Franchise formules – The Spray Tan Company, Tapijtenreiniger, etc.

The Spray Tan Company, De Nationale Tapijtenreiniger, Untouchable Women…
Er duiken steeds meer constructies op die op zoek zijn naar mensen voor een zogenaamde “franchise formule”.

Wanneer je daaraan meedoet houdt dat in dat je maandelijks geld moet betalen om in een bepaald gebied (“territorium”) een product te mogen verkopen of een dienst te mogen leveren. Deze constructies lijken allemaal afkomstig te zijn van één en dezelfde marketingfabriek.

 

Overeenkomsten

De werkwijze is steeds hetzelfde:

 • Je komt op een website met een kortdurende video
 • In die video belooft iemand jou om veel geld te gaan verdienen met weinig investering, over de kosten wordt niet of nauwelijks gesproken
 • In die video word je overgehaald om je gegevens in te vullen voor meer informatie
 • Je ontvangt eerst e-mails die je overhalen om een rayon/territorium te kopen
 • Reageer je daar niet op, dan ontvang je e-mails van gelijksoortige formules
 • Het is nog steeds onduidelijk hoe veel geld je moet betalen
 • Na inschrijving moet je een maandelijkse bijdrage betalen, meestal € 197,-
 • Na niet betalen krijg je meteen een incassobureau op je dak
 • Anonieme domeinregistratie – de houdergegevens zijn niet op te vragen

 

Overzicht van bedrijven met deze werkwijze

 • Ticket 2 Freedom – Sjoerd Volders – inmiddels opgeheven
 • Het Groene Gras – Dennis Rademaker (verwijst naar Untouchable Women)
 • Untouchable Women – Dennis Rademakers
 • The Spray Tan Company – Dennis Rademaker
 • De Nationale Tapijtenreiniger – Henk van Leeuwen
 • The Nail Spa Company

 

Bakken met geld verdienen?

Waarom rollen er steeds nieuwe formules uit deze marketingmachine? Omdat het goed geld verdienen is. Voor de bedenker(s?) dan.

We kijken even naar The Spray Tan Company. Reken maar mee:

Volgens de website zijn er momenteel 300 spray-tan specialisten aan het werk, 200 in Nederland en 100 in België. Die moeten elke maand € 197,- betalen aan Dennis Rademaker. Dat is 300 x € 197,- per maand. Totale opbrengsten € 59.100,- per maand.

 

Waarom deze waarschuwing?

De doelgroep is kwetsbaar, vaak zijn dit mensen die om de een of andere reden niet goed in het gewone arbeidsproces mee kunnen draaien en/of in geldproblemen zitten.

Middels in de marketingwereld bekende verkooptechnieken worden mensen overgehaald om hun e-mailadres in te vullen waarna ze in een zogenaamde “sales-funnel”(=verkoopfuik) terechtkomen.

De informatie wordt in dagelijkse brokjes gegeven en in de vorm van video’s. Hierbij worden vooral de voordelen benadrukt. Op die manier is het erg lastig om het overzicht te bewaren. Tussen de regels door wordt namelijk ook verteld dat je zelf ook verantwoordelijk bent voor het werven van klanten.

De kosten blijven erg lang onduidelijk – “je hoeft geen € 30.000,- euro te betalen zoals bij andere bedrijven”. Uiteindelijk blijken de kosten maar liefst € 197,- per maand te bedragen. Dat is erg veel geld.

De gedane beloften zijn onrealistisch: duizenden euro’s verdienen met parttime werken (De Tapijtenreiniger en The Nail Spa Company), met parttime werken een of meer fulltime salarissen verdienen (The Spray Tan Company). Als je de prijzen op de websites bekijkt en narekent zul je toch echt enórm veel geluk moeten hebben qua planning om überhaupt één fulltime salaris te kunnen verdienen in een maand.

 

Ervaringen en tips

Wij zijn op zoek naar ervaringen van mensen die geld hebben betaald voor een territorium/rayon, een incassobureau achter zich aan hebben gekregen, hun geld hebben teruggevraagd en welke stappen zij daartoe hebben ondernomen.

