Schrijfbaan.nl

verdwenen“Geld verdienen vanuit huis met met teksten schrijven”.

Wie zich heeft verdiept in deze vorm van thuiswerken weet dat je eerst een cursus copywriting gedaan moet hebben plus een flinke dosis ervaring moet bezitten om hier een fulltime inkomen mee te verdienen.

Maar volgens de website Schrijfbaan.nl is geld verdienen met teksten schrijven nu voor iedereen weggelegd. Zelfs beginners met een toegestane foutenmarge van 10% verdienen via Schrijfbaan minimaal 10 euro per uur.

 

Inschrijfgeld

Op de website van Schrijfbaan.nl wordt aangegeven dat er dagelijks honderden nieuwe opdrachten beschikbaar zouden zijn. Wanneer je je echter wilt inschrijven krijg je een melding dat je eerst € 14,99 inschrijfkosten dient te voldoen. Hiervoor geeft Schrijfbaan de volgende reden:

Aangezien er verder geen kosten in rekening zullen worden gebracht en wij binnen onze organisatie opzoek zijn naar serieuze schrijvers is het de noodzaak om een vergoeding in rekening te brengen. Dit zorgt er mede voor dat alleen gemotiveerde mensen zich zullen aanmelden.

 

Onprofessioneel

Het is natuurlijk onzin dat betalende mensen serieuzer zouden zijn dan niet-betalende mensen. Verder staat er een enorme taalfout in deze zin (“opzoek” in plaats van “op zoek”). Ook op de rest van de site staan de nodige taalfouten, niet erg professioneel voor een bedrijf dat op zoek is naar serieuze schrijvers.

 

Vergelijkbare websites

Wie al enige tijd op zoek is naar thuiswerk in de schrijf- of vertaalbranche zal dit concept niet onbekend voorkomen. In deze rubriek zijn al een aantal gelijksoortige websites voorbij gekomen. Allemaal van dezelfde eigenaar (KvK-nummer 54027764) en een adres in Oud-Beijerland. Deze websites vragen allemaal inschrijfkosten en de ervaringen zijn niet positief. Het gaat om de volgende websites:

 

Ervaringen

Thuiswerkvacatures.nl is benieuwd naar jouw ervaringen met Schrijfbaan.nl. Heb jij inschrijfgeld betaald en ook daadwerkelijk leuk thuiswerk aangeboden gekregen? Laat het ons hieronder weten.

Edit: De website Schrijfbaan.nl is inmiddels offline
Bekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en meld je aan op ons Telegram kanaal.

24 Comments

 1. Leek me leuk om naast mijn reguliere job wat schrijfwerkzaamheden te verrichten.
  Heb €. 17,79 inschrijfkosten betaald.
  Lijkt er nu op dat ik ben opgelicht !
  Jammer en dom !!

 2. Het lijkt me een leuke bijverdienste. Toch maar eerst eens gegoogled en kwam bij deze site uit. Ben benieuwd of mensen ervaringen hebben met schrijfbaan.nl, negatief of positief? Ik word altijd beetje huiverig als ik vooraf al geld moet betalen namelijk. Hoor graag van iemand!

 3. Niet op inschrijven en zeker niet betalen!
  Er staat alleen maar werk op in het engels en de site is gekoppeld
  aan een ameriakaanse freelance website. pure oplichting!!!!!!!!!

 4. Bedankt voor de reacties, ben blij dat ik eerst even hier keek. Kan er geen einde gemaakt worden aan de praktijken van die lui?

 5. Heb me ingeschreven bij deze Vertaalwereld.nl, een bedrag van €24,95 overgemaakt en vervolgens niets meer gehoord. Ik heb herhaaldelijk een bericht gestuurd, dat ik mijn geld terug wil. Ook hierop geen enkele reactie! Zouden al deze organisaties nep zijn? Het lijkt erop.

 6. Heb me ingeschreven bij deze Vertaalwereld.nl, een bedrag van €24,95 overgemaakt en vervolgens niets meer gehoord. Ik heb herhaaldelijk een bericht gestuurd, dat ik mijn geld terug wil. Ook hierop geen enkele reactie! Zouden al deze organisaties nep zijn? Het lijkt erop.

 7. Ook ik liet me verleiden door de mogelijkheid thuis te kunnen werken, netjes betaald, niks meer gehoord!!!
  Oproep aan alle gedupeerden DOE AANGIFTE ik heb het even gevraagd op het politiebureau, en kreeg het advies te googlen en aangifte te doen.
  Bij deze dus mijn oproep om ook aangifte te doen, je geld krijg je er waarschijnlijk niet mee terug, maar . . . . . internetcriminelen aanpakken doe je samen!!

