden volgens Vertaalbaan zo’n € 100,- per opdracht opleveren. Verder wordt op de website aangegeven dat je per dag zo’n 2-3 opdrachten zou kunnen verrichten. Dat zou betekenen dat je 300 euro per dag zou kunnen verdienen. Ook geeft Vertaalbureau.nl aan dat er dagelijks zo’n 2000 vertaalopdrachten binnenkomen: werk zat dus.

 

Te mooi om waar te zijn

Wie al enige ervaring heeft met thuiswerken als vertaler weet dat de voorgespiegelde verdiensten bijzonder hoog zijn. Als iets te mooi is om waar te zijn dan dien je vaak op te passen, zeker als thuiswerkzoekende. Maar het kan nog mooier: los van de extreem hoge verdiensten geeft Vertaalbaan aan dat het vertaalwerk ook helemaal niet zo nauwkeurig afgeleverd hoeft te worden:

“Wanneer u voor de 1e moeilijkheidsgraad kiest hoeven vertaalde artikelen niet 100% foutloos te zijn. Dit zorgt ervoor dat bijna iedereen geschikt is om dit werk te doen.”

 

Nader bekeken

Op de website van Vertaalbaan.nl staat geen KvK-nummer vermeld. Bedrijven zijn verplicht dit nummer te vermelden op hun website.

Verder dienen er aanmeldkosten betaald te worden à € 17,49. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: wanneer er geld betaald moet worden om aan thuiswerk te komen dan klopt er iets niet!

 

Ervaringen

Op het internet zijn diverse negatieve berichten over Vertaalbaan.nl te vinden, onder andere op Tros Radar en Vara Kassa. Inmiddels zijn hieronder ook al een aantal negatieve reacties geplaatst. Thuiswerkvacatures.nl raadt dan ook af om met dit “bedrijf” in zee te gaan.

Websites die dezelfde methode hanteren zijn:

Edit: De website Vertaalbaan.nl is inmiddels offline
Bekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en meld je aan op ons Telegram kanaal.

65 Comments

 1. Beste mevrouw Biesheuvel,
  Ik heb me er helaas ook in laten luizen en 17,49 euro betaald. Nadat ik Mollie Payments had ingeschakeld en zij VertaalBaan hebben gesommeerd om binnen vijf werkdagen contact met mij op te nemen kreeg ik een mail van VertaalBaan dat het geld wordt teruggestort op mijn rekening. Ik raad u dus aan om het ook via Mollie te spelen. Succes en hopelijk lukt het!

  • Hallo,

   Tja ik heb me ook laten inpakken door de leuke berichten.
   Heb inderdaad betaald, zelfs €24,40.
   Hoe kom ik aan de gegevens van Mollie Payments?
   Ik zou het geld ook graag willen terugvorderen.

 2. Ik heb me zojuist ook bij ze ingeschreven. Zo stom van me dat ik niet wat eerder heb gekeken naar de betrouwbaarheid en gewoon het geld heb overgemaakt… Heb Mollie Payments maar gelijk een mailtje gestuurd. Het was inderdaad te mooi om waar te zijn. Weer een lesje geleerd!!!
  Is er niets anders dat we kunnen doen? Dit zou toch niet zomaar moeten kunnen??

  • Kijk naar bovenstaande personalia van deze ‘meneer’.
   Zijn telefoonnummer is:

   Edit: persoonlijke gegevens verwijderd, zie FAQ

 3. Ik heb een aparte rekening geopend voor vertaalbaan.nl,en wou me morgen aanmelden, maar ik begrijp dus dat het oplichters zijn, bedoelen jullie daarmee dat er geen vertaal opdrachten verstuurd worden? Of niet betaalt worden??? Wat zijn jullie ervaringen dan?

  • Je word opgelicht door zogenaamde administratie kosten te betalen voor werk wat er helemaal niet is. Zodra heb je het geld hebt betaald word je teruggestuurd naar de homepage waar je een ”programma” kan downloaden. Het programma is een PDF file. In de PDF opent krijg je een 16 delig pagina werk met instructies waar je het vertaalwerk vandaan zou moeten halen. Het komt er op neer dat je je bij letterlijk 20 sites moet registreren en daar je werk vandaan moet halen. Kortom, werk is er niet dus ook geen betaling.