Tip: Slachtoffers kunnen het registratieformulier slachtoffers invullen om in de toekomst eventueel gezamenlijk actie te kunnen ondernemen.
Bekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief en meld je aan op ons Telegram kanaal.

25 Comments

 1. Klopt, je komt in een soort van roes terecht. Je bent nl. al druk op zoek naar extra inkomen of zoals in mijn geval, een volledig inkomen. En je moet NU beslissen want anders ben je jouw optie(s) kwijt.
  Het word allemaal een beetje simpel voorgesteld. Alles wordt je aangereikt en jij hoeft alleen maar aan de slag te gaan. Maar ook al is het een prima markt om in te werken: de eerste maanden of misschien het eerste jaar is het sappelen geblazen. Elke maand moet je aan je lokale marketing werken om klantjes te werven want van alleen de nationale marketing moet je het niet hebben. Dat kan nog wel even duren voordat het merk bekend staat. En de maandelijkse fee van €197 komt ook elke keer terug naast je andere kosten.
  Ik heb besloten om het nog even aan te zien. Misschien pis ik ernaast maar ik wil niet onder druk worden gezet. Het blijft een flinke pot met geld die ik maar 1x kan uitgeven.

 2. Zodra je je aanmeldt bij een van deze lieden krijg je ook allemaal reclame in je mailbox voor hun andere projecten. Nu word ik weer platgespamd met berichten over de nationale tapijtenreiniger. Is dit wel legaal? En hoe kan ik die berichten van Dennis Rademaker stopzetten? Ik wil graag geld verdienen, maar ben niet van plan om daar eerst geld voor te moeten gaan betalen?!

  • Moet ik zijn ingeschreven in nederland om dit werk te doen?en waar moet ik komen om cursus te doen of persoonlijk kennis met mijn baas van de company maken?

 3. Wat een onzin weer die op deze pagina staat.

  Ik ben al bijna een jaar onderdeel van The Spray Tan Company en verdien daar redelijk goed geld mee. Misschien geen 10.000 euro per maand. Maar een lekker bedrag om goed van te leven. EN ik ben eigen baas.

  Tuurlijk gaat het allemaal niet vanzelf. En heb je heus wel eens een tegenslag. Maar dat is bij alles zo!

  En ook zullen er vast mensen zijn die zich aanmelden en die het niet van de grond krijgen. Maar in 9 van de 0 gevallen ligt dit echt aan de mensen zelf.

  Maar je kunt er dan gewoon mee stoppen. Tegenwoordig bieden ze zelfs 3 maanden proeftijd waarbinnen je om wat voor reden dan ook kunt stoppen.

  Spray tannen is echt een leuke en goede business. En zij maken het wel gewoon voor normale mensen bereikbaar!

  1 vraag voor de schrijver van dit artikel:

  Heb je het zelf überhaupt geprobeerd of je er echt in verdiept voordat je een dergelijk verhaal op je website kalkt?!

  Simone de Vries

  • Wat een onzin, ik was er bijna ingetrapt. Wat doe je op deze website als het zo goed verdient als je zegt? Als je het zo belangrijk vindt om reclame te maken voor de spraytan companie dan zou ik dat niet hier doen? Volgens mij ben je gewoon van de spraytan companie zelf.

   In ieder geval zou ik geen geld betalen voor thuiswerk. Dat is sowieso verdacht vind ik.

 4. Mensen, trap er NIET in!!!!!

  Kost veel geld , er zijn amper reserveringen en er worden teveel franchisenemers aangenomen binnen bepaalde gebieden!!

 5. Ik had ook info aangevraagd bij de spray tan company. Er werd mij verzekerd in het eerste filmpje dat mijn mailadres niet voor andere doeleinden gebruikt zou worden en direct de volgende dag kreeg ik al spam met een of andere superaanbieding zie ze mij echt niet wilden onthouden! Jaja… Daarna nog twee dagen de video bekeken, maar aan de tenenkrommende spelfouten in de Powerpoint presentatie te zien, zit daar niet veel intellect achter. Dat kan gewoon niet goed zijn. Een zelfrespecterend bedrijf gooit er wat geld tegenaan om een mooie bedrijfspresentatie te laten maken en zet niet zelf op een zolderkamertje een powerpointje met veel spelfouten in elkaar. Dit zegt genoeg!!