 8. leek me wel serieus omdat je er via een serieuze site heen werd gelokt, jammer dat je zelfs niet kunt vertrouwen dan. leek ook te mooi om waar te zijn, daarom eerst maar gegoogled, maar goed dat ik nog niks betaald heb,maar hoop ook dat deze betrouwbare site,deze link naar de schrijfbaan verwijdert.

 9. Dom dom dom… ik ben er voor 17 euro ingetrapt!!! Tip: Niet doen dus…. Er worden slechts vage, engelstalige opdrachten aangeboden. Dit kun je niet opmaken uit de website, je komt hier pas achter wanneer je het inschrijfgeld hebt voldaan. Of eerst de moeite neemt om te googlen! Doe er je voordeel mee 🙂

 10. STOM,stom,stom. Heb ook geld over gemaakt.
  Ben nu bezig met een aangifte, alleen op de site van de politie :https://www.mijnpolitie.nl/miocheck.shtml#, is hierover nog niets te vinden dus kennelijk heeft nog niemand aangifte gedaan.

  Mensen kom op, allemaal aangifte doen!!!!
  Die gast moet te achterhalen zijn want zijn website moet ergens gehost worden en via zijn provider moet er iets gedaan kunnen worden.

 11. Nog even, ben verder aan het zoeken gegaan en via de Kvk site krijg je dus het volgende te zien:

  Edit: persoonlijke gegevens verwijderd, zie FAQ

  BTW nr en nr KvK zijn hetzelfde, heb dus naar dit “bedrijf” ook even een gepeperde mail verzonden en eis mijn geld terug.

  Via Google maps komt het huis mooi in beeld!!!!

 12. Heb € 19,50 overgemaakt via creditcard. Daarna hoor je eenvoudig niets meer. Geen activatielink. Helemaal niets. Vervolgens email gestuurd. Er kwam een antwoord met excuus en of ik de transactiedatum en # kon opsturen, dan zou alles in orde worden gemaakt. Gedaan. Nooit meer wat van gehoord!
  Kortom: malafide bedrijfje. NIET INSCHRIJVEN is mijn advies!
  Bel je bank van je creditcard en laat het bedrag weer terugboeken!

 13. Ik dacht ook; ‘ik kan lekker schrijven’. 17,95 betaald en opgelicht. Vage engelstalige opdrachten van amerikaanse bedrijven tegen extreem lage vergoedingen. Alleen zichtbaar na aanmelding. Niet doen dus.

 14. Nou ja zeg, ik denk dat het vrij makkelijk is om de Eiffeltoren aan jullie te verkopen.
  En ik maar denken dat dames véél slimmer zijn dan heren… sorry girls, jullie vragen erom opgelicht te worden. Je gaat toch niet betalen om ergens te solliciteren…???

  Mijn tip: als je écht wilt thuiswerken maak dan een plan. Begin nou eens met het schrijven van 100 artikelen (ja..! honderd), je kunt inspiratie opdoen of gewoon kant en klare artikelen downloaden in het Engels, soms ook gratis, en ze gaan vertalen.
  Daarna ga je ze submitten naar sites als Infonu.nl Artikeltjes.nl, Clickworker.com…

  C’mon ladies, werken met je …. Je krijgt het écht niet voor niks hoor…

  Ton (I’m a writer, not a fighter…)

  “…If you fail to plan, you are planning to fail…”

 15. Dat je zonder werken geld kunt verdienen en dan komt iemand met een verhaal hoe die dat heeft gedaan. En eerst had ie allemaal tegenwerking en toen kwam het gouden moment. Verkocht programma”s via internet zonder er voor te werken en zonder diploma”s. Ik dacht dit lijken wel opsporings verzocht criminelen. Die snel en gemakkelijk geld willen verdienen door mensen op te lichten die in een leven van een illusie leven zoals in een soap serie met mooie auto”s huizen met zwembaden. Echt zo”n gebrekkig type crimineel die mesne laat betalen en daarna niets van zich laathoren. Met mooie beloften. Door dat geld wat mensen hun geven en die geloven in hun valse beloften daar verdienen ze geld mee. En lokken mensen hoe je kunt leven als een jet setter met een speedboot een cadmaran zonder hier voor te hoeven werken. Gewoon mensen dingen beloven en eerst laten betalen en daarna niets meer van je laten horen. Mensen die er in trappen daar verdienen ze geld mee. Het klinkt te mooi om waar te zijn. Je schiet er altijd bij in. Het geld wat je moet investeren beland in hun handen en je schiet er eerder bij in dan dat je er mee verdient. Zij doen er niets voor die dit aan mensen verkopen met de bedoeling weer door te verkopen en zij zijn het kwijt. Zelf leven ze in dure hotels op de zak van diegene die er in trapt. Veel beloven en weinig geven doet de gekken in vreugde leven.