   • Beste P. van der Kleij,

    Heel erg bedankt voor je informatie over Vertaalbaan. Ik begrijp dat ze dus zelf helemaal geen werk aanbieden maar je gewoon een lijst geven en dat je er alsnog zelf achteraan moet. Dan kan ik beter zelf gaan zoeken op het internet. Wat slecht dat ze op hun site het idee geven dat ze werk in overvloed hebben. Hoop voor je dat je je geld weer terug kunt krijgen. Bedankt voor het delen van je ervaring!

 4. Ik wou mij ook aanmelden op de site van http://www.vertaalbaan.nl, maar kon mijn aanmeldingskosten met hun systeem niet betalen. Heb dan enkele dagen geleden een mailtje gstuurd. Ik wacht eigenlijk op een antwoord. Ik zou graag een telefoonnummer vinden waar ik ze kan bereiken om even te spreken over de mogelijkheid om vertaalopdrachten uit te voeren.
  Ik ben woonachtig in België en heb wel intresse in een dergelijk systeem van werken waarbij ik mijn werkuren zelf kan bepalen.
  Indien er iemand mij een telefoonnummer van http://www.vertaalbaan.nl kan doorsturen kan dit via mijn mailadres: stephane.st@skynet.be
  Dank bij voorbaat,
  Groeten,

  Stéphane

  • Beste Stéphanie,

   Aan de reacties boven jou te zien lijkt me dit allesbehalve betrouwbaar. Ik zou er dan ook geen tijd meer in steken. Succes met zoeken naar ander thuiswerk.

 5. Ongelofelijk, ik kwam toevallig ook op de site van Vertaalbaan.nl en dacht: dit is TE mooi om waar te zijn. Misschien ben ik wat achterdochtig van aard, maar dit keer toch niet ten onrechte. Ik zocht even verder en vond de reacties van de mensen die er wel in getuind zijn. Wat een tuig, zulke praktijken zie je dus inderdaad op Tros Radar, je zou ze met wortel en tak moeten uitroeien want onschuldige mensen zijn ervan de dupe en die lui lachen zich rot: weer zo’n stomme Hollander die snel geld wil verdienen. Echt schandalig, daar MOET toch wat aan te doen zijn?

 6. Zoek voor een kennis wat thuiswerk en vond Vertaalbaan.nl. Ziet er letterlijk uitstekend uit. Ben eerst even gaan zoeken in de kvk. Op de Oranjestraat 9 in ‘s’Gravendeel (woonadres) is de éénmanszaak DR Connections gevestigd. De eigenaar ontwikkelt software. Daarnaast: Het ontwerpen van websites, het werken met affiliatensysteem. Dit laatste heeft met geld verdienen via internet te maken. Vertaalbaan komt in de kvk niet voor. Heb de eigenaar een mailtje gestuurd met de vraag of hij Vertaalbaan kent. Zal wel niet reageren.

  Edit: persoonlijke gegevens verwijderd, zie FAQ

 7. Wilde mij ook gaan inschrijven want inderdaad, klinkt wel heel erg aantrekkelijk! Het viel mij wel op dat er nogal wat taalfoutjes in de tekst staan, d’s, dt’s en t’s. Als “talig” mens ben ik hier redelijk allergisch voor en dat op een site van een vertaalbureau…. Enfin, het wekte mijn argwaan en ik ging derhalve op zoek naar een telefoonnummer en een inschrijving KvK en beide gegevens worden niet vermeld.
  Toen maar even op adres gegoogled en stuitte daar op allerlei reacties van benadeelde personen. Erg hoor!! Veel sterkte allemaal!

 8. Hoi hoi,

  Ik ben blij dat ik toch wat achterdochtig ben geworden en het dus niet vertrouwde. Mijn beste vriend google erbij gepakt en stuitte zo heel snel op deze en andere sites waar dus wel duidelijk werd dat het weer pure oplichting is. Pfff het was ook te mooi om waar te zijn. Inmiddels heb ik geleerd dat als je bij thuiswerk en/of een aanmelding daarvoor, een bedrag moet storten, dit dus nooit moet doen.
  Helaas is het mij nog steeds niet gelukt om thuis werk te vinden.
  Iedereen succes en sterkte die ook nog zoeken of in dergelijke praktijken getuind zijn.