 6. Nou precies. Ik heb dus ook spam gekregen via de spray tan company. Je krijgt meteen al hun andere geld verdienen constructies in de maag gesplitst. Gelukkig kon ik me niet meteen aanmelden om geld te verdienen bij hun, dus had ik tijd genoeg om eens rond te kijken naar reviews of dit wel betrouwbaar was.

  Ik heb wel medelijden met de spraytanners die maandelijks geld afdragen aan de spray tan company. Wanneer je via de website van de spray tan company een afspraak wilt plannen dan zijn alle data en tijden nog leeg.

  Ik ben erg benieuwd naar ervaringen van spray tanners. De review van Simone hierboven neem ik niet echt serieus. Hoezo maken zij het spray tannen voor normale mensen bereikbaar? Je kunt zo zelf gaan spraytannen in je eigen omgeving hoor, zonder hulp van die lui, dan hoef je ook geen 197 euro per maand te betalen.

  • nou,mijn mond valt er van open.
   heb veel geïnvesteerd in the spaytan.
   ook heb ik klanten gehad.gelukkig had ik mijn vrouw erbij.
   dat is vertrouwder als ze zich ontbloot.
   ja we waren dol enthousiast eindelijk van ons 500 euro achterstand af(dachten we)
   eindelijk werk.
   wij hebben de belofte van dennis gehad,de reclame komt in de hema te hangen.
   wij naar de kvk,gelijk inschrijven dit word ons toekomst.maar moesten wel vertellen dat het om een eigen bedrijf ging.GEEN franchise is.
   en als trotse eigenaars hup deur tot deur iedereen kennis stellen wat we hebben.
   en in de kranten publiceren met een goede deal maar voor als nog voor ons een hoop geld,(maar dat zouden we wel terug verdienen dachten we.)
   nou er waren er 3(bekenden)met 50% korting.want ja zo veel geld heeft een gemiddeld mens niet om voor hoog uit 10 dagen er bruiner eruit te zien.
   ook kwam er een onbekende langs heel spontaan,dure auto.
   dat was de inkomen.
   mijn bekende klanten die een tan zijn ondergaan,hebben me laten weten dat ze er nogal zwarte mee-eters van kregen,maar ze durfden het ons niet gelijk te vertellen omdat we zo enthousiast waren.
   een domper dus,en de domper van die 500 euro dat zich opschoof.
   we durfden niet meer op de site te komen,want je word gedreven om door te zetten en er in te blijven geloven.
   na 3 maanden hadden we een automatische incasso,we hadden het niet eens opgemerkt.
   de 4e maand viel t me wel op.we hebben het terug geboekt.
   ja en daar achter zit de strop,dubbele betalings achterstand en ik moet hun ook erbij gaan betalen.
   ik ben naar de rechtswinkel gegaan.
   nu maar afwachten.
   van die reclame bij de hema is niks terecht gekomen.
   ik heb het bedrijf fait verklaart en ben als een wiede wagen bij fnv zzp aan gaan gesloten.

   waarom ik dit hier opzet nu is om te vragen zijn er meer mensen in deze cirkel beland zijn.
   zo ja asjeblieft mail me klaas-zandstra@hotmail.com

 7. Blijf hier ver weg van.

  Dit is een nieuwe poging van Eduard Kelderhuis om een online oplichting imperium op te bouwen.
  Spray Tan Company BV => Marketing Maven BV => Kelderhuis.

  Google: Tom en Eduard en je zult zien hoeveel slachtoffers er zijn gemaakt.

 8. Goedemiddag

  wij hebben een formulier aangemaakt om slachtoffers te registreren:

  https://cursusslachtoffers.wufoo.com/forms/zdseqdy17nd79s/

  Registreren betekent niet direct dat er iets mee gedaan wordt. Momenteel is er veel aandacht bij politiek en media voor slachtoffers van online ‘snel geld’ cursussen. Door uw ervaring hier te registreren wordt het makkelijker om eventueel later gezamenlijk een actie te ondernemen.

 9. Op zich wil ik mij graag aanmelden. Maar maak jezelf dan wel even kenbaar?

  Hoe kan ik er vanuit gaan dat ik je kan vertrouwen?

  Graag je reactie

  Karel

 10. Pas op voor Groenewegen juristen!

  deze persoon bied zich overal aan om
  je kosteloos te helpen wanneer je online
  bent opgelicht

  Hij is alleen helemaal geen advocaat
  heeft niet eens rechter gestudeerd

  Hij laat geen kvk nummer zien en op zijn
  adres staat alleen een schoonmaakbedrijf
  geregistreerd.

  zijn website is http://www.groenewegenjuristen.nl/

  Ik kwam op deze site nav het blog van maarten roelofs
  en heb daarna een beetje onderzoek gedaan.

  Ik wil namelijk niet nog een keer opgelicht worden

  Dus ga niet met deze man in zee

  Hij probeert een slaatje uit je te slaan als je
  al opgelicht bent

  Shania

 11. Als je, je email afgeeft van een van The Spray Tan Company gerelateerde bedrijven zoals: thenailspafranchise.nl/jouwtassenwebshop.nl/
  eenwebshopnaarkeuze.nl/chinageheimen.nl/
  jouwsieradenwebshop.nl/
  huisentuineconomie.nl

  Zit je mailbox vol met mail van foute websites. Deze websites zijn gericht op oplichting. Rode draad in deze mail is het adres Postbus 1107, 2280 CC, Rijswijk, Netherlands. Uit de berichtkop kun je de afkomst herleiden, het emailfuik van Dennis, Tom en Eduard. (Mijn archief zit vol met dit bewijs)

  “@getresponse.com
  X-SID-PRA: selfdefensefranchise@getresponse.com
  X-AUTH-Result: PASS
  X-SID-Result: PASS”

  Voorlopig krijgen de mensen geen mail meer omdat Aweber hun account heeft afgesloten i.v.m. een groot aan claims. Vervelend is dit toch.

  Er worden bewust producten geproduceerd, die niet werken. Om deze producten te promoten, hebben de makers ondersteuning nodig. Degene die het promoten krijgen 50% commissie en de makers blijven buiten zicht. Degene die bewust dit soort product promoot, is in feite feite medeplichtig aan oplichting.

  “Wet(boek): Strafrecht Artikel: 326 Omschrijving: Hij die, met het oogmerk om zich of een ander wederrechtelijk te bevoordelen, hetzij door het aannemen van een valse naam of van een valse hoedanigheid, hetzij door listige kunstgrepen, hetzij door een samenweefsel van verdichtsels, iemand beweegt tot de afgifte van enig goed, tot het ter beschikking stellen van gegevens met geldswaarde in het handelsverkeer, tot het aangaan van een schuld of tot het tenietdoen van een inschuld, wordt, als schuldig aan oplichting, gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste drie jaren of geldboete van de vijfde categorie”

  Websites worden gepromoot via sharepay het bedrijf van de dhr Eduard K (Ik schrijf het niet voluit, anders krijg je een nietszeggende dreigbrief), je weet wel, Tom en Eduard, ze hadden de hoofdrol in Rambam.

  De Websites zijn :
  http://www.geldmetjelaptop.com/
  http://www.onlinebaanvervanger.com/
  http://www.btcgoudmijn.com/
  http://www.geldmetjelaptop.com/
  http://www.trafficexplosie.com/
  http://www.affiliatecashnetwerk.com/
  http://www.100kperjaar.com/
  http://installeermijninkomen.com/
  http://www.enquetegeheimen.com/
  http://www.snelverdienersclub.com/
  http://www.geldvoorcodes.com/
  http://www.fanpagecashmethode.com/
  http://makkelijkgeldrobot.com/
  http://www.geldexperiment.com
  http://www.geldcilinder.com/
  http://www.plakkenenverdienen.com/
  http://www.trafficlawine.com/
  http://www.vertaalwerk.net/
  http://www.demiljonairscode.nl
  http://www.geldcommando.com/

  Deze oplichtingspraktijken worden mede mogelijk gemaakt door SharePay. De catalogus bevat 100 produkten, waarvan het overgrote deel dubieus is.

