Foobie

Foobiefoobie is een website waarbij je geld kunt verdienen met het schrijven van artikelen. Je kunt zelf bepalen waarover je schrijft. Na goedkeuring wordt je artikel op de website geplaatst.

 

Verdiensten

Foobie werkt samen met Google Adsense. De advertenties en de uitbetaling worden dan ook door Google verzorgd. Dit betekent dat je je ook moet aanmelden bij Google. Foobie verdeelt de advertentieweergaves zo dat er in 50% van de gevallen jouw advertentiecode wordt gebruikt. Je hebt geen technische kennis nodig, de techniek wordt verzorgd door Foobie.

 

Inzet

Op de website staat vermeld dat het hier niet gaat om een snel geld verdienen formule. Foobie richt zich op mensen die tijd en energie willen steken in het opbouwen van een maandelijks terugekerend inkomen. De artikelen blijven op de website staan, dus een eenmaal geschreven artikel blijft inkomsten opleveren.

 

Ervaringen

Thuiswerkvacatures.nl is benieuwd naar jouw ervaringen met Foobie. Heb jij ervaring met het werken voor Foobie? Post je ervaring hieronder.
Bekijk het overzicht van alle actuele thuiswerk vacatures.

Op de hoogte blijven van nieuwe vacatures? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

17 Comments

 1. In het begin had ik nogal wat moeite om mijn weg te vinden op de website. Ook vond ik het lastig om een artikel te schrijven, daar deed ik soms wel uren over. Maar nu ik wat meer ervaring heb gaat dat allemaal wat makkelijker. Ik denk wel dat deze bijbaan meer iets is voor studenten of mensen met een wat hogere opleiding, want ze zijn wel erg streng bij het keuren van artikelen.

 2. Hallo ben net begonnen met een account op foobie.ga eens een kijkje nemen en vertel binnenkort wel meer wat ik ervan vind. moet mijn eerste artikel ng schrijven.grtz Ron

 3. Vorige maand heb ik mij ingeschreven bij Foobie. Mijn ervaring tot nu toe is positief.

  Ik heb 5 artikelen geschreven en al enkele euro’s verdiend. Ik blijf maar rekenen dat als ik 10x zoveel heb geschreven dat ik dan ook 10x zoveel verdien. Ben wel benieuwd naar wat anderen verdienen bij Foobie.

 4. Momenteel zit ik op zo’n € 15,- per maand met 17 artikelen. Dat is toch 180 euro per jaar. Ik zou wel meer willen schrijven, omdat ik er graag van op vakantie wil. Maar ik weet niet zo goed waarover ik moet schrijven. Nu zit ik dus een beetje vast en dat vind ik wel jammer. Ben ook wel benieuwd wat de rest hier verdient bij Foobie.

  • Je kunt aan de redactie vragen wat voor artikelen momenteel relevant zijn om over te schrijven. Heb je iets waar jezelf gepassioneerd over bent? Schrijf daar dan over. Zoek in google naar de top 10 van zoekwoorden en kijk waar de meeste mensen op googelen.

   Is er iets voor je bij? Dan zoek je naar artikelen op blogs en fora om te zien wat voor info mensen zoeken.

   Heb je eenmaal een onderwerp bijv; Ipad, dan schrijf je er een recentie over en
   probeer je uit te vinden wat voor content het lezerspubliek graag zou willen lezen. Zoek op google naar review iPad. Bewerk de content op jouw manier door hier en daar de structuur van de zinnen te veranderen en je hebt een artikel.
   Veel succes,Ruud

 5. Wat wordt er gedaan met de bedrijven die slecht in de opinie scoren? Kun je op deze site er beter geen reclame voor maken, om teleurstellingen te voorkomen?

 6. zijn er ook bedrijven die thuiswerk aan bieden die wel eerlijk zijn en waar je niet voor hoeft te betalen om lid te worden?

 7. Foobie is gratis. Ik heb er zelf goede ervaringen mee en krijg ook altijd snel antwoord van de beheerder als ik een vraag heb. Van mij mag deze aanbieder onder de categorie betrouwbaar worden geplaatst.

 8. Foobie is leuk, ik schrijf er nu al een jaar of 2 en kan wel zeggen dat ik er aardig wat heb bijverdiend. Geen fulltime inkomen, maar meer een extraatje voor de leuke dingen. Denk dat het wel hard werken is voordat je er een fulltime inkomen uithaalt, maar dan heb je ook wat.

 9. Dus van al het thuiswerk wat te vinden is op internet,
  is eigenlijk alleen artikelen schrijven voor info nu of foobie betrouwbaar?

  Inpakwerk en dergelijke is gewoon onmogelijk te vinden via iinternet.

  Ik vraag me alleen af,welke is beter?
  Foobie?Of info NU?
  Welke is strenger in goedkeuring en welke betaalt beter?

 10. De artikelen op Infonu zijn van veel betere kwaliteit dan die op Foobie. In de Foobie artikelen staan veel spelfouten, zelfs in de titels. Bovendien is de site slecht navigeerbaar en worden er geen statistieken bijgehouden. Je hebt dus geen idee hoe vaak elk artikel wordt bezocht, hoeveel leden je hebt aangebracht en hoe actief deze zijn. Het is zonder deze feedback voor mij erg moeilijk om gemotiveerd te blijven, vooral ook omdat de verdiensten bij mij na anderhalf jaar schrijven lijken te stagneren. Ik heb dus geen idee hoe dat komt en kan er dus ook weinig aan doen.

  De website van Infonu is zeer goed navigeerbaar. Het is meteen duidelijk hoe alles werkt en je hoeft niet steeds naar de verschillende opties te zoeken. Hier merk ik wel stijgende inkomsten en ik schrijf dan ook al enige tijd niet meer voor Foobie.

  Het voordeel van Foobie is wel dat je niet al te veel in je mars hoeft te hebben om een artikel daar gepubliceerd te krijgen. Je rommelt maar wat aan over een bepaald onderwerp en het artikel wordt goedgekeurd. Bij Infonu ligt dat wel even anders.

  Enerzijds hoop ik dat Foobie de lang beloofde statistieken binnenkort zal implementeren, zodat ik meer inzicht heb in het hoe en waarom omtrent de gestagneerde inkomsten. De lage publicatiedrempel trekt mij wel. Aan de andere kant ervaar ik het werken met Infonu momenteel erg prettig.

  Ik ben van mening dat de keuze voor Foobie dan wel Infonu grotendeels afhankelijk is van je schrijfcapaciteiten en wensen voor wat betreft feedback met betrekking tot de door jou geleverde inspanningen.

 11. Foobie is onbetrouwbaar, niet mee in zee gaan mensen!

  Ze flessen de heleboel. Dit kun je heel makkelijk zelf controleren. Wanneer je de broncode van een artikel opent zie je daar (na even zoeken) de Adsense pub-code staan. Bij jouw eigen artikelen zou je 50% van de vertoningen moeten ontvangen en bij jouw referrals 15%. Open maar eens een serie artikelen van jezelf en van je referrals (als je die hebt en weet wie het zijn) en noteer de pub-codes. Doe dit dan eens een week lang. Je zult vrijwel alleen een pub-code tegenkomen die begint met pub-69… en driemaal raden van wie die is: juist, de eigenaar van Foobie.

  Edit: persoonlijke gegevens verwijderd, zie FAQ

  Vragen over de verdeling van de opbrengsten worden niet of slechts half beantwoord. Het is mij wel duidelijk dat de eigenaar van Foobie alleen aan zijn eigen portemonnee denkt. Ik snap niet dat er nog mensen zijn die voor Foobie artikelen schrijven. Mensen, jullie kunnen veel meer verdienen door voor een andere site te gaan schrijven of beter nog: zelf je eigen website beginnen.

  Foobie? Ik ben er helemaal klaar mee.

 12. ik heb al sinds een tijdje ook een aantal artikels online staan bij foobie en 0 adsense vertoningen volgens google. Ook heb ik mijn adsense code wel honderd keer gecontroleerd en die staat goed ingevuld dus dat is niet het probleem. Maar waarom blijven er dan 0 vertoningen staan als ik log op adsense? en waarom reageert foobie niet op vragen? Heeft iemand al een uitbetaling ontvangen?

 13. Artikelen schrijven voor geld is niet betrouwbaar. Ze beloven steeds van alles.. jaa na het weekend komt er dit… binnenkort komt er dat… en overal hebben ze wel een verklaring voor bij Foobie. Maar ik hoor genoeg klachten van de leden dat ze wel zelf bezoekers naar hun eigen artikelen sturen maar niks terugzien in de adsense weergaves.

  Ook is het forum nu offline gegooid, teveel klachten waarschijnlijk he… Beste mensen van thuiswerkvacatures, waarom staat Foobie nog niet op de zwarte lijst? De site is ook zo lek als een mandje… heel veel onderdelen werken niet en het is soms meer dan een week wachten totdat je artikel gekeurd wordt…

  Tot zover mijn slechte Foobie ervaring…

 14. Ik heb mij daar ooit aangemeld en een paar artikelen geschreven. Dat liep niet echt, dus ben ik gestopt. Maar nu zie ik toch inene een paar euro inkomsten elke maand weer. Blijkbaar heeft het even tijd nodig

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.