 9. Beste mensen,

  Ik heb inmiddels mijn geld van VertaalBaan teruggekregen (nadat ik ze had gemaild dat ik diverse autoriteiten heb ingelicht, zoals TROSRadar, de Fraudehelpdesk en de Consumentenbond, en nadat ik Mollie Payments meerdere keren heb gevraagd contact met VertaalBaan op te nemen).

  De website van Mollie is http://www.mollie.nl/, voor wie erom vroeg. Daar is ook het telefoonnummer en e-mailadres te vinden waarop Mollie bereikbaar is.

  Het geld dat op mijn rekening werd gestort is afkomstig van DR Connections, dus dat komt overeen met wat iemand hier eerder schreef. Ik heb ook even doorgegoogeld op het postadres, en vind verder nog deze informatie:

  #verwijderd#

  Succes, en hopelijk lukt het jullie ook om je geld terug te krijgen!

  Edit: persoonlijke gegevens verwijderd, zie FAQ

 10. Dit soort oplichters mag aan de hoogste (digitale) schandpaal worden genageld. Hopelijk is de gemeenschap deze man genadig en als hij daar geen behoefte aan heeft, mag ie even langskomen voor een pak op z’n donder.

  • Het is ’s Gravendeel niet ’s Gravenhage (=Den Haag). Ik vind op streetview een onopvallend rijtjeshuis. Maar maakt op zich niet uit, je moet er in ieder geval niet intrappen.

 11. Vergeet Mollie Payments niet te googelen, voor je met de volgende in zee (letterlijk) gaat. Is volgens mij ook niet in de haak!!

 12. Mollie BV of ook wel Stg Mollie Payments is een tussenbedrijf dat internetbetalingen verzorgt voor een groot aantal bedrijven (waaronder dus ook malafide thuiswerkaanbieders). Je kunt Mollie dus zien als een soort tussenpersoon.

  Wanneer je meer informatie wilt weten over waar jouw geld precies naartoe is gegaan dan kun je de contactgegevens van de thuiswerkaanbieder opvragen via de website van Mollie:

  http://www.mollie.nl/consument

 13. De site vraagt een bedrag van 17.95 te betalen om aan te melden voor vertaalwerk. Ik heb me aan gemeld voor Turkse en Nederlandse vertalingen ik heb gekeken maar er is daar totaal geen aanbod voor. Ik heb binnen 10 minuten gereageerd op een e-mail adres dat ik geld terug wilde en geen gebruik wilde maken van hun diensten.

  Dit was hun antwoord: U heeft de aanmeldingskosten betaald en bent inmiddels bij ons aangemeld. Ook heeft u de mogelijkheid gehad ons programma te downloaden en wij kunnen niet controleren of u dit heeft gedaan of gebruik maakt hiervan. Zoals vermeld in het burgerlijk wetboek, artikel 46d paragraaf 4.b http://www.wetboek-online.nl/wet/BW7/46d.html is de 7 werkdagen bedenktijd niet van toepassing bij een koop op afstand van zaken die door hun aard niet kunnen worden teruggezonden. ik heb ze nog 2 keer gemaild heb nog niks gehoord

 14. Wat fijn dat deze website er is! Ook ik zag het aanbod van VertaalJob en het leek te mooi om waar te zijn. En dat klopt dus ook! Ik werd al achterdochtig toen ik op de site geen vermelding van KvK-nummer zag. Ook is het bedrijf niet bekend bij de KvK, althans niet onder onder de naam VertaalJob. Dus begon ik al te twijfelen aan de betrouwbaarheid.
  Even goed googlen heeft me 17,49 en veel ergernis bespaard.

 15. Ik verbaas me over al jullie onkunde. Bijna allemaal maken jullie spelfouten en een kinderlijke manier van schrijven. Toch hebben jullie je allemaal aangemeld om te gaan vertalen…dat is krankzinnig. Leer eerst fatsoenlijk Nederlands of zoek gewoon een baan.

