Infonu

InfonuInfonu is een website waarbij je geld kunt verdienen met het schrijven van informatieve artikelen. Je mag zelf weten waarover je schrijft en de reclame-inkomsten worden met jou gedeeld.

Op Infonu wordt er vooral de nadruk op gelegd dat het leuk is om te schrijven over je hobby of passie. Er wordt niet de indruk gewekt dat je er snel rijk mee wordt. Dit is erg realistisch.

 

Verdiensten

De kracht van Infonu is dat je zelf bepaalt wanneer je werkt en hoeveel je werkt. De meeste schrijvers bij Infonu doen dit naast een reguliere baan en hebben er een leuke bijverdienste aan. Toch kent Infonu ook enkele enthousiaste schrijvers die zo veel artikelen geschreven hebben dat ze meer verdienen dan slechts een extraatje. Het voordeel is ook dat de verdiensten door blijven gaan, ook al zou je stoppen met schrijven. De artikelen blijven namelijk gewoon op de website staan.

 

Kanttekeningen

Dat klinkt natuurlijk ideaal, maar daar moet wel bij opgemerkt worden dat het behoorlijk veel tijd kost om zo veel artikelen te schrijven zodat je achterover kunt hangen en toch maandelijks flink bijverdient. Dit betekent dat je het vooral ook leuk moet vinden om te schrijven en regelmatig de motivatie moet kunnen vinden om een of meer nieuwe artikelen te schrijven.

Infonu streeft naar kwaliteit. Hierdoor worden de artikelen goed gevonden in zoekmachnies, wat weer zorgt voor meer bezoekers (en dus ook inkomsten) voor je artikelen. Keerzijde hiervan is dat de geschreven artikelen vrij streng worden gekeurd. Infonu is dan ook niet geschikt voor mensen die problemen hebben met spelling en grammatica.

 

Ervaringen

Heb jij ervaring met het schrijven voor Infonu? Laat dan weten wat jouw ervaringen zijn met deze vorm van thuiswerken.
Bekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

11 Comments

 1. Ik heb een aantal jaren geleden een aantal artikelen geschreven op InfoNu. Het leuke is dat de inkomsten inderdaad gewoon door blijven gaan, ook als je niet meer zo actief bent.
  Er is naast het schrijven van artikelen op InfoNu ook sprake van een leuke gemeenschap met een prettig forum waar Infoteurs met elkaar van gedachten wisselen en elkaar bijstaan.

  • Beste Niek,

   Dat ligt inderdaad aan het aantal keer dat een artikel gelezen wordt. Hoe meer het gelezen wordt, hoe vaker er op de Google Adsense advertenties geklikt zal worden. Het voordeel van Infonu boven bijvoorbeeld een eigen weblog is dat Infonu hoog gewaardeerd wordt door Google en je artikelen automatisch al hoger in de zoekresultaten komen (en dus meer bezoekers krijgen).

   Bovendien hebben sommige advertenties een hogere waarde. Zo worden financieel getinte artikelen (over hypotheken etc.) niet zo vaak gelezen, maar de opbrengsten per klik zijn wel hoog. Artikelen over eten, recepten etc. kunnen vaak op veel meer bezoekers rekenen, maar de kliks zijn niet veel waard.

   Het beste kun je dus een beetje gevarieerd schrijven over je eigen interesses en niet te veel bezig zijn met het behalen van hoge opbrengsten. De opbrengsten komen vanzelf als je een behoorlijk aantal artikelen online hebt staan.

   Ter indicatie, met mijn c.a. 70 artikelen waar ik al een hele tijd niets meer mee heb gedaan, verdien ik c.a. 50 euro per maand (volledig passief dus op dit moment en dat blijft maar doorgaan, elke maand weer!).