 16. Het zijn geloof ik mensen met veel pech waar dit soort mensen op speculeren. Die een omgeving hebben die niet geinteresseerd is of corrupt is met van die standaard leuzen. mensen zonder werk die niet zo goed in de markt liggen wat het werk krijgen , hier speculeren ze op. Mensen die geen connecties hebben en geen begunstigers beschermers dan types die hier op inspelen en hun eerder ondermijnen en schaden. vooral hun vertrouwen. Mensen die goede adviseurs hebben hebben zij dan zeker niet met wie je kunt overleggen. Ik denk dat die dit soort advertenties met mensen zo te werven links laten liggen. Het zijn dan mensen die er ontvankelijk voor zijn. Die te vaak van die bandeloze types hebben ontmoet die op hun beurt ook weer misbruik willen maken van iemand z”n akelige omstandigheden met de zogenaamde aasgiermentaliteit, de lijkenpikker. zij die verlaten en vergeten mensen wil lokken om er vervolgens aan te willen verdienen en hun verleiden en misleiden en op een dwaalspoor brengen. Het is hun er alleen maar om te doen om er beter van te worden. Eest kun je investeren en daarna hoor je niets meer. Zonder dienstbetoon dan plichtsverzuim en wanprestatie.

 17. Ze zijn totaal niet in je geinteresseerd. Met valse beloften lokken en achteraf kun je betalen. Het kost je alleen maar geld in plaats van dat je er geld mee verdient. Het klinkt te mooi om waar te zijn. Waarschijnlijk zijn sommigen ontvankelijker voor dergelijke beloften. Vooral als zij op de arbeidsmarkt niet zo heel gunstig in de markt liggen. Zij die geen connecties beschermers hebben dan zij die dit soort omstandigheden uitbuiten. Het zijn aasgieren . Zij die het om hun voordeel te doen is en lokken met mooie beloften dat je met niet al te moeilijk werk zeer veel geld kunt verdienen. In werkelijkheid verdienen zij er aan alsmensen gaan investeren dan zit je er mee en zij gaan er met het geld van door. Ik vind het een misdadige en onoprechte instelling. Zij zijn in het geheel niet geinteresseerd.

 18. Wat is de oorzaak dat deze oplichters bestaan. bestaan ze door corrupte werkgevers die met leuzen komen die vaak gehoord en populair zijn. Dan worden die leuzen of items door iedereen in gebruik genomen en voordat je het weet is het niet meer op de persoon van toepassing. Het zijn van die psychopaten die Robert O” Hare beschrijft en die symptomen komen overeen met de O”Hare Psychopath checklist. Zij bekommeren zich niet om de slachtoffers en laten mensen koelbloedig achter die onkosten gemaakt hebben en zetten ergens anders weer een bedrijfje op. Heel boosaardig en doortrapt want het zijn vaak ook nog mensen die kwetsbaar op de arbeidsmarkt staan, maar daar geven ze niks om. Het is hun om geld te doen en niet om mensen. Het zijn mensen zonder banden met de samenleving. Ook de werkenden met hun contactueel en werkhouding ze zijn zo artificeel als wat en praten de algemeen heersende opinie maar wat na. Van die populaire leuzen die op dat moment gangbaar zijn. Volgens mij zijn het bandeloze forensische uitwassen die zonder respect en zonder regelgeving en instelling van rechtmatig gezag te werk gaan. Geen law en order. Bij uitzendbureau”s worden mensen gediscrimineerd en dat is mogelijk misschein ook de reden dat ze hier op reageren. dan denken ze ligt een kans voor mij. Altijd bevooroordeeld met tweespalt tweedracht en nooit eendracht. Dat zijn de werkenden. Fantasieloos en crimineel. Onecht en dubbeltongig en deloyaal. Het lijkt te mooi om waar te zijn het zijn gladde praters die vooral mensen die frustraties hebben opgedaan met het zoeken naar werk moeten hebben .Of spelen hier handig op in door hun iets voor te spiegelen wat onwerkelijk is.

 19. Straks maken ze mensen nog wijs dat je met pubic hair expert zijn veel geld valt te verdienen. Of dat ze een pubic hair barber kunnen worden. Met vormen sjablonen en kleuren. Een soort hairdresser maar dan op een onconventionele plaats. En dat ze mensen moeten ondervragen en de meest gekke vragen moeten stellen aan mensen. Mensen met een bandeloze instelling die het alleen maar om zich zelf te doen is om zich ten koste van anderen zich zelf te verrijken en in het middelpunt van debelangstelling willen staan. Komen hun belofte niet waar. Zij verdienen er eerder aan dan die mensen die zij beloven dat zij er geld mee kunnen verdienen. Je moet eerst investeren en dat geinvesteerde geld strijken zij op zonder dat je er weer iets van hoort want dan zijn ze al met de noorderzon vertrokken. Niet te goeder trouw maar malafide.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.