  • Zeg Casper,

   “Bijna allemaal maken jullie spelfouten en een kinderlijke manier van schrijven.”

   Ontdek je in bovenstaande zin ook je eigen grammaticale fout?

   tip: …..en ‘hebben’ een kinderlijke manier van schrijven.

 16. Redelijk nieuw in het thuiswerk gebeuren en erg naïef ingegaan op de ‘ beloftes’ van de site Vertaaljob. Uit alles wat ik hier lees kan ik tot de conclusie dat ik naar m’n centen kan ‘ fluiten’ . Wie kan mij tips geven omtrent de stappen die ik kan ondernemen om m’n geld van deze ‘ losers’ terug te krijgen???
  Ik hoor het graag!
  Greetings!

  • Ik heb me ook laten verleiden om te betalen, via paypal. Hoe kan ik als Belg reageren op deze fraudeur, om toch misschien wat terug te krijgen van het gestorte geld ? Zou het nuttig zijn een klacht in te dienen bij het gerecht, hetzij in België of in Nederland , ook al is het bedrag klein ?

 17. Ik ben ook zó dom…het is echt waar: je gelooft gewoon wat je wilt geloven.
  Had dit gewoon kunnen weten!

  Maar goed: de betaaldienst is volgens mij niet meer mollie payments. Op mijn afschrift stond ‘Stichting derdengelden TargetMedia’.
  Heb ze gemaild. Weet niet of het wat uit gaat maken

 18. haha, ik had al een vermoeden.
  Ik kwam net eigenlijk op de site en was alles aan het doorlezen. Zag er allemaal best professioneel uit, maar eerst betalen om te kunnen werken vond ik raar.
  Ik ben dus maar meteen gaan googlen: vertaaljob oplichting? en ja hoooooor, kom ik dus op deze site uit.

  Bedankt voor het publiceren van deze site, dit houdt de mensen scherp. Begrijp alleen niet waarom vertaaljob.nl dan nog actief is, terwijl het oplichters zijn, hmm.

 19. Noem me gerust een sukkel, dat ik er in geluisd ben jeetje. eerste x in mn leven dat ik ergens intrap, ze maken t wel aantrekelijk voor je he, ik zoek ze bijna op zo boos ben ik!

  mijn laatste geld heb ik overgemaakt van deze maand nog wel!

 20. Ik werd achterdochtig toen ik oa deze gladde onzin zag staan; “Wij zeggen wat we doen, en we doen wat we zeggen” HAHAHA
  Heb ze naief genoeg wel gemailed om te vragen hoeveel opdrachten er in praktijk aan thuiswerkers doorgespeeld werden, hoop maar dat ze mijn gegevens niet doorverkopen aan andere schimmige praktijken.. Bleek mijn achterdocht toch te kloppen..

 21. Ik ben er ook in getrapt. Kan iemand mij alsjeblieft vertellen op welke manier ik mijn geld terug zou kunnen krijgen, en hoe sommigen van jullie dat hebben gedaan?

 22. Ik heb mij eveneens laten vangen door het verleidelijke van de job om van thuis uit vertalingen te doen en heb dus ook het bedrag van 17,49 € betaald. Weet iemand of
  er een betrouwbare weg bestaat om dit eventueel terug te krijgen ?

 23. Er is weer een site opgedoken van dezelfde persoon, Oranjestraat 9, ‘S Gravendeel.
  De site heet Udesigned en ook ik heb me 17,48 laten ontfutselen. Toen ik een half uur later een site tegenkwam met dezelfde lay-out en dezelfde foto’s als op Udesigned rook ik al onraad. Ik stuurde een mail via de site maar kreeg geen respons. Toen stuurd ik nog via mijn eigen adres een mail, ook daar 0 op request.
  Via de kamer van Koophandel Midden-Nederland kreeg ik zomaar een 06 nummer. helaas dat bleek niet in gebruik.
  Kortom: Ik denk dat we maar met zijn allen naar ’s Gravendeel heen moeten…
  Oplichter!

