NGIT Thuiswerk

NGIT, ofwel het Nationaal Garantie Instituut Thuiswerk, wil volgens hun website het vertrouwen tussen thuiswerkers en thuiswerkaanbieders bevorderen. Dit doet zij door het thuiswerkaanbod van bedrijven in Nederland te controleren. Dat klinkt goed.

Ook heeft het NGIT zich ten doel gesteld om thuiswerkers te beschermen tegen frauduleuze en misleidende praktijken. Nog beter.

Dure taal

Op de website worden veel dure woorden gebruikt, dit kan voor sommigen wat moeilijk te volgen zijn, maar het wekt vaak wel een betrouwbare indruk. Wat je eruit kunt opmaken is dat het NGIT thuiswerk aanbiedt en dat dat thuiswerk ook betrouwbaar is en streng gecontroleerd is.

Erg kieskeurig zijn ze niet. Er worden zowel fulltime werkende mensen als mensen met een uitkering gezocht. Bovendien is er volgens NGIT direct werk voor iedereen.

Maar…

…het NGIT wil dat je eerst 18 euro betaalt voordat je aan de slag kunt. Terwijl er genoeg websites te vinden zijn die gratis lijsten bieden van dergelijke bedrijven.

Wacht, eerst geld betalen?

Ja, eerst geld betalen. . En meestal is dat niet zo’n goed teken. Sterker nog: wanneer je de voorwaarden op hun website bekijkt dan staat er dat je 5 dagen na inschrijving al 15 euro boete moet betalen mocht je je lidmaatschapsgeld nog niet betaald hebben. Ook wordt het abonnement stilzwijgend met een jaar verlengd.

Is NGIT betrouwbaar?

Of NGIT betrouwbaar is? Daar kunnen wij geen absolute uitspraak over doen, want we hebben ons niet ingeschreven. Maar er zijn wel een aantal punten die zeer twijfelachtig zijn:

 • Er staat geen KvK-nummer op de website van het NGIT
 • De houdergegevens van de website NGITwerk.net zijn afgeschermd, net als de houdergegevens van hun website iSEEF (thuisverdiend.net) – normale bedrijven registereren een domeinnaam niet anoniem
 • De algemene voorwaarden zijn klantonvriendelijk. 5 dagen na inschrijving niet betaald = 15 euro extra boete. 14 dagen later wordt er al een incassobureau op je dak gestuurd. Dit is nog geen 3 weken later! En is wettelijk niet eens toegestaan.
 • De website is opgebouwd met een gratis programma = onprofessioneel.

Ervaringen

Wij komen graag in contact met mensen die zich hebben ingeschreven bij het NGIT. Wat zijn jouw ervaringen?
Bekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en meld je aan op ons Telegram kanaal.

6 Comments

 1. De enige personen die rijk zullen worden van NGIT, zijn waarschijnlijk de oprichters. Als je tijdens de inschrijving alleen het eerste deel invult (naam, adres, e-mail, waarom wil je dit werk doen) dan kun je de overige vier stappen overslaan en zul je na een paar dagen een boze mail krijgen met een betalingsherinnering terwijl je nog niks bevestigd hebt. Dit wijst natuurlijk op onprofessionaliteit en op het feit dat ze enkel op je geld uit zijn.

 2. Ja maar Jop, waarom zou je in hemelsnaam geld aan het NGIT betalen als je je ook gratis bij die programma’s kunt aanmelden? Mensen kunnen zelf wel op zoek gaan naar Euroclix, Spaarbron etcetera en zo maar liefst 18 euro abonnementsgeld besparen!
  Om maar nog niet te spreken over het zomaar verlengen van het abonnement na een jaar!
  Merel

 3. Ik ben sinds 3 weken een tevreden lid van NGIT en heb voldoende thuiswerk. Voor ik een stap zet doe ik altijd uitvoerig onderzoek, KvK gecheckt (via nummer op site bij inschrijving vermeld), .nl domein gecheckt, bankrelatie met ING gecheckt.

  Vroeger deed ik ook aan online spaarprogramma’s mee en dat was waardeloos. Maar NGIT selecteert heel goed en geeft aanwijzingen waar je zelf niet aan denkt. Daarnaast krijg je alsmaar meer en beter betaalde marktonderzoeken als je hun systematiek goed volgt.

  Ik heb aan NGIT een goede kennispartner en vind het niet meer dan normaal dat hun diensten betaald worden, ik ben er tenslotte al een veelvoud mee opgeschoten. Mijns inziens is NGIT heel betrouwbaar en hoed af voor hun kennis en assistentie.

  Johan

 4. God hier ook al, jongens trap hier gewoon niet in. De ervaring die door johan gepost is, is gewoon vanuit de oplichter gestuurd.

  Trap er niet in! Betaal NOOIT voor werk.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.