   Groeten, Sportler

 2. Ik deel de mening van Costaric. In 2009 en 2010 heb ik in mijn studententijd iets meer dan 60 artikelen voor Infonu geschreven. Sindsdien ben ik niet meer zo actief, omdat ik de tijd niet meer kan vinden om artikelen te schrijven. Toch blijven de inkomsten via Google Adsense nog gewoon doorgaan. Omdat de meeste artikelen puur informatief zijn, zijn ze ’tijdloos’ en dus na een aantal jaar ook nog interessant om te lezen. Doordat Infonu goed gewaardeerd wordt door Google, komen je artikelen vrij hoog in de zoekresultaten van de zoekmachine te staan. Ikzelf heb nooit aan promotie gedaan en sta met een aantal artikelen toch bij de top 3 in Google voor bepaalde zoektermen.

 3. Ik vroeg me zo af. Omdat op inernet niet alles betrouwbaar is , en ik een bijbaan zocht waar je gewoon heel makkelijk geld kan verdienen. Dus ben ik nieuw op InfoNu. Maar weet iemand ook of het bertrouwbaar is? En hoe krijg je het geld, heo werkt dit?, na geschreven artikels? Ik neem aan dat dit per maand word uitbetaald?

  Ik hoop op een reactie.

  • Jeffrey,

   Ik kan je hetzelfde verhaal vertellen als sportler, ook destijds wat artikelen geschreven en er blijft elke maand zich een bedrag opbouwen terwijl ik er niets meer aan doe.

   Infonu betaald niet zelf uit, maar google via zijn advertentie netwerk. Je verdient dus dmv google adsense, advertenties naast je teksten. En google betaald wel uit…

 4. Beste mensen,

  Niet om “af te katten” maar het navolgende lijkt me nuttig vanwege de informatie over schrijven voor InfoNu (hetgeen ikzelf niet doe, ik schrijf voornamelijk gedichten, die gepubliceerd worden).
  Op deze website kwam ik uit door intypen van “InfoNu, betrouwbaarheid.” Hetgeen ik lees komt me meestentijds voor als correcte informatie.
  In “Kanttekeningen” staat echter dat de geschreven artikelen vrij streng worden gekeurd én InfoNu dan ook niet geschikt is voor mensen die problemen hebben met spelling en grammatica.
  Nu wil ik niet beweren foutloos te schrijven maar ik stoor me behoorlijk aan dit soort fouten, die ik op welhaast elke website tegenkom, zelfs op Wiki, nu ook in vraag en antwoord op deze site.
  Om enkele voorbeelden te noemen: Google schrijf je met een hoofdletter; de afkorting dmv als d.m.v.; in de tegenwoordige tijd is “betaald” betaalt en “verdiend” verdient; een aantal jaar is een aantal jaren, daar je evenmin spreekt over een aantal mens; bij artikel, afhankelijk van hetgeen je bedoelt (in dit geval met een t), bedoeld als product of publicatie, lijkt het beter als je het meervoud aanduidt met artikelen, verwijzend naar het Burgerlijk Wetboek artikels. Via internet is veel op te zoeken.
  Typefouten zijn minder makkelijk te vermijden. Een voorbeeld hiervan lijkt me “bertrouwbaar”.
  Tenslotte: het is aan te raden zinnen niet met “ik” te beginnen. Als je daar alert op bent of wordt zal je merken dat “ombouwen” van zinnen met “ik” niet erg moeilijk hoeft te zijn.

  Met dank aan de auteurs: veel succes en vriendelijke groet.

 5. Zeer interessant. Ooit aan ‘ schrijven ‘ gedacht, nimmer mee gestart.
  Nu 10 jaar op rust en 1 grote spijt: 45 jaar hobby-ervaringen dreigen
  Verloren te gaan. Erg, niet? Aan 14 jaar, Gymnast. Aan 19, trainer gymploeg,
  Halve nationale finalisten in Frankrijk.
  Ondertussen opwaarderen van clubs en 25 jaar stichter-voorzitter
  Van eigen club tot 3 jaar terug.
  Tijden evolueren en vergen aanpassingen, alleen veranderen de basiswaarden
  niet.
  Zouden andere gedreven mensen zich hier in interesseren? Ikzelf zou het alvast
  fijn vinden!
  Ik denk in 1ste instantie aan 3 artikels.

  Ik

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.