  Helaas voor mij is mijn tijd over bij het bedrijf van beide heren, zodat ik kan gaan genieten met het geld dat ik verdient met Ticket 2 freedom. Samen met Sanne Barkerlands ga ik er eens aantal weken tussenuit, lekker genieten.

  Sjoerd en Sanne

 12. Wat ik nooit zo heb begrepen, is dat zij, in verband met de zinsnede “door het aannemen van een valse naam of van een valse hoedanigheid…” regelmatig namen verzinnen, waarvan het mbv Google vrijwel direct duidelijk wordt dat ze niet bestaan, dus een valse naam/hoedanigheid zijn.

  Ik bedoel, Sjoerd Volders, Sanne Barkerlands, wtf? Ik vraag me daarom weleens af of de heren werkelijk zo dom zijn, of dat ze een heel fijnzinnig gevoel voor humor hebben. Masochistische humor, vrees ik.

  Over de ‘listige kunstgrepen’ zal ik nog maar zwijgen, mijn hemel! Daarover is gelukkig hierboven en elders op het internet al genoeg geschreven.

 13. Dennis Rademaker 😉 nog zo een.

  Overigens is het negatieve bericht over Groenewegen juristen hierboven geschreven door een van de heren oplichters. Niets van aantrekken dus.

  • Vraag groenewegenjuristen eens naar zijn diploma’s, akten en getuigschriften, zou ik zeggen. Zelfs zijn voorletters H.C. in ‘H.C.J. Groenewegen’ liegt hij; doctor, criminoloog en mediator is hij ook al niet.
   Ik weet niet wie Shania is en ik kan niet oordelen over de gratis diensten die groenewegenjuristen lijkt aan te bieden, maar uit persoonlijke ervaring weet ik dat degene die achter groenewegenjuristen schuilgaat een agressieve figuur en een eersteklas fantast en leugenaar is.

 14. Onderstaande mails zijn binnen één dag verstuurd vanaf: thespraytanfranchise.nl en hebben het volgende Postbus 1107, 2280 CC, Rijswijk, Netherlands.

  Deze mails bevatten een link naar http://snellewinst.com. Een website die gericht is op binaire opties en je binnen een paar maanden miljonair maakt. Inkomen vanaf €20000 per maand. De app is 98,70 % waar, je moet alleen effe 400 euro storten, wil je meer verdienen moet je meer storten.

  “-De artikelen doen voorkomen dat genoemde partijen zich schuldig maken aan oplichting.-”

  Het doet niet voorkomen, het is een feit, dat deze praktijken zo snel mogelijk moet stoppen.

  Er zijn 1000’n emails verzonden, met soortgelijke websites.

  Het is te mooi om waar te zijn, dus is het oplichting. Als je dit soort emails verstuurd en blijft versturen, dan werk je mee aan oplichting, tenslotte ze krijgen er provisie over.

  En ze kunnen niet beweren dat niet waar is.

  En nu de slachtoffers, wie stelt hun schadeloos? Dit moet stoppen, voordat er meer slachtoffers vallen. De doelgroep zijn de sociaal zwakkeren.

  Ontvangen emails 22-1-2015

  app om geld mee te verdienen‏

  Henk van Leeuwen

  winst voor @gmail.com

  Er is maar 1 ding dat
  jij wilt.

  >>> Winst maken zonder te
  investeren (klik hier) link naar http://snellewinst.com

  Dit is voor jou
  gemaakt!

  Henk
  Postbus 1107, 2280 CC, Rijswijk, Netherlands

  Authentication-Results: hotmail.com; spf=pass (sender IP is 209.255.216.155) smtp.mailfrom=bounce-99999@bounce.getresponse.com; dkim=none header.d=thespraytanfranchise.nl; dkim=pass header.d=getresponse.com; x-hmca=pass header.id=selfdefensefranchise@getresponse.com
  X-SID-PRA: selfdefensefranchise@getresponse.com
  Er staat een app voor je klaar
  die je gratis kunt downloaden

  => Om direct geld mee
  te verdienen (klik hier) link naar http://snellewinst.com

  Henk
  Postbus 1107, 2280 CC, Rijswijk, Netherlands

  Authentication-Results: hotmail.com; spf=pass (sender IP is 207.8.203.51) smtp.mailfrom=bounce-231233@bounce.getresponse.com; dkim=none header.d=thespraytanfranchise.nl; dkim=pass header.d=getresponse.com; x-hmca=pass header.id=selfdefensefranchise@getresponse.com
  X-SID-PRA: selfdefensefranchise@getresponse.com
  X-AUTH-Result: PASS
  X-SID-Result: PASS

 15. Wij van Groenewegen Juristen willen even beamen dat de ‘klager’ Freek en Shania dezelfde personen zijn. Oftewel ene ROB GROENEWEGEN uit ZAANDAM…!!! Die het klaarblijkelijk erg leuk vind om zijn gram te halen jegens ons. Op andere forums zijn ‘zij’ ook actief.
  Binnenkort, zal de heer ROB GROENEWEGEN worden gedagvaard, in deze en voor een onfrisse zaal jegens zijn eigen vader. Gaat u daar maar eens over klagen ‘Shania en Freek’ / ROB GROENEWEGEN…!!!!

 16. Stichting Groenewegen is een nep stichting.
  Met allerlei dure woorden palmt hij je in,vervolgens blijkt deze nep jurist zijn beloftes niet na te komen en kun je verder fluiten naar je geld en resultaat.
  Dit figuur heeft geen enkele titel op opleiding en heeft zich een nep titel toegediend,weest gewaarschuwd,een echte jurist heeft geen stichting maar een kantoor met titel.

 17. Jan, ik ben erin gestonken.

  Die Groenewegen uit Rotterdam heeft de naam gekopieerd van een advocaat die wel bij de Orde Van Nederlandse Advocaten is aangesloten. Op naam van Mr. Drs. J.L.M. Groenewegen zijn een aantal zaken gevoerd. Die zijn overal te vinden. (Rechtspraak.nl etc) Nu blijkt dit een gerespecteerd advocaat te zijn die echter bij een advocatenkantoor werkt in Amsterdam (CMS).

  Maar deze Groenewegen uit Rotterdam is natuurlijk heel iemand anders. Doet zich voor als Mr. ook. Dat is hij niet. En inderdaad. Hij strijkt een voorschot op en vervolgens gebeurt er niets. Stom dat ik er in ben getrapt. Gewoon niet in de gaten gehad dat de ene Groenewegen de andere niet is.

  Hij heeft ook de website veranderd van http://www.groenewegenjuristen.nl naar http://www.stichtinggroenewegenjuristenenmediators.nl/ Ik denk omdat er een ander al werd geschreven wat dit aan de kaak stelde.

  Schade € 600,-. Maar erger is dat nu een zaak op z’n kont ligt. Een waarschuwing is op z’n plaats. Niet met DIE Groenewegen in zee gaan!

 18. Heb ooit eens met deze Groenewegen te maken gehad. Hij deed zich uiterst sympathiek aan mij voor, maar op de een of andere manier bezorgde hij mij ook het gevoel dat dit allemaal toneelspel van hem was. Had ook geen moment het idee dat ik met een gestudeerd iemand te maken had, maar dat kan ook aan mij hebben gelegen natuurlijk. Ik trok me terug toen ik zijn eigenaardige teksten las, waarin het bovendien stikte van de taalfouten. Dat overtuigde mij ervan dat hij niet de juiste man was om mijn probleem op te lossen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.