 24. Ik kwam vertaalbaan.nl ook meerdere keren tegen maar het idee om eerst iets te betalen eer ik zelf uitbetaald krijg spreekt mij geenszins aan!
  Ik kijk nu op hun website maar wat ik toch een beetje vreemd vind is dat bij ‘contact’ 2 verschillende websites staan vermeld. Vertaaljobs.nl en dus Vertaalbaan.nl.
  Zo staat er helemaal rechts bovenin info@vertaaljob.nl en onder contact info@vertaalbaan.nl.
  Ik hoop dat de mensen die zich hebben aangemeld de mogelijkheid krijgen hun geld weer terug te krijgen!
  En lieve mensen, betaal nooit voor werk! Werk zou ons juist geld moeten opleveren.

 25. Zojuist kwam ik schrijfbaan.nl tegen. Heb gekeken naar het KvK nummer en bij intoetsen op Google gaf die hetzelfde aan als vertaaljobs.nl en vertaalbaan.nl. Dus trap ook niet in schrijfbaan.nl!!

 26. Volgens mij hoort vertaalpaleis.nl bij dezelfde club.Heel vaak als je bij dit soort organisaties om aanvullende informatie vraagt , wordt er niet gereageerd. Ook in dit geval. Altijd handig bij twijfel even te googelen op “beoordeling” of “review” dan kom je heel vlot op dit soort sites terecht en dan weet je gelijk genoeg…..

 27. Ze adverteren nu ook in landelijke bladen met de naam Vertaalthuis.nl. Precies dezelfde website als vertaalbaan.nl.

 28. Vertaaljob, vertaalbaan zijn dezelfde sites als vertaalspot.nl
  eigenaar van domeinnaam staat ingeschreven in Duitsland..
  Gaat dus om meerdere sites.

 29. Voordat ik me aangemeld heb, een mail gestuurd met enkele vragen. Geen reactie gehad, terwijl op hun site staat dat ze binnen 48 uur antwoorden. Het is nu 9 dagen geleden. Betalen en niks krijgen (ook al is het maar 17,49) is diefstal met voorbedachte rade, dus oplichting en strafbaar. Via de KvK is trouwens goed uit te zoeken dat ze onderdeel zijn van Dr Connections en op welke adressen ze (horen te) zitten. Dat zijn gewone woonhuizen; dus met recht thuiswerk van geld vangen.

 30. Gelukkig heb ik mijzelf eerst goed op de hoogte gesteld over het betreffende “bedrijf” en vraag eigenlijk aan de heren/dames hackers om het IP adres van deze heer eens flink te ïnfecteren”

 31. Justitie kan niets doen ook niet als iedereen aangifte doet en daarom kan deze oplichter gewoon doorgaan met zijn praktijken om mensen die uit hun armoede willen komen op te lichten

 32. Vertaalwerk.net de advertentie en site wekken de indruk dat je via een inschrijving aan het werk kunt. Maar dit is niet zo en als je goed leest zie je dat het niet klopt.

  Na opgave van je mail adres kun je een PDF e-boek kopen waarin beschreven wordt hoe op internet geld verdient wordt met vertaalwerk. DAT boek is hun product, meer niet.

  In de voorwaarden zie schrijven ze het ook. Maar in eerste instantie lijkt het om werk te gaan! En er zijn inderdaad geen Kvk of andere gegevens te vinden. NIET DOEN DUS.

  Lees de voorwaarden dus goed!
  Wij hebben GEEN vertaalwerk beschikbaar en hebben GEEN directe contacten met bedrijven die vertaalwerk beschikbaar hebben. De vertaalwerk.net training bestaat uit 3 PDF eBooks met daarin TRAINING om online geld te verdienen met vertalen.

  Vanaf de datum van betaling heeft de klant 30 dagen de tijd om het product te proberen, binnen deze periode heeft de klant het recht om het volledige bedrag terug te krijgen. De klant dient daarvoor een email te sturen naar

  Zegt dat ze ‘derden’ betaald om advertenties naar haar site te zetten. Om andere mensen namens hen te lokken zogezegd. Zo blijven ze zelf mooi buiten